lauantai 10. syyskuuta 2011

Syksyn värejä puutarhassa

Tervehdys!
Onpa ollut  ihanan lämpöinen, vaikkakin aika sateinen syyskuun alku.Tänään lauantaina kuitenkin sumuisen aamun jälkeen aurinko paistaa kauniisti ja minä käyn taistelua mustarastaiden kanssa. Pesen pyykkiä ja yritän kuivattaa vielä ulkona, ne mokomat käyvät vaivihkaa ruikkimassa jälkensä puhtaisiin lakanoihin..mrr.mrrr..eikun pesemään uudelleen. Periks ei nyt anneta, kohta ei enää voi ulkona pyykkiä kuivattaa. Samalla kuvailin vähän pihaa ja totesin että väriä ja kukkia löytyy vielä.
Sormustinkukkakin päätti vielä alkaa kukkimaan, ihan niin kuin lupiinit, joita on itseasiassa aika paljon tien varrella, osa täydessä kukassa ja osassa paljon nuppuja. Osa kesäkukista näköjään rakastaa näitä kosteita ja hämyisiä päiviä. Vaaleanpunainen hanhikki sekä keltainenkin kukkivat runsaasti.
Minulla on vuorimäntyjen seassa istutettuna villiviiniä ja se on upea just nyt, kun ei ole viellä pakkanen puraissut, se luikertelee suloisesti vuorimännyissä, orvokkeja bongailin myös.
Samettiruusut padassa voivat hyvin, niinkuin myös muraatit. Tässä yläkuvassa samainen, joka jo yhden talven on varastossa talvehtinut, koristekaalit ovat aivan ihania.
Eilen illalla taivas näytti kauniilta sekä suloinen kukkakimppu,jossa oli vaaleanpunaisia ruusuja sekä muutama kaunis gerbera, jonka sain mieheltäni synttärilahjaksi, niin kuin myös pullon  hyvää punaviiniä, illan hämärtyessä lasillinen maistui. Täytyy sanoa, että mulle sopii myös tämä pitkä syksy leutoinen säineen hyvin, toivotaan, että saamme värikkään ja kauniin ruskan myös tänne eteläiseen suomeen.
***
Ostin eilin uusimman Koti ja Keittiö - lehden puutarhanumeron ja siinä viehätti kovasti lilat sävyt.

Eikös ole kaunis! Ja juuri tästä tuli idea lähteä kanervametsään ja myös samalla voisi kerätä koivunlehtiä suodatinpussiin ja pakastaa, ja sitten talvella nauttia koivuntuoksuisista löylyistä. Idean sain Ruusuja  ja Rikkaruohoja blogin pitäjältä. Terkut toiselle Tuijalle<3

Reipasta ja aurinkoista viikonvaihdetta teille kaikille.

Toivoo Tuija