maanantai 13. toukokuuta 2013

Huh. huh...hommia on mökillä ja kotona

Mutta sitä saa mitä tilaa ! Olemme olleet tehokkaita mökillä, kun oli ensin loma viikko ja sitten vielä perään pitkä vapaa helatorstain vuoksi. Mökillä on kesähuoneen viereen noussut terassia, kukkaistutuksia on tehty, pari penkkiä odottaa taimiaan ja yksi istutuslaatikko kylvetty.
tähän kylvin salaattia nyt aluksi, peitin pois lähtiessä harsolla ihan varuiksi, saa nähdä miten käy. Toinen laatikko on varattu yrteille, jotka ostan jo taimina valmiiksi, meikäläisen hermot ei kestä odotusta , että itääkö vai ei..ja onhan siinä myös ongelmana se että nyt alkuun olemme mökillä vain viikonloppuisin. Seuraavan kerran on viikon loma juhannuksen.
mies sai valmiiksi pienen terassin kesähuoneen viereen, se on vailla maalausta ja somistusta, heheh...no juu..kukilla tietty, Väinö kävi tutkimassa työn tuloksia ja hyväksi totesi, tuossa voi kuulemma vaikka tanssit pitää. Laitamme siihen ainakin nuo tuolit ja samaan sarjaan pöydän, jotka mies teki talvella. Tuoho kuvasta oikealle vähän kauemmas tulee kaivonrenkaasta tehty nuotion paikka, jossa on kiva muurikalla sitten tehdä ruokaa. Maisemat tarjoavat silmänruokaa, kertakaikkiaan.
On se jännä miten sitä suunnittelee kaikenlaista tekevänsä, mutta aika kuluu ihan näperrellessä tai ainakin siltä tuntuu...jo pelkästään tarvikkeiden hakemiseen menee oma aikansa. Saapahan nähdä mitä sitä tänä keväänä kerkeää....tosin vähän olen jo kukkiakin laittanut, mutta ei voi oikein paljon laittaa, johtuen just siitä, että ei olla joka päivä siellä. Onneksi viime viikolla ei tarvinnut enää lämmittää mökkiä kuin kerran, siihenkin kun menee oma aikansa.
oikeastaan ainut paikka minkä pelkästään siivoamalla sai siihen kuntoon, että eikun multaa lisää ja tuohon oikealle tulee joku köynnös, kivikkokilkkaa ja muita kivikkokasveja lisää, ehkä joku patsasfiguuri tai jotain muuta koristetta kivien päälle, ehkä lyhty...mene ja tiedä.

kotiin tulimme eilen ja enhän malttanut pysyä pois pihalta, vaikka tarkoitus oli mennä jumppaan niin se sai jäädä, siistin kukkapenkkejä ja touhusin koko illan, viimeiseksi laitoin etanakarkoitetta
penkkeihin, MUN KUKKIA ette syö, taistelu on alkanut. Hyvältä muuten näyttää kukkapenkeissä, hyvin ovat lähteneet kasvuun ja taimet on topakoita. Tässä särkynytsydän, viereen tulee varjoliljaa, tulppaaneja, kirjopikarinliljoja, valkoista kevätkaihonkukkaa, ja vaikka mitä..en edes muista mitä kaikkea.
sitten piti äitienpäivän kunniaksi vähän fiilistellä valkovuokkojen kanssa. Tykkään tuosta meidän terassista, varsinkin nyt kun se on siivottu ja sitten vielä enemmän kun mies tekee tännekin terassia vähän lisää, että saadaa tilaa. Pienen pieni ruohikkoalue on niin huonossa kunnossa, ettei ole mitään järkeä yrittää elvyttää sitä.

pelargoniat vanhassa työkalupakissa on varma valinta, minun mielestäni, pelargoniat kestävät kuivuutta paremmin kuin monet muut kukat.
enkelipasuunakin komistuu päivä päivältä, kohta sen saa siirtää uuteen, isonpaan ruukkuun.
tämä järjestely sopii nyt hyvin meille, enemmän hommaa ja laittamista mökillä ja kotona pienessä pihassa fiilistelyä ja vähän laittamista, .....noh...en kyllä malta olla laittamatta mitään uutta kotiinkaan, ajatuksia on muutamasta pienestä puusta tai kauniista puskasta, esim.jasmike ja vaikka hortensiaa...ON TÄMÄ KEVÄT NIIN IHANAA AIKAA. Ja on hienoa, kun on kaksi niin erilaista paikkaa.

Aurinkoista viikkoa kaikille toivottelee
Tuija