maanantai 23. toukokuuta 2011

Sadetta, jihuu...

Tervehdys ystävät, ja terveiset ruottin maalta. Sekin on sitten tältä keväältä katsastettu ja todettu ainakin, että sieltäkin saa ruokamyrkytyksen. Niinhän siinä sitten kävi, että meikäläinen makasi vällyjen alla lauantai iltapäivästä sunnuntai aamuun, 38 asteen kuumeessa. Ei kyllä oikein edes havaintoa, että mistä moinen tuli, mutta saattaa olla salaatti, jonka perjantai iltapäivänä söin,siinä oli ravunpyrstöjä ja majoneesipohjainen kastike. Uskotte varmaan, että oli kiva maata horkassa, kun muut grillasivat ja nauttivat hyvästä ruuasta ja viinistä ja seurasta. Plääh...
***
Mutta onneksi perjantaina kerkesin muutaman kuvan napsimaan ja sitten sunnuntaina pakotin kaikki kävelylle, että edes jotain saan kuvattua.
***
Tykkään käydä ruotsissa kukkakaupoissa, koska he laittavat kaikki niin kauniisti ja mielikuvitusta käyttäen esille.
Yksi lemppari kukkakaupoistani on tämä yläpuolella oleva Akleija-niminen kukkakauppa, ostan sieltä mukaani aina jonkunlaisen asteleman.

Nyt löysin mukaani nämä ihanat riippaorvokit, Viola hederacea. Nämä meinaan nyt sitten talvettaa varastossa, kun niitä on niin hankala suomesta saada, tai minä en ainakaan ole saanut.

Kuka osaa sanoa, mikä tämä puu on, siinä oli ihan älyttömästi kukkia ja ne oli vähän sellaisia karvaisia, tuli mieleen joku villa..jotain..:)

Sen kukat tuoksuivat tosi hyvälle. Meikä sieraimet levällään siellä niitä, toisten hävetessä, nuuhkin. Tässä vaiheessa en ollut muuten vielä kiepä. Hih.hih... :)
***
Mikä tätä kevättä nyt riivaa, kaikki kukkii yhtä aikaa, en ala, mitä kohta enää on jäljellä, nyt on kukassa kielot, sireenit, omenapuut ihan kohta, kirsikat, lupiinit myös ihan kohta..eihän niitä kaikkia kerkeä mitenkään keräämään ja tuoksuttelemaan tarpeeksi.
***
Rautasänky hakee vielä paikkaansa, nyt se on norjanangervon kaverina koivun vieressä. Hm..hm..sopii melko hyvin siihen.
***
Otsikko tarkoitti muuten sitä, että jihuu..täällä satoin tänään kuin esterin saavista (kauniisti sanottuna) kaataen, sopi mulle vaikka olikin kaksi koneellista pyykkiä kuivamassa. Ovatpahan ainakin hyvin huuhdeltuja. Pääasia, että luonto sai kaipaamaansa vettä ja minun kukat ja naapurin kanssa.
***
Mitäs sitten? Ai, niin, ei ne vastoinkäymiset loppuneet siihen tautiin, kotiin kun tultiin, Väinö oli niin loukkantunut, että oli jostain napannut minun uuden, viime viikolla ostamani kesämekon, söi siihen kolme valtavaa reikää ja sitten vielä viimeisen niistä kolmesta tyynystä, joista se yksi onneton oli vielä ehjä. Eihän tässä muuten mitään, mutta harmittaa mekko, minä kun en bruukaa käydä alvariinsa vaatekaupoissa.....;D aina ei tiedä, että kuristaisiko koiran vaiko eikö? Noh...taidattekin arvata, että on jo anteeksi saanut ja tietenkin lupauksen neitoseurasta metsälenkille. Lovea on ilmassa, Väinö ja Stella <3.
***
Tässäpä nämä alkuviikon höpinät, iloiset ja lämpöiset terveiset teille kaikille ja kiitos kommenteista, taitaa täällä vielä joku käydä?

Toivottelee Tuija