lauantai 9. lokakuuta 2010

Silakkamarkkinat Helsingissä.

Tänään aamulla lähdimme mieheni kanssa käymään silakkamarkkinoilla, niin kuin aina ennenkin, se on miehelleni traditio, josta hän ei halua luopua, eikä tarvitsekkaan, onhan hän kalastajan poika.
Mufi oli aikoinaan kova mies kalastamaan ja aika tekijä myös pirtun salakuljetuksessa, josta hän aina eläessään meille jännittäviä tarinoita kertoili.
Oli ihanaa ruotsalaista mausteista leipää ja erilaisia silakkasäilykkeitä, me ostimme valkosipuli,tomaatti ja sinappisilakoita.


Sitten tietenkin ostimme lohta, aurajuustolla päällystettynä ja pojille tavallista savulohta sekä aivan tajuttoman ihanaa savusiikkaa, kokonainen siika tuli syötyä heti päivällä, melkein suoraan paperista, miten se maistuikaan taas niin hyvältä.
Sitten olisi ollut tarjolla,
joka näyttää tältä,

Sitä ei nyt sitten kuitenkaan viitsitty maistaa...ei savolaiset oikeesti tommosia tee, kalakukkoo siellä syödään, niin kuin Kuopiossakin.
Torilla oli paljon myyjijä ja kansaa ihan tungokseen asti, sieltä olisi kyllä saanut hyvät Hallowen - kurpitsat

ja marjoja ja vihanneksiakin oli, ostin avomaankurkkuja pari kiloa, ajattelin niistä tehdä valkosipulikurkkuja säilöten.
Torilla tulee vähän sellanen fiilis, että pitäs ostaa kaikkea näkemäänsä, mutta kyllähän torilla on torihinnat.
****
Joten laitettiin jäitä hattuun, ja mentiin katsomaan sitä kuuluuisaa Tursoa, joka oli saatu Venäjältä takaisin
Suomeen ja laitettu kuntoon. Hienoltahan se näytti.
Hienot savut sieltä piipusta pöllähteli.

Ajoimme rantaa pitkin ja kyllä ortodoksinen kirkko oli  kauniin näköinen, nappasin kuvan auton kyydistä, ihme että onnistui noinkin hyvin.

Olisi joskus mukava käydä ortodoksisessa jumalanpalveluksessa, kun en ole koskaan ollut.
Oletko sinä?
****
Kun minulla oli tällä kertaa vahvat käsivarret mukana, niin pistäydyimme vielä Plantagenissa, hakemassa multaa muutaman säkin, tarvitsen niitä vielä ruusujen suojaksi ja pariin penkkiin lisukkeeksi.
Ajattelin sisällä, että hei, ollaanpas joulutähtien kanssa ajoissa, mutta eipä ne olleetkaan joulutähtiä, vaan
kauniita ovat, eikö vaan?
****
Kotona jatkoin isomman varaston raivausta ja kukkasten pois laittamista, kaikkia pelargooneja en talveta, vain vähän erikoisemmat. Ne pääsevät sitten huomenna varastoon, oliivipuiden, sinisarjojen ja enkelipasuunan kanssa.

Oli pakko vielä ottaa kuva kauniisti kukkivasta köynnösruusustani, josta ette voi välttyä tälläkään kertaa.

Etupihan puolella olen saanutkin jo kaikki pienet esineet, enkelit ja sammakot ja muut hömpät, pienempään varsoon suojaan talvelta.

Minulle muuten kotiutui eilen postista kaksi aivan ihanaa juttua täältä.....
enkelipoika ja keijutyttö...

He saavatkin nyt ihmetellä maailmaa vähän aikaa pihalla, mutta siirrän ne sisälle,jos tulee liian kylmää, luulen , että he eivät oikein välitä kovista pakkasista.

Ihanaa viikonloppua teille kaikille, täällä piipahtaville ,minä menen nyt vielä vähän pihalle touhuamaan.
Toivoopi Tuija