perjantai 29. lokakuuta 2010

Kiirettä pitelee

Vihdoinkin pääsin tänne vähän kirjoittelemaan, on ollut niin kiireistä ( mukamas), että en ole kerennyt oikein kuvaamaankaan mitään ihmeellistä, keskiviikkona oli täälläpäin suomea ihana päivä, aurinko paistoi täydellä terällä ja ei olisi uskonut millään, että on kohta jo marraskuu. Minusta tämä syksy on mennyt tosi nopeasti ja suhteellisen hyvillä säillä, olisihan se voinut sataa vaikka melkein jokaisena päivänä, joskus on ollut sellaisiakin syksyjä. Vähän vielä ulkoa kuvia olisi tarjolla.
*****
Jouluruusuni, jonka istutin keväällä näyttää tältä, ei ole kukkia ainakaan vielä ilmestynyt, näitä muuten täytyy ehdottomasti istuttaa ensi keväänä lisää, yritän säästää kaikki, mitä ostan.
Ihan terhakan näköinen se on, pitääköhän sitä peittää jotenkin talven ajaksi? Kuka tietää?
****
Puolukanvarpuja tällä tavalla.
Lankaköynnös on vielä täydessä terässä...taidankin tämän yksilön yrittää talvettaa varastossa

Muraatti on venynyt pituutta kesän aikana, ja on ollut koko syksyn terassin kaiteella, eipä sitä ole pienet pakkaset haitanneet.
Terassin hyllyille laittelin kuusiköynnöksen ja pienet tuikut valoa tuomaan, se näyttää mukavalta illan pimetessä ja kun sytyttää vielä lyhdyt, niin se on siinä.

Niin sitten on vielä tämä hassulainen (herttalyhty)...ihmettelin, että mitä siinä on sellaista pientä syheröä, no mutta kukkiahan ne...ja on se vaan niin hauskaa,
Ensin siihen tulee sellainen valkoinen pallukka ja sitten sen jälkeen torvimainen kukka, jonka päässä on vähän lilaa tai vaaleanpunaista, miten sen  nyt ottaa, kukat eivät ole kovin huomiota herättävät, mutta oikein suloiset ja on vedettävä johtopäätös, että herttalyhty tykkää olla pitkään syksyllä ulkona, kestää mielestäni ihan hyvin pikkuhalloja, itselläni se on ollut suojaisalla terassilla, ikkunalaudalla ja kastelu on ollut välillä tosi niukkaa.
Sisääntuloon olen ostanut jo ihmeekseni katajan, yleensä suosin tuijia, mutta tällä kertaa kataja oli niin paljon paremman näköinen kuin tuijat, joita oli tarjolla, siksi päädyin siihen.
Koristelen sen yleensä valkoisilla ja punaisilla peltisillä sydämillä, nyt en ole vielä kerennyt kaivella niitä esille.

Kaikki teistä tietävät suuren rakkauteni eläimiin ja koiriin tietenkin etunenässä, koska itselläni on aina ollut koira, olen kuitenkin allerginen ihmisten välinpitämättömyydelle korjata koiriensa jätökset pusseihin.
Me asumme kulmatontilla, jossa on tie vieressä, sitä kiertävät niin sunnuntaikävelijät kuin koirienkin ulkoiluttajat säännöllisesti, siksipä olen laittanut kyltin nurmikolle...
mutta, uskokaa tai älkää tämäkään ei auta...korjasin itse melkein kyltin vierestä kakkakikkareet...!
Minusta on tosi törkeää kakattaa koira ihan toisten tontin reunalle ja pissattaakin vielä postilaatikoiden juureen.
****
Laventelit kukkivat vielä hehkeinä..pitäs varmaan kerätä nuo kukinnot talteen ihan niinkuin orvokin kukatkin,jospas sitä nyt viikonloppuna saisi senkin tehtyä.

Amarylliksen kukat ovat pullakoituneet, elikkä näiden kukinta ei varmasti ole joulukuussa, mutta eipä haittaa,odottelen innolla minkälaiset kukkaset sieltä pulpahtaa.
Syksyn kaikki vapaat hetket ovat menneet melkein puutarhan syyspuuhissa ja sisällä on aikamoinen kaaos, kun en ole kerennyt laittaa siellä juurikaan mitään, viikolla ei kerkeä töiden jälkeen, muutakuin siistiä suurimmat ja laittaa seuraavaksi päiväksi ruuat valmiiksi, nyt kun pihalla ei taida enää olla paljonkaan tekemistä, voisi taas kerran yrittää alkaa järjestelemään kotia uuteen uskoon. Kovasti olemme miettineet asunnon myyntiä ja uuden pienemmän asunnon ostamista, haluaisimme talviasuttavan kesämökin, ahhh...se on sellainen ihana unelma. Jonkun verran taitaa olla myös remontin tarvetta, mutta ne hommat aloitamme vasta vuoden vaihteen jälkeen. Olen jo haikeana miettinyt, että jos myymme omakotitalomme, toivottavasti sen ostaa joku sellainen, joka haluaa jatkaa puutarhan hoitamista, ettei työt ole ihan hukkaan menneet.
**********
MUISTAKAAHAN KÄYDÄ VIELÄ KOMMENTOIMASSA PARI POSTAUSTA ALASPÄIN, JOS ET OLE VIELÄ NIIN TEHNYT, SILLÄ ARVONTAAN ON AIKAA VIELÄ PARI PÄIVÄÄ.
IHAN JÄNNITÄÄ, MITÄHÄN SE TUIJA TONTTU ON KEKSINYT...;=)
**********
Hyvää viikonlopun alkua kaikille ja kohta ne alkavat joululaulut kaupoissa soida....ajatella! Ja sukat pitääkin kaivaa esille...;=)
Allaolevat kuvat ovat viime joululta.

ja heittäytyä hämärän hyssyyn!
Toivottelee Tuija