maanantai 29. huhtikuuta 2013

Metsäläinen tässä hei!

Olemme nyt olleet muutaman päivän täällä mökillä ja kovasti on puuhaa ollut. Eilen haravoin melkein koko päivän, mies puuhastelee omia juttujaan, eilen kaadettiin yksi mänty tulevan terassin tieltä
onneton pieni männynkäkkyrä ja mä en jaksanut sitä työntää tarpeeksi kovaa, joten sen suunta olikin vähän väärä ja kaatuessaan olisi vienyt venevajan...onneksi saimme tuettua sen ja mieheni sisko tulikin sopivasti miehensä kanssa apuun.  Kyllä nauratti jälkeen päin, kaksi yli-innokasta mökkiläistä- juu..
 koivuja täällä olikin kaadettu aikaisemmin jo ja sieltä pelastin usamman tämmöisen kunnollisen järkäleen, nuotiopaikalle laitan näitä puolenkymmentä istuimiksi, siihen vaan pehmusteet ja filtit, siinä on mukava iltaa istua ja makkaraa paistaa.
tämän verran on vielä Tuusjärvessä jäätä, eli ei paljon nimeksikään, joten luultavasti jo ensi viikolla on järvi vapaa. Aivan ihanaa on ollut kuunnella ja tutkia luontoa ja kuulostella lintujen ääniä. Tässä lähistöllä kuhertelee kurki ja joutsen sekä kuikkapariskunnat. Olin aiemmin keväällä suruissani, kun en nähnyt pikkulintuja ensinkään pihapiirissä vaikka täällä on toistakymmentä pönttöä, noh..huoli oli turha...kova kuhina käy pöntöillä kun niistä katsotaan sitä sopivinta. Harmi vaan, että minun kameralle niistä ei kuvia oteta, ellei nyt satu ihan nenä eteen.
kukkapenkkejä olen vasta sunnitellut, kasvilavoille on jo paikat katsottuna, mutta kaikki sillä saralla on vielä vaiheessa. Tänään oli tuulinen päivä, joten sisähommiksi meni suurimmaksi osaksi. Rullaverhojen laittelua, taulujen ja hyllyjen laittelua sun muuta. Onhan tämä niin erilaista kuin kotona. Juomavesi kannetaan kaivosta ja nyt  saadaan jo saunaan pesuvesi järvestä letkua pitkin. Onneksi on paljon puita, jotta voimme lämmittää takkaa, ettei tarvitse sähköllä lämmittää. Kyllä ymmärrän aivan hyvin, ettei ennen vanhaan kenenkään tarvinnut kuntosalillä äheltää, hyötyliikunta piti huolen painonhallinnasta.
orvokkeja sentään istutin täältä löydettyihin ruukkuihin.
***
Kotiin jäi taimet ja kukat odottelemaan vielä parempia kelejä, ja tietenkin vielä viime torstaina tuli Viherpeukaloilta taimilähetys, joten olin vähän pulassa niiden kanssa, onneksi poika lupasi käydä niitä kastelemassa.
Ihmekauppa Ikeasta ostin myös laventelia.
***
Voi kun lämpiäisi nuo kelit, että pääsisi istutushommiin....
Hauskaa wappua kaikille, toivottelee Tuija