maanantai 3. kesäkuuta 2013

Ihana kesä !

Loistavat kelit!  Mutta tietenkin takaraivossa jyskyttää, että nyt voisi kesä vähän jarruttaa, ettei ihan kaikki kukat samaan aikan kukkisi. Eilen kun lähdimme mökiltä, keräsin vanhasta sireeniaidasta muutamia oksia maljakkoon, kotiin viemisiksi, totesin, että vanhanajan sireenit tuoksuvat paljon voimakkaammin kuin nykyiset lajitoverinsa, ainakin minun mielestäni.
aamu alkoi  mökillä terassiaamiaisella, lintujen laulaessa kuorossa ja lämmön ollessa jo noin klo 8.30 yli 20 astetta. Tämmöisellä helteellä taitaakin paras paikka olla mökillä, päivä kului varjoja etsien ja puutarhakalusteita maalaten. Mies sai laitettua kesähuoneen rännit paikoilleen, tosin kyllä manaten, koska aurinko paahtoi ihan suoraan rantaan. Itse sain vihdoin istutettua muutaman köynnöksen, niistä kuvia kunhan kasvavat hiukan. Ei olis millään eilen raaskinut lähteä kotiin illalla.
kotona olikin pakko alkaa kastelemaan kukkapenkkejä, vuorijumalten kukatkin ovat jo nuppuvaiheessa, siinä on kyllä kukka, jonka ostamista en kadu, tykkään siitä todella.
minulla on valkoisia ja vaaleanpunaisia, siirsin ne edellisestä kodista viime keväänä.
sireenit tai syreenit miten kukakin haluaa..nuuuh...nuuuh...nämä tuoksuu
nämä ei...

orvokitkin ovat vielä niin kauniita.
***
Viime viikolla en saanut mitään laitettua kotona, koska olimme mieheni kanssa golf-kursseilla, nyt on greengard taskussa, mutta nähtäväksi jää, tuleeko sitä minkä verran (lue, kerkeääkö) harrastettua. Ihan kivaahan tuo oli.
Oma terassi on ihan hyrskyn myrskyn kotona, joten siihen uhraan nyt aikaa tällä viikolla, mikäs sen mukavampaa.Kukkia siellä ja täällä, kaikki vielä istuttamatta ruukkuihin, kukkapenkkiinkin pitäisi ostaa muutamia taimia, jotta siitä saisi runsaan ja koko ajan kukkivan, mutta en kyllä oikeasti valita, tämä on niin kivaa, aika vaan on rajallista.
reen olin ajatellut käsitteleväni puuöljymaalilla, joten sen aion ainakin tehdä tällä viikolla, koska koko viime talven surin reen kohtaloa, kun vettä ja lunta tuli niin paljon. Ei kait sekään ihan mitä vaan kestä.
näin komeasti vielä kukkivat tulppaanit ja helmililjat pihan varjoisemmalla puolella.
***
Aurinkoista viikon alkua teille kaikille!
Toivottelee Tuija