sunnuntai 20. helmikuuta 2011

APUA.....!

Tänä aamuna pakkasmittari veti ainakin meillä pohjat...-34 astetta. Mitä tuohon pitäs sanoa.;( Näpit meinasi jäätyä, kun Väinön kanssa olimme ulkona, vaikka on kahdet tumput päällekkäin. Mutta se mikä nyt on hätänä on tämä...
Mikä tämä reikä on? Tämä on lintujen syöttöpaikan alapuolella lumessa, niitä on kolme koloa. Onko tämä MYYRÄN vai hiiren kolo. Mulla on täällä tukka pystyssä, jos tuo on myyrä, niin mitä se on mahtanut puuhastella mun pihallani. Meillä ei ole ikinä ollut myyriä täällä ja jos nyt on tullut, saan hermoromahduksen.
Nyt jo happi alkaa loppumaan...;(
Muutenkin tämä lintujen syöttöpaikan lähiympäristö on kuin taistelutanner, menee ristiin rastiin polkuja ja jänöpupujen jätöksiä on ihan kamalasti, se nyt ei kyllä haittaa yhtään.
****
Eilen oli ihana päivä, joten otin muutamia kuvia kotoa, tämmöistä on meidän olkkarissa.
Terassin ovi...tässä näette nuo boordit, mitkä ovat kiertäneet olohuoneen ympäri. Niistä olen kyllä kovasti tykännyt, mutta nyt ne saavat lähteä, niin kuin tapetitkin. Katsotaan sitten muutosta kuvina jossain vaiheessa.
Kukkahuone Linneasta löytyi ihanat valkoiset helmililjat.

Valo tulvii olohuoneen ikkunoista ja näyttää kaikki pölyt ja likaiset ikkunat. Huoh...Se on hyväpaha valo..
*****
Jonkun verran on tullut kyselyjä varaston lämpötilasta, kun siellä kukat niin hyvin viihtyvät, olisin voinut näyttää muutaman kuvan sieltä, mutta säästän teidät, koska SE on niin tupaten täynnä tavaraa, ja siivooja on laiskotellut...kukat siellä viihtyvät erinomaisesti, siellä on  6-8 astetta noin yleisesti ottaen. Ja yksi ikkuna, joka on melko pieni, mutta on etelän suuntaan, joten kun aurinko paistaa, niin se paistaa sinne klo 12-17 välillä, joten aika hyvät olosuhteet on.
Tutkin tuota muraattia lähemmin, ja siinä on valtavasti uusia lehden alkuja, yleensä nämä kaksiväriset muraatit on paljon hankalampia säilyttää, kuin ihan vihreälehtiset. Tämä näyttää nyt kuitenkin hyvinvoivalta.
(kuvan saa isommaksi).
****
Tänään hesarissa oli koko viikon sääennuse ja ONNEKSI ensi  viikonloppuna olisi vain -7 astetta täälläpäin.Voi kunpa se pitäisi paikkansa.Ja kumpa ne reijät eivät olisi Matias Myyrän...pieniä on meikäläisen murheet kuitenkin...

****
Paikallislehdessä oli myös viikolla juttua Wanilla Rosen/Riitan kirjasta...
Riittahan se siinä ihan itse kirjaansa esittelee..;) Riitalle halit..olet ihana ystävä. Häneltä muuten ilmestyy vielä kaksi uutta kirjaa; Wanilla Kitchen Chic ja Wanilla Brocante Chic. Kiva!
****
Ystävättäreni kävi kylässä lauantai iltana ja kukkarakkaaksi kun minut tietää, oli löytänyt tuomisiksi narsisseja, niitä ei vielä meillä ollutkaan..hih.hih...paaaaljon kukkia.
Ovat vielä ihan aluillaan, juuri ja juuri pienet kukan alut näkyvät.

Tänään on ohjelmassa hiihtoa ja avantouintia, jos aurinko paistaa. Mukavaa sunnuntaipäivää kaikille. Niin ja kiitos ihanista kommenteistanne !

**
Toivoo Tuija