sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Sateista sunnuntai-iltaa kaikille.

Tänään oli oiva päivä siivoilla pionipenkkiä, aamulla oli mukava puolipilvinen sää ja elohopea kipusi varmaankin yli  kahdenkymmenen asteen. Jotta kaikki nuput jaksaisivat avautua, leikkelin osan isoista, jo huonoksi menneistä kukista pois. Nille löytyi kyllä muuta käyttöä. Ja penkki uudistui heti.
enpä minä raaskinut niitäkään heittää pois vaan...
lasiastiassa ne näyttävät kauniilta vieläkin.
Tänne, olisi mukava upottaa jalat. Eikö?Pionijalkakylpy.
Tänään, istuttelin myös loput dahliat penkkiin, ne olivatkin jo ruukussa kasvaneet mukavan kokoisiksi. Köynnöruusussakin (New Dawn ) näyttää jo olevan nuppuja, kohta sekin alkaa kukkimaan, ja sitä kestääkin sitten varmaan lokakuulle, jos säät ovat suotuisat.
vielä on tämä penkki niin vaatimattoman näköinen, mutta siitä tulee kyllä upea ruusuineen ja dahlioineen.
Mulla onkin tällä kertaa oikein todella tummaa dahliaa, se viehätti jotenkin erityisesti, pionistakin yritän löytää vielä istutettavaksi oiken tumman yksilön.
***
Löysin myös tumman enkelipelargonian, minusta se on kaunis. Muutkin pelargoniat alkavat pikkuhiljaa leppyä ja kukkia on ilmaantunut minun ilokseni. Ihana valkoinen varjolilja onnistui loistavasti, kaikki sipulit, jotka istutin viime vuonna, näyttäisivät olevan elossa ja oikein virkeitä. Kukkia on tulossa runsaasti. Ja uskokaa tai älkää, mutta kait muistatte, kun minä en järin ole keltaisen ystävä, niin hip, hei ,sormustinkukka onneton....keltainen...mistä lie siihen tupsahtanut.  No aika maltillinen keltainen, siis menköön..:D
Mooseksen palavapensas se jaksaa myös pionien keskellä kukkia, niitä olen laittanut myös valkoisena, mutta se on hidaskasvuinen, tämäkin yksilö on varmaan noin kymmenen vuotta vanha,niikuin tuo pionipenkkikin. Tai ainakin sen vanhimmat asukit.
***
Emme päässeetkään lauantaina lähtemään mihinkään, kun ystäväni sairastui ja eikä se olisi kannattanutkaan ulkokirppareille mennä, kun vettä tuli koko päivän, joten toiseen kertaan jäi se keikka. Sunnuntaina käväisin Ruusan Rustiikissa Pornaisissa, kun näin sen Huvila ja Huussi ohjelmassa.
Kovasti siellä oli ihania talonpoikais juttuja, sisältä en saanut kuvia, kun oli sen verran hämärää, ne kuvat mitkä otin, eivät olleet hyviä. Mutta kannattaa käydä paikanpäällä, on ihan mielenkiintoisia huonekaluja.
Samalla tehtiin maaseutukierros Poranisissa, enpä ollutkaan käynyt siellä aikaisemmin. Kaunis kirkko oli ainakin, wanha kivikirkko, tiesi ystävättäreni kertoa. Hänen isänsä haudalla kävimme myös.
ja paljon sankarihautoja, kauniine risteineen, sodissa kaatuneille nuorukaisille.
Oli jotenkin niin herkän kauniita ja tunteellinen hetki. Olihan tämä pakko ikuistaa. Tuli mieleen, ettei kannata lähteä merta edemmäksi kalaan, niin kuin sananlasku sanoo, tänne ei ole meiltä kuin noin 30 kilometriä ja koko paikasta en mitään aikaisemmin tiennyt.
***
Tähän loppuun nyt on sitten kyllä ihan pakko muutama pionin kuva laittaa..hih.hih...sorgen nyt vaan!

kuvatkin ovat nyt parempia, kun mämmikoura Tuija, sai asetukset kohilleen.
***
Oikein mukavaa juhannus viikkoa teille kaikille, nyt taitaa jo suurin osa ihmisistä liueta loman viettoon, tai ainakin juhannuksen jälkeen. Mulla on vielä tiukka puutarhaviikko edessä, jospas sitten saan teille jo enemmän kokonaiskuvia puutarhasta.
***
Kiitos ystävät kommenteistanne ja haleista, alkaa laskuri olla aika lähellä sitä sataa, jonka jälkeen lupasin haliarvonnan pitää.

Toivoo Tuija