torstai 19. toukokuuta 2011

Sateista ja harmaata torstaipäivää

Vettä ei kylläkään ole satanut niin paljon kuin olisin toivonut, puutarha on friskaantunut, mutta ei kastunut. Kuoppaa kaivaessa, multa pöllyää kuivana. Harmaata kuitenkin on ollut, ei ole aurinkoa näkynyt ei..mutta kuvaamaan olen päässyt ja voin sanoa, että monesta asiasta olen totta vie iloinen.
***
Niinkuin esimerkiksi tästä kirjasta, jonka löysin siivotessani kirjakätköjäni!
Raija Puukon & Marjo Koivumäen toimittama Hyvän Mielen Puutarha, vuodelta 2008.

Tässä kirjassa on niin paljon ihania asioita, siinä on ekolookisuutta, kekseliäisyyttä ja kauneutta muille jakaa. Paljon on kirjoitettu kirjoja, kaikenlaisia ja monen maalaisia, mutta tämä on Kirja isolla K:lla. Minusta ! Se on taas arvoisellaan paikalla sängyn vieressä ja joka ilta sitä selailen ja iloitsen siitä.
Sitten minä iloitsen näistä suloisista orvokeista, jotka ovat siementyneet etupihalle vuosien saatossa, miten ne onkaan suloisia. Yhtäkään näistä en ole tänä vuonna istuttanut, vaan ne tulivat vain siihen..ihan kuin tietäen, että se on heidän paikkansa, sikin sokin, kaikki värit.
Oven edustan amppeleihin ostin isot lumihiutaleet, ruusut ovat äitienpäivänä ostettuja ruusuja, jotka istutin terassin eteen, siihen samaan paikkaan, missä viime vuotisetkin ovat. Enkeli lentää liihottaa..mutta tällä on tylsää..ihan selvästi tai sitten on haaveilut meneillään.
***
Ihan just kohtaseltaan, aukeaa tämä kaunotar, tietenkin just viikonloppuna, kun olen poissa..nooh..tuskin sentään ihan kokonaan.
On vähän isännällä nenä poskella, taitaa olla juhlinut Leijonien kultamitalia hänkin liian railakkaasti!
***
Osa enkeleistä on myöskin jo kaivettu kätköistä ja uusiakin jo hankittu! Hih..hih..ei kyllä enää tarttis, mutta kun ovat niin ihania.
***

Kiitos,ystävät ihanista tervehdyksistänne, taitaa yhdellä jos toisella olla turnausväsymystä, sen verran hiljaiseksi on blogi rintamalla päivitykset käyneet. Noh..ihan ymmärrettävää, kevät on työlästä aikaa, koulut loppuvat, kaikki siihen liittyvä häredelli, josta minä en enää onneksi muista mitään, sitten tietenkin nämä puutarhatyöt. Minusta on niin mukava pyöriä puutarhassa kameran kanssa, että anteeksi vaan, minulta tulee päivityksiä tiuhaan tahtiin.
***
Toivottelen, teille kaikille ihanat ja aurinkoiset viikonloput!

Tuija