tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kevät etenee vinhaa vauhtia.

Maanantaina satoi  vettä, kun Esterin saavista kaatamalla, hyvä sinänsä koska lumi sulaa ja lumikasat pehmenevät, jotta voin niitä hiukan levitellä. Pitää vähän luontoa auttaa niiden valtavien lumikasojen kanssa, aurat ovat talven aikana kasanneet lumet valtaviksi röykkiöiksi, jotka eivät varmaan hevillä sula. Surullinen olin norjanangervojen kohtalosta, ne ovat niin länässä, että saapa nähdä, nousevatko enää kunnolla pystyyn vai pitääkö niitä leikellä enemmänkin.
Näin komeasti ne kukkivat viime keväänä.
ja
tässä alhaalla ne on kuvattu tänään.
Yritin niiden päältä varovasti nostella lunta pois.Jokunen oksa katkesi tai oli katkennut lumen painosta.
Vuorimännytkin vapautuvat kohta lumivankilastaan.
Seinustan pitkä pioni penkki näyttä vielä aika lumiselta, mutta kun oiken lähelle menee tarkastelemaan,
niin...
Täällähän niitä ihania alkuja jo onkin. Muutenkin tuli mieleeni, että tähän penkkiin istutin viime keväänä kaikki kukkineet, valkoiset kirjopikarililjat, jotka ostin Sofianlehdon puutarhamyymälästä ja niitä oli kymmenkunta. Jee, tuleekohan ne sieltä?
Köynnösruusut näyttävät pärjänneen hyvin talvesta, noin 70 cm ihan vihreää runkoa ja terveenäköistä oksaa muutenkin. Sekin ilahduttaa.
Alaterassillekin pääsee kohta ja ei mene enää kauan kun saa siivota sen ja laittaa kalusteet paikoilleen.
On tätä niin odotettu<3 Tuija tykkää ja tulee iloiseksi päivä päivältä enemmän ja enemmän.
Meidän sisäänkäynnin vieressä on iso mänty ja arvatkaa mitä..harakka-mokoma on tehnyt pesänsä siihen.
Tai ainakin niin luulen, koska siellä oli kova taistelu eräänä päivänä Olli oravan kanssa, sen verran harvalta pesä näytti ( ja näkyykin tosi huonosti tästä kuvasta),ettei se varmaan ole oravan.
No ei haittaa, harakka on hauska, vähän niinkuin minä, kaiken kiiltävän perään..:)
Kunhan ei kuvittele, että näistä munista kuoriutuu sen poikasta.!
****
Meidän kodinhoitohuone ja wc näyttää nyt tältä..;(
eli purkajat ovat saaneet työnsä tehdyksi, nyt sitten taas mitataan kosteudet ja katsotaan, miten kauan kuivatellaan. Huoh...kaikki tavarat on ihan hujan hajan, pyykinpesu on hankalaa ja saunassa käynti vielä hankalampaa. MUTTA onneksi näyttää kuitenkin positiiviselta, ei varmaan kauaa tarvitse kuivatella, kunnes pääsevät laittamaan uudet laatat. JA se tuntuu kivalta. Näytän teille sitten millaista tuli. Sunnunaina käytiin katselemassa uusia laattoja ja wc:n uusia kalusteita.
****
Liljakin pääsi ulkoilemaan tänään, mokoman tuoksu onkin niin voimakas, että meinasi alkaa päätä särkemään, vaikka on vain yksi oksa.
Huomenna kuulemma sataaa ja torstaina, no satakoon, viikonlopuksi on luvattu jo aurinkoisempaa. Lauantaina piipahdan messuilla ja varmasti Pukin puutarhan osastolta teen pelargonia hankintoja ja ehkäpä pari uutta pioniakin lähtee Pionien kodista matkaan.
KYLLÄ TÄMÄ ELÄMÄ ON NIIN IHANAA....huokailee hän ja haaveilee.
JA
tietenkin KIITTÄÄ teitä ihania ystäviä, mukavista kommenteistanne, olen huomannut jo monen blogilaisen heränneen talvihorteesta, kevät tekee taikojaan.Tänään illana suussa kun siivoilin etupihaa ja korjailin roskia pois, kuulin sepelkyyhkyn huhuilevan metsässä, voi miten se kuulostikin niin ihanalta, heti heittäydyin romanttiseksi ja ajattelin,että siellä se puolisoaan huhuilee pesäpuuhiin.<3

Toivoo Tuija