lauantai 26. marraskuuta 2011

Rauhaisaa 1.adventtisunnuntaita ystävät!


Tämän vuotinen adventtikynttelikkö onkin melko pelkistetty, sain työkaverilta pussillisen lehtikuusen käpyjä ja pieniä oksia, laitoin niitä kynttilöiden lisäksi, minusta ne ovat niin kauniita. Niin kuin yleensäkin kaikki kävyt. Tänää sain laitettua ikkunanpokaan valot, joka valaisee mukavasti muuten niin pimeää kohtaa kodissamme.
tänään kaivoin myös töpselinenät esille, olen varmaan jotenkin vinksahtanut kun tykkään possuista, puiset Pentikin nasut ovat suloisia, puhumattakaan Adalmiinan Helmestä vuonna nakki ja muusi ostettua kunnon röhkijää. Ilman näitä ei tule Tuijalle joulua.Samoin Iittalan punaiset kivi-tuikut ovat ihan pakko olla esillä.
Aika vaan luiskahtaa jotenkin niin maan perusteellisen nopsaan, ei kerkeä oikein mitään valoisaan aikaan tekemään. Tänäänkin oli pakko seurata hiihtoja telkusta ja käyttää Herra Koira metsälenkillä, joka olikin sitten vikatikki. Meidän tavanomainen suht kuiva polku oli muuttunut vetiseksi ja kaiken huipuksi paikallinen maajussi oli kyntänyt pellon mullalle, joka on monta vuotta ollut heinällä. Siinä vaiheessa kun minä sen huomasin, oli Väinö jo piiiiiiitkällä ja mahallaan jotain keppiä kaluamassa, siis siellä multaläjässä..Uimakeikkahan siitä tuli, ärsytti....vähän, mutta mitä sitä nyt ei koiransa eteen tekisi, tämän jälkeen Herra Koiran asento oli tämä ja
 hymy suht leveä.
En tiedä olenko kertonut teille, mutta meidän Väinö on hyvin, hyvin vaativa koira. Tämä otus on mun neljäs noutaja ja viisain...välillä tuntuu, että se tietää kellonajatkin, milloin pitää ulos ja millon on nälkä.
****
OIKEIN RAUHALLISTA 1.ADVENTTISUNNUNTAITA TEILLE KAIKILLE, KOIRILLA, KISSOILLA TAI ILMAN.

T.TUIJA JA VÄINÖ