keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Puutarhailua

Kiitos teille edellisen postauksen kommenteista ja myötätuntoisista kommenteista kompurointini suhteen. Käsi on jo paljon parempi ja innostus puutarhan kukkiin ja uuden kukkapenkin sunnitteluun tulla tupsahti sunnuntaina ihan puskista. Hih..tuttavani on muuttamassa wanhaan omakotitaloon, jossa on edellisen omistajan sanojen mukaan "luomupuutarha" eli ei oikeestaan yhtään mitään istutuksia. Joten hän olikin oiva kohde kun aloin ruusuangervoja kaivelemaan pois. Ihana Margit tuli pakettiautollaan hippulat vinkuen ja äkkiäkös kaksi rivakkaa täti ihmistä puskat heilautti pakun takalootaan. Tässä kuva puskilla ja ilman. Nyt vaan suunnittelu vaihe päälle ja hirveä surina käykin päässä, yöunille tuudittaa ihanat mietteet...ainakin liljoja, kaikenlaisia ja paljon, tarhapionia sekä muita pioneja, mutta myös muita sellaisia perennoja, mitä minulla ei koskaan ole ollut. Paljon kukkasipuleita sykyllä etc..<3 mii laik.
Kiviä....ruusuja, kärhöjä...ai, ai...mikä herkkupala, penkki on n.12 m pitkä. Ja on meidän etupihalla.
***
Tällä hetkellä kukkivia on, akileijat, valkoinen mun lemppari, kesäkukat, joista lobeliaa en (ihmettelee itekin) koskaan aikasemmin ole saanut noin rehevänä kukkimaan. Tykkää näköjään olla aamuauringossa, riippaorvokki paleltui keväällä ja olin jo varma että se on vainaa, mutta ei onneksi ollut, verenpisaran ostin kirpparilta ja se oli aika surkea ilmestys, mutta Tuija hoiti sen kuntoon. Nyt palkitsee kauniilla ja runsaalla kukinnallaan.
***
Muitakin pelastusoperaatioita on suoritettu, naapurin puolelta uhkasi villiviini köynnöshortensiaani, ja mietin jo kuumeisesti, että miten ilmoitan naapurille, että aion napsaista meidän puolelle tulevat luikerot poikki. Onneksi ei tarvinnutkaan, vaan hän itse sanoi, että se on kasvanut ihan älyttömästi, että jos haluan voin repiä sen pois..jesh..fiksu naapuri ja sopu säilyi. En anna minkään tulla häiritsemään sen kasvua, koska niin kauan olen siitä haaveillut, edellisessä paikassahan se ei oikein kasvanut hyvin. Täytyy vielä ottaa lisäjalat käyttöön ja repiä loputkin villiviinit pois, jotta saan hortensialle kunnon tuet. Pelastettu on myös pionit, jotka kyllä ovat vähän huonossa paikassa, melkein keskellä pihaa, mutta siihen olen jo tottunut, mutta että joku on isuttanut eri mittaisia pioneita kolme kappaletta samaan penkkiin, niin huoh...
***
Varjoliljat siirsin edellisestä paikasta ja muistelen, että siellä ei ollut yhtään vaaleanpunaista, mutta tässä on yksi, heittelin sinne kyllä viime syksynä työkaveriltani saatuja vaaleanpunaisen varjoliljan siemeniä, liekkö niitä peruja.
***
Pelargoniat kukkii...
joskin tänä vuonna minulla ei näitä olekaan niin paljon kuin aikasemmin. Mutta jokunen kuitenkin.
***
Tämmöisä mietteitä tänään, nyt alan seuraamaan miesten keihään karsintaa, peukut pystyyn suomalaisille.

Toivottelee Tuija15 kommenttia:

Tillariina kirjoitti...

Ihan täysi puutarhatohina päällä siellä ! :)

JaanaElina kirjoitti...

Taattua Tuijan puutarhaa.Ihana seurata sinun uutta pihaa.

Oi miten hempeän värinen pelakuu.

Cheri kirjoitti...

Kiva kun muutit, nyt saa ihan alusta alkaen seurata puutarhan muotoutumista. Reippaalla otteella heti toimeen.

Nettimartta kirjoitti...

Olitpas hurjan kuperkeikan suorittanutkin. Onneksi ei luita mennyt rikki.

Uusi koti, uusi alku!

Laura kirjoitti...

Siellähän on heti tartuttu toimeen ja puuhaan, puolikuntoisenakin.=) Onnea uudesta omasta pihasta, jonne saat ihan varmasti mahtavia juttuja, kun olet niin touhukas! Ihanat sinun pelargonisi!

Saila kirjoitti...

Olipa kiva postaus, kiva kuulla suunnitelmiasi! Aivan ihana penkki ja vieklä kivempaa, että puskat menivät uuteen kotiin. Minäkin ehdottomasti laittaisin ihanan perennapenkin tuohon ja kärhöjä, jee! Ihania suunnitteluhetkiä!

pikkunuttuja kirjoitti...

Kyllä on niin kaunista taas, saat kaikki niin komeasti kukkimaan, oi miten ihania pelakoitakin! Ja reki♥
Mahtavia hetkiä kukkasten parissa sinulle:)

Anonyymi kirjoitti...

Tuija täydessä touhussa :DD

KirsiM kirjoitti...

Mielenkiinnolla seuraan kesäpihasi etenemistä, ja myöhemmin sitten syksyistä!

Kirsikka kirjoitti...

Voi mahoton olet pistänyt sitten tosissaan tuulemaan. Pajon on jo kukkia. Hyvää tätä viikkoa.

Intianminttu kirjoitti...

Hyvä, ettet telonut itseäsi pahemmin! Kiva, kun pääset suunnittelemaan kaikenlaista uutta...toivotaan kivoja kesäisiä puutarhakelejä!

TuijaH. kirjoitti...

Heh... mullakin on eri mittaisia pioneita samassa kukkamaassa. Ne kukkivat kaikki eri aikaan ja kukinta kestää toukokuun lopusta heinäkuun puoliväliin. :)))
Pitäisköhän niitä alkaa kouluttamaan kasvamaan samanmittaisiksi? :D

Onnea uuteen kotiin ja puutarhaan!

Marru kirjoitti...

Ihana seurailla sua ja sun kukkasia :D Jotain pientä sitä on itselläkin... ja huomasin kanssa, että lobelia on todella isoksi kasvanut ja varsinkin toi valkoinen on mulla ollut ennen tosi kitukasvuinen!
Mukavaa torstaita!!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihana lukea, miten olet sielä jo täydessä touhussa...eikä aikaakaan,kun pihasi on taas mieleinen...:)

Leena Lumi kirjoitti...

Tuija, mikä on tuo aprikoosinvärinen pelargonia?

Hyvässä vauhdissa tosiaankin on tuo köynnöshortensia. Käys vilkasemassa sitä mun keittiön ikkunan alla olevaa. Löydät sen: köynnöshortensia leena lumi Siinä siis kasvaa kaksi, mutta se toinen on kohden ovea ja menee jo sen yläpuolella, toinen kiertää nyt köökin ikkunaa somasti. Ollaan kuin Britanniassa;-)

Miten mieletöntä saada suunnitella uutta pitkää penkkiä. Puutarhassa usein suunnittelu onkin kaikkein parasta.

Luulin aivan facebookin kuvan perusteella, että olet kylpylälomalla...