torstai 26. huhtikuuta 2012

Jouluruusua ja vähän muutakin.

Kävi käsky Leenalta kuvata jouluruusua, niin minähän kilttinä tyttönä kameran kanssa hipsin puutarhaan, ei ole mitään mieluisampaa tehtävää, tätä kaunokaista on kiva kuvata. Tässäpä tätä vaaleanpunaista, alhaalla oikealla on mielestäni se minkä ostin kaupasta viime keväänä ja alkukesästä istutin, nyt se sitten näytää tältä. Ei ihan samanlainen kukka, mutta minusta niiiiin kaunis. Vieressä on valkoista jouluruusua, mikä kukki jo viime marras-joulukuussa, kun oli niin lämmintä. Paljon on tulossa noita pienempiä jouluruusuja, niissä näyttäisi olevan nuput vielä ihan maantasossa.
Mulla on kolme jouluruusua valkoista sekä tämä punainen myös uuteen paikkaan tulossa, ne odottavat vain sopivaa istutushetkeä, uskon että viihtyvät siellä myös.Tai ainakin toivon niin.
Jouluruusuja kuvatessani, mietin, että joku täällä haiskahtaa aika voimakkaalle ja Keisarinpikarililjahan se siinä, sopivasti kun tuuli käy sen luota, haju tuntuu pitkälle puutarhaan. Valkoiset sinisarjat olen nostanut jo ulos, komeasti ovat lähteneet taas kasvuun. Mulla onkin sitten ensi syksynä näiden kanssa pieni ongelma, kun varastotilaa ei enää ole. Pitää olla hyvää pataa paikallisen kukkakauppiaan kanssa, jospa saisin hänelle muutamat kukat talvihoitoon.
Kovasti olen tällä hetkellä viehättynyt oransseista orvokeista ja nuo tuossa tuoksuvatkin hyvälle. Valkoiset krokukset ovat mielettömän suloisia kun ovat avanneet kukkansa täysin auki. Valkoisia helmililjoja istuttelin viime syksynä ja muistaakseni myös edellisenä, nyt niitä tupsahtelee milloin mistäkin.
Kevään kukkaloista on kieltämättä parhaimmillaan nyt, vai mitä mieltä olette. Ihan uskomattoman kauniita kaikki.
***
Kiitos muuten teille kaikille jotka osallistuitte arvontaan, oli mukavaa huomata, että moni ihan ennestään tuntematon, uskaltautui kommentoimaan. Olkaahan kuulolla, kevään mittaan järjestän vielä ainakin yhden arvonnan, siinä palkintona on dahlian juurakoita...hih..ihan totta. Jotkut muistavatkin se mun kauhun paikan viime kesältä kun vaaleanpunainen dahlia olikin mielettömän kirkkaan keltainen ja ISO dahlia, mulle eivät dahliat tule mahtumaan kaikki mihinkään , joten äkkiäkös ne kääräisen pakettiin ja postiPate saa suihkaista ne arvonnan voittajille. Katson, ensin että lähtevät kasvuun.
***
Viikonlopuksi on luvattu melko lämmintä, enköhän  minäkin sitten haravan varteen tartu ja muutama kukkapenkki pitää siivota.
***
Oikein mukavaa viikonvaihdetta teille kaikille!

toivottelee Tuija