keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Viimeiset multasäkit levitetty ja sipulit istutettu

Sormet ja varpaat kohmeessa on tänään viimeisetkin pihatyöt saatettu päätökseen, viimeiset säkit multaa levitetty ja viimeisetkin sipulikukat työnnetty maan uumeniin...viimeisistä ei ole ihan varmuutta, miten päin menivät, kun pimeys yllätti. Ja ai hitsi..nyt unohdin, vielä on yksi pussillinen pioniunikon siemeniä levittämättä..toivottavasti ei ole liian myöhäistä vielä.
 yksinäinen ruusu sinnitteli vielä, mutta kohta sekin on muisto vain.
 aidan toisella puolella olevat haavat ovat tiputtaneet kaikki lehtensä kukkapenkkin, joten oli hiukan haasteellista työntää sipuleita sinne. Kurjenpolvien alla oli vielä pari päivää sitten kymmenittäin lehtokotiloita, jotka oli helppo napsia "parempaan talteen". Rauha heidän muistolleen.
oliivipuu on vielä -kylmistä öistä-huolimatta hyvässä hapessa, mitenköhän sen saisi nyt säilymään yli talven, kun viime vuotinen kuolla kupsahti sisätiloissa. Tätä ennen olen saanut ( kun oli viileä varasto) oliivin kolme-neljä vuotta pysymään elossa talven yli. Onko jollain hyvää vinkkiä?
plantagenista löysin kauniin sydämen, reilun kokoinen ja juuri sopiva kranssi valoille, eikä ollut mielestäni kalliskaan..19 euroa, sitä oli myös valkoisena, terassin laittaminen on kyllä vielä vaiheessa, mutta jotain siis on jo hankittu.
siirtyminen sisätiloihin on kuitenkin melko ilmeistä ja joulukin jo hiukan siintelee ajatuksissa. Ihan outoa...mutta siitä kun päästään, niin voi alkaa odottamaan kevättä. Hih..
oravien kanssa kilpaa olen keräillyt kastanjoita ja tammenterhoja, koristeeksi vähän vaikka mihin.  Itse tykkään laittaa niitä kynttilöiden kanssa samalle alustalle.
***
HrrrHrr...nyt villasukkia etsimään.....

Mukavaa loppuviikkoa kaikille teille ja uskallan jo nyt luvata, että tässä parin, kolmen viikon päästä blogissani on vallan yllätyksellinen arvonta....joten kannattaa olla kuulolla!

Syysterkuin Tuija