sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Ihana, ihana viikonloppu!

Vihdoinkin, voi sanoa ihan suoraan sydämestä, että kevät on täällä. Tämän viikonlopun olen pyhittänyt kotimme sisäpuolisiin siivouksiin ( tosin minut pitäisi varmaan sitoa sisälle, etten singahtaisi ulos välillä....) koska ensi viikonloppuna alkaa meidän talvilomamme ja olemme koko vappuviikon mökillä. Ikkunat tuli pestyä ja terassi siivottua ja sisälläkin tuoksuu puhtaalle.  
terassille laittelin  ruukkuihin kukkasia, ihastuin tähän lemmikkiin ja aionkin istuttaa sitä mökille ojan pientareelle sekä viskellä sinne lemmikin siemeniä, jotta ensikin vuonna kukinta on taattu. 
Leinikkiä aion myös tänä kesänä kokeilla penkissä. Valkoista ja vaaleanpunaista.
perjantaiselta Plantagen reissulta löysin vihdoinkin Mårbacka - pelargoneja. Vihdoinkin niitä oli sinne tullut. Korissa saavat olla vielä jonkin aikaa totuttelemassa kevääseen, siinä ne on helppo kantaa yöksi sisälle.
****
Pihasta on (meidän kohdalta , hih.hih..petkeleellä ja lumien levittämisellä minä vähän avitin) kaikki lumet jo 
sulaneet, kukkapenkistä nousee vihdoinkin  jotain, tulppaanit ja krokukset sekä pionin alut, pienet vielä, mutta topakat ja ilokseni huomasin, että viime kesänä istuttamani ruusutkin ovat elävien kirjoissa. Tässä pionin alkuja ja alemmassa kuvassa krokuksen alkuja. Joka päivä ilmestyy  jotain uutta.
jouluruusukin näytti voivan hyvin, kukkaa pukkaa...tilasin pari lisää Kauppilalta, oikein tumman ja vaaleanpunaisen jouluruusun, molemmat kerrottuja. Verenpisarat ja enkelipasuunat olen kantanut ulos, vankistumaan. Oikein jo tunnen nenässäni enkelipasuunan ihanan tuoksun.

Tänään aamulla tein pitkän sauvakävelylenkin 1,5 tuntia, välillä pulahdin vilvoittavaan Valkjärveen, jossa olikin vielä jäät. Kohta sekin harrastus on tältä erää ohi. Aika reippaasti olen käynytkin avannossa, vaikka olen joutunut yksin sinne menemään, toivottavasti ensi viikonloppuna pääsen jo mökillä uimaan.

Muuten testaahan  ViherPihan Puutarhatonttu-testissä, minkä kokoinen on sinun sisäinen puutarhatonttusi. Saat hyviä käytännön vinkkejä puutarhan hoitoon ja osallistut Plantagen-lahjakorttien arvontaan.Testaa sisäinen puutarhatonttusi tästä 
***
Mukavaa alkavaa keväistä viikkoa kaikille! Nautitaan linnunlaulusta, auringosta ja ehkä myös piristävästä sateestä, tämä on sitä kevättä !

Toivottelee Tuija