keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kyllä veti kirpparikierros ikeniä ylöspäin....

Siis miten voikaan välillä tuntua ihan kuin olisi voittanut jotain, kun kirpparilta löytää jotain mieleistä. Minä olen satunnaisen aktiivisesti katsellut tiettyä sarjaa tai samanoloista sarjaa
kuin nämä ovat, ensin löysin aikoinaan vasemman puoleisen sokerikon ja sitten vastaani tuli oikean puoleinen kulho. Ei ne ihan taida samaa sarjaa olla, mutta kauniita, kukallisia astioita, jotka miellyttävät minun silmää, koristeena lähinnä käytän. NOOOOOH..tänään kiersin taas tutun kirpparin ja
eikä sekään ole varmaan samaan sarjaan, mutta kun siinä on noita kukkia....ja vähän samoja väreja. Eiks ole ihania..mulle riittää että on kukkia, niin elämä hymyilee ja kulho kuin kulho kelpaa ja tuosta tulee suloinen kukkamaljakko.
***
Olen monta kertaa myös puhunut tästä samaisesta kirpparista, josta aina kukkalöytöjäni teen, niin siellä on todellakin pieni nurkkaus, missä myydään kausi kukkasia talvella ja kesällä sitten vähän enemmän kaikenlaista, käsitykseni mukaan ne on ihan oikean kukkakauppiaan sinne tuomia, välillä siinä on vanhempi rouva myymässä niitä, tänäänkin ostin 
parit clematikset, 7,90 euroa kappale. Ei paha. Nämä menee mökille, mutta olen tuon Jackmaniin ostanut myös viime vuonna tänne ja hyvin kasvaa eli ei taimissa mitään vikaa ole ollut. Niin kuin kuvasta näkyy, tänään on vettä losottanut koko päivän, mutta hyvä vaan, koska alkoi olemaan jo niin kuivaa. Nyt täytyy kuitenkin etanamyrkyt varmaan laittaa ensi viikolla uudestaan.
sitten ihmettelen teille myös näitä viime syksynä hankkimiani hopeamikätäänytolikaan..lanka? Varsin ovat kestäviä, kun vieläkin ovat näin hyvässä kunnosa ja minähän en niitä raaski heittää roskiin. Siispä säästän syksyyn..:) ei mulla aiemmin nämä ole näin hyvin kestäneet.
***
Kukkapenkissä kuhisee, hyvin ovat lähteneet kasvuun viime elokuiset istutukseni, niistä kuvia enemmän vähän myöhemmin, mutta sen huomasin, että taimiostoksille on lähdettävä, ei se niin täynnä ollutkaan kuin kuvittelin, nyt näkee hyvin mihin mahtuu vielä jotain laittamaan.
tässä kuvaa kuitenkin pienemmästä penkistä, jossa on pionia,sarviorvokkeja, kurjenpolvea, jumaltenkukkaa ja jotain kellokukkaa, nyt en muista nimiä...ne muuten unohtuu talven aikana. Muisti palailee pätkittäin sitten kevään edetessä.
myös ruusunätkelmä on elossa ja voi hyvin.
tämä vuonna olen oikeasti rakastunut tähän lemmikkiin, mikä mua vaivaa...enhän ole sinisen ystävä..niinhän aina hoen..pää alkaa pehmentyä, kohta löytyy varmaan joku keltainen kukka, mikä vie sydämeni täysin, mutta haittaaks se?
***
Tämä oli tämmöinen sekalainen sepustus, vesisade alkanee pikkuhiljaa helpottamaan ja Väinökin tuhisee takana siihen malliin,että alas tulla...
***
Mukavaa keskiviikko iltaa kaikille!
 
 
Toivoopi Tuija