keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Pimeää ja synkkää...

Heipå dig!

Kauheet kelit, ihan hirveet, vettä sataa ja on liukasta! Joulukuussa 2011! A P U A. Etelä-suomessa ainakin pitää ristiä kädet kyynärpäitä myöden ja luoda silmät ylös taivasta kohti, jotta edes pieni hippunen lunta ja pakkasta pelastaisi meidän joulun. Muistan joskus vuonna miekka ja kilpi, kun asuin vielä vanhempien luona ja siellä Itä-suomessa oli totuttu, että on aina lunta ja sinä onnettomana
vuonna oli musta joulu, lapsesta se tuntui ihan kamalalta. Nytkin tuntuu...ja että edes vähän joulun fiilistä olisi  kotona, iski eilen illalla hirvittävä leipomisvimma, tekaisin ensimmäisen jouluisen kuivakakun Maalaisunelma lehden ohjeen mukaan.
Näyttää kyllä hyvältä, mutta ohjeen mukaan piti laittaa 2 tl neilikkaa ja 2 tl inkivääriä...noooh..aika mausteinen kakku, mutta kyllähän tuota syö, ennen kuin ottaa selkäänsä. Kinkkupiirakka maistui myös iltapalaksi. Leipominen on mukavaa puuhaa.
Kun aikaa on ollut puuhastella niitä näitä, niin innoissani ajattelin, että laitanpa tuommoiset suloiset kranssit myös minäkin keittiön kaappien oviin. Heh..fiksuna sitten olin jo toisen(aidon) laittanut, ja kerran erehdyin sitä sormella tökkäämään, sehän rapisi melkein rangaksi. Ahaa, siis ei aitoja..vaan tekokransseja, ja hitsin hitsi, yhden sain ostettua Sisustajantaivaan Pian markkinoilta, sen ripustinkin sitten olkkarin ikkunaan, kun toista ei tunnu löytyvän. Aika tyyriitä muuten tuommoiset hyvänlaatuiset isot tekokranssit. Tuo vasemmanpuoleinen kuva on jostain kirjasta napattu, eli ei siis oma. Olen muuten ihastunut noihin talolyhtyihin, viime viikonloppuna ostin tuollaisen valkoisen, muutaman muun kaveriksi...:)))
***
Tänä vuonna olen ollut laiska istuttamaan amarylliksen sipulia näemmä...olen nimittäin viehättynyt kovasti hyasintteihin ja varsinkin niihin nuppusina. Tässä oiken kuvakavalkadi viimeisestä virityksestä. Aika kiva minusta! Maalasin pienet ruukut valkoisiksi ja kietasin jouluisen nauhan ympärille.
Muuten kukkia onkin tällä hetkellä vähän. (ai puutarha-blogi???)
***
Meillä on muutenkin ollut vähän propleemeja näiden minun kahden suloisen 18 vuotiaan vesselin ajotaidoista!!! Autoparat ja Tapiola - parka...Ensin toinen ryttäsi oman autonsa lunastuskuntoon ja toinen vetäisi MINUN auton viime sunnuntaina pusikkoon. Nyt jo vähän naurattaa, mutta vähän aikaa sitten itketti, onneksi pojille ei sattunut kuinkaan. Kaksosista on kaksinkertainen ilo ja hmm...:D Kyllä tuon ikäisten poikien äitinä yöunet jäävät vähän vähäisiksi silloin tällöin, tai noh..viikonloppuisin. Heillä on ihan eri rytmi, päivät nukutaan ja yöt kukutaan.Onneksi kuitenkin hoitavat koulunsa ja työnsä ihan hyvin.
***
Tässä narinat tältä erää, kiitos te kaikki ihanaiset, jotka täällä piipahdatte ja tervetuloa uudet lukijat, kivaa kun teitä on jo noin paljon...muutama kymmen lisää ja sehän tietää sitten taas arvontaa.
***
Mukavaa viikon jatkoa kaikille ja pidetään mieli iloisena, säästä huolimatta.!

Toivottelee Tuija