keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Joululoma!

Minulla alkoi tänään joululoma, seuraavan kerran menen töihin 27.12. elikkä muutama ylimääräinen lomapäivä. Ihan kivaa, en ajatellut tehdä yhtään mitään kummempaa, laitellaan tyttären kanssa joulua, siivoillaan ja käydään anopin ja appiukon haudoilla sekä miehen siskoa tervehtimässä. Leivotaan ja olla möllötetään, ei ole kiirettä mihinkään. Jouluksi kukkakauppias ystäväni teki minulle karhunsammalkranssin, johon kiinnitin pienet kynttilät. Siitä tuli juuri sellainen kuin olin ajatellut.
Tänään oli töissä joululounas ja tietenkin meikäläinen ahtoi itsensä ihan täyteen jo alkuruuista, kalaa eri muodoissa, mätiä, salaatteja, pateita yms...väliin peuranpaistia ja lopuksi herkullinen suklaapöytä, mousseineen....nam..nyt olen itsekin kuin tönkkösuolattu silakka. Tästä tulikin mieleen, että hyvä ruoka on myös jouluna etusijalla, sanoinkin lapsille, että panostetaan hyvään ruokaan, ihanaan tunnelmaan ja vain olemiseen tänä jouluna, lahjat ovat toisarvoisia mielestäni jo tässä iässä oleville lapsille. Näytti olevan naamat ihan vähän mutrullaan. Mutta ehkäpä joskus arvostavat. No juu, ehkä jotain ihan pientä pitää kuusen alle laittaa.
Kyllä on muuten hassua miten tuo lumen puuttuminen tuntuu jo mielialassa. Viime vuonna tuli höngittyä, että loppus jo tuo lumen tulo, ja nyt melkein anelen, että anna ny...ees vähän. Tässä muuten viime vuoden 27.12. postaus, jossa näkyy lumen määrä ja meikäläisen valitusvirsi.:D
Tänään kävin Wanilla Rosen/Riitan luona ja löysin puodista wanhat monot suksien seuraan, huomenna taidankin laittaa sisääntuloa uuteen uskoon, suksineen päivineen ja muutenkin huomenna voisi laittaa jouluasetelmia hyasinteista ja kantaa vaikka illalla joulukuusi sisään, koristelua varten.
***
Mukavaa keskiviikko illan jatkoa teille ystävät, ai niin, meilläkin satoi tänään ihan aavistus lunta, mutta pahuksen Pekka Pouta manaili sen pois viimeistään jouluaattona, mokoma.

Toivottaa Tuija the Tonttunen