perjantai 2. elokuuta 2013

Elokuuta vaan kaikille...

Niin se vaan kesä menee vauhdilla eteenpäin, ensimmäiset kuvastot syksyn istutuksiin ovat jo tulleet ja paljon mielenkiitoisia juttuja olisi tarjolla, aina niitä vaan uusia muotoja vanhoista tutuista lanseerataan, jos ei muuta, niin ainakin yksikertaiset kukat on saatu kerrotuiksi. Elikkä tilaukset laiteaan kyllä varmasti kohtapuolin. 
 tässä on muuten yksi uusi ostos "jaloritarinkannus Highlander Moonlight. Sen kukat ovat vallan kauniit ja värikin kovasti mieleinen. Kauppilan kuvastossa näytti olevan alennusmyynnissä taimia ja tämäkin oli siellä.

 uusi hankinta on myös tämä "tulikukka Verbascum hybride Apricot Pixie", joten kohta saavat taas kottikärryt kyytiä, kun multa lentää ja taimet uppoaa maahan.
 
kauppilan sivuilta tämä kuvakaappaus, nämä tulppaanit kiinnostavat kovasti.
 kohta muuten saadaan taas orvokkeja kukkimaan, onneksi tuli säästettyä nämä astiat, joissa oli keväällä orvokkeja, ne ovat siementäneet mukavasti.
dahlian kukat ovat kasvaneet suuriksi, joten osan joutuu leikkaamaan pois, ettei koko kukka notkahda. Yksi aivan ihana tosi tummanpunainen on myös tuloillaan, se oli kiva yllätys, en nimittäin muistanut, että olin onnistunut ostamaan niinkin tumman dahlian.
 terassin ilme tulee saamaan uuden tuulahduksen, ensi viikolla jatketaan terassilaudoitusta ja hankinnassa olisi tuohon ylös noiden ovien yläpuolelle saada ikkuna tai kaksi, koska siinä on aukko, josta sataa talvella lunta. Olisi tarkoitus myös istuttaa pari kolme vähän isompaa tuijaa ja tehdä portti tuohon, mistä pääsee pihalle. Se olisi aika kiva.
***
Kesäloman aikan on tullut käytyä monessakin kivassa paikassa, Mikkelin kenkäverossa ja Lahdessa Sara Gardenissa, ja taas totesin, että sitä ollaan liikkeellä ihan liian myöhään. Kesäkuussa olisi ehdottomasti kaikkein järkevintä kiertää nuo paikat, jo pelkästään pionien takia. Kuka muistuttaisi minua ensi keväänä tästä? Nyt sunnuntaina on avoimet puutarhat, saapa nähdä mihin tie vie.
***
Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!
 Toivottelee Tuija