tiistai 27. toukokuuta 2014

Vihdoin minäkin! Lauantai Marketanpuistossa ja Paulalla...

Kaikki muut ovatkin jo kerenneet kertomaan, kuinka kiva päivä meillä olikaan lauantaina. Mutta minäpä aloitan kertomisen kommellukista mitä sattui, ennen onnistunutta tapaamista. 
Nooooh...perjantaina autoni sanoi sopimuksen irti, mies oli lähtenyt toisella autollamme kalareissulle ja minun kaarani vaan ei yksinkertaisesti suostunut starttaamaan. Mikä neuvoksi, Anukin piti Pasilan asemalta sovitusti aamulla hakea..Kääk...No soittamaan pojalle josko auto lainaan, lupasi tuoda.....toi...tankki tyhjänä, aivan järkyttävässä kunnossa, siis likaisena. Ei muutakuin  imuroimaan, pesemään, putsaamaan ja tankkaamaan..ilmastointi ei toiminut ja ilmoitti lapseni mun, että....ai niin se auto muuten saattaa sammua risteykseen...vihaan risteykseen sammuvia autoja. Ei siis kuulostanut hyvältä...no Anu saatiin haettua ja keikka heitettyä, vaikka jossain vaiheessa autossa oli 37 + astetta sisällä......ja hiki virtasi norona ja kilttinä tyttönä olin kopioinut kaikille reittiohjeet Marketanpuistosta Paulalle, itse uhohdin, että haemme ystävättäreni Oulunkylästä ennen Paulalle menoa, sieltä en sitten ihan heti osannutkaan suunnistaa oikein.......onneksi Anu osasi lukea karttaa niin sanotusti väärinpäin. Heh..kiitti Anu tuhannesti seurasta ja kärsivällisyydestäsi.
***
Ja sitten keväiseen Marketanpuistoon, jossa puut ja puskat kilvan loistivat auringon kanssa. Todettiin, että siellä pitäisi käydä kerran kahdessa viikossa, niin mikään ei jäisi näkemättä.

Kukassa olivat kirsikkapuut
pilvikirsikka
arovuokot
omenpuut...tykkään tälleen leikatuista omenapuista, yritin tuota joskus itsekin, silloin kun vielä oli omenpuita, mutta en osannut...
tarhakylmäkukat
metsäpuutarhassa tuoksuivat kielot
ja kas..kukas se siinä...
hattu olisi kyllä ollut itsellänikin kova sana, siinä helteessä. Minä ihastuin muuten näihin atsaleoihin (vaimitensenytkirjoitetaan)
ja keltaisena....aika mielenkiintoisen näköinen.
puutarhassa oli jouluruusujakin vaikka kuinka paljon, omani ovat pieniä ja surkeita näihin verrattuna.
puskat täyttyivät iloisesti pölöttävistä kuvaajista, kukaan ei kiirehtinyt ja se oli luksusta, luulen että kaikki nauttivat siitä, että sai kiireettämästi kävellä ja kuvata.
osa aurinkoisella paikalla olevista rhodoista oli jo komeassa kukassa ja se kirvoitti ajatuksen, että voisi mennä Haagaan rhodo-puistoon tässä vielä parin viikon sisällä.
rhodot on kyllä kauniita ja niistä tulee aina mieleeni muutaman vuoden takainen Skotlannin reissu, jossa todellakin oli rhodoja!
jonkun sortin pioni, en kyllä muista nimeä.
ja joissakin sireeneissä (syreeneissä) oli jo näin isot kukkaset. Vähän kyllä harmitti silloin, että kaikki tulee niin nopeasti kukkaan, kun on niin lämmintä. No nyt ei tarvitse miettiä sitäkään, kun katson mittariin niin 20 astetta on vähemmän kuin lauantaina. 
***
Tämmöiset kuvat valikoitui minulle, paljonhan siellä on nähtävää ja huomasin juuri, että niistä markkinoista ei tullutkaan yhtään kuvaa, mutta olihan siellä kukka-yrtti-kasvi ja vaikka mitä myyntiä. Me oltiin fiksuja kun olimme loppuun asti, niin saimme kukkia puoleen hintaan, itse ostin muutaman suklaakosmoskukan, väri miellytti kovin.
kiitos seurastanne;
Tuula
Erja
Henrietta
Laura
Tarja
ja
Maaret sekä Cheri, jotka tulivat seuraamme Paulan puutarhaan, josta päivitys toisella kerralla, muuten tästä tulee liian pitkä. Laitan tyttöjen blogien - linkit noihin nimiin huomenissa työkoneelta. Erjalla ja Maaretilla ei vielä ole omaa blogia, mutta painostus on alkanut.

Vesisateesta, mukavaa keskiviikko illan jatkoa kaikille !

 Tuija