keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Pinkki helmililja, jihuuuuu...

Postausvälit alkavat näköjään harvenemaan syksyä kohti, mutta nyt olis ihan asian tynkää. Niin ollaan täällä iloissaan, kun vihdoinkin löytyi helmilijaa pinkkinä. Wautsi, Hyvinkään Agrimarket mainosti sitä tuossa elokuussa ja olin ihan varma, että aprilli eikun elopilaa pukkaa, mutta mitä vielä..
siellähän niitä oli korillinen..tosin ymmärrän, ettei varmaan monikaan "tavis" ( anteeksi nyt sanonta) niitä osta, koska hinta oli aika sulainen, viisi sipulia melkein 5 euroa paketti. Silla samalla rahallahan saa tavallisia sinisiä parikymmentä, eikö? Mutta mä haluankin jotain erilaista, ei mitään tavallista.
Nyt sitten mättämään maahan urakalla, katsotaan miten kevällä suu pannaan, tuleeko mitään vai huhuillaanko tyhjää. Täytyy muistaa laittaa joku merkki, mistä tietää niitä odottaa.
samalla reissulla ostin myös valkoiset kirjopikarililjat. Näistä mä tykkään! Talven kestää paremmin, kun on mitä odottaa....
 kyllä kieltämättä nämä syksyn kukkasetkin on vallan kauniita. 
 ja lempilaji niistä on hopealanka.
 joka on äärettömän kestävä, pysyy tämmöisenä koko talven.
 istutettavaakin olisi vaikka kuinka paljon, mutta eihän siitä mitään tule, kun dahliat vaan kukkii ja kukkii...niiden pitäisi nyt älytä lopettaa, että saisi juurakot talteen. Sille paikalle on kaavailtu jo uutta. 
 täytyy kyllä sanoa, että tämä kesä on ollut aivan ihana, niin pitkä ja lämmin, mä niin tykkään.
Pelargoniatkin kukkivat vielä ihan täysillä ja saavatkin olla ulkona niin kauan kuin ilmoja riittää. Sitten pitää miettiä mihin heidät tunkee.
 enkelipasuunakin innostui kukkimaan vasta loppukesästä ja nuppujen tulolle ei näy loppua.
 illat tosin jo pimenevät siinä yhdeksän aikaan, joten kynttilät on kaivettu esille.
 sisällä sekä ulkona.
***
Kiitos vierailijoille ja mukavaa loppuviikkoa kaikille.!

Toivottelee Tuija