sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Ihana viikonloppu !

Pitkästä aikaa oli aivan loistava viikonloppu, siis noin "säällisesti". Eilen lauantaina, en juurikaan kerennyt muiden kiireiden vuoksi pihaa laittelemaan, mutta tänään sitten senkin edestä. Koko päivä siinä meni, mutta nyt on terassit siivottu ja kaikki kukkasipulit istutettu. Jihaa..mut hei...ei niitä ollutkaan sitten niin kauheasti...pitäisiköhän vielä.... :)  no pitää !!! Vihdoin löysin myös mieleisen puun takapihalle, ja halavalla kun sain niin hyvä etten ostanut useampaa. Päärynäpuu Pepi, siis on kaivettu kasvamaan.
tykkään kovin sen ihanasta syysvärityksestä, se olikin yksi kriteeri, jonka tuli täyttyä puuta etsiessäni.
Nyt sitten odottelemaan suurta päärynäsatoa, tämä kuulemma saattaa antaa satoa jo ensi vuonna.
komeasti on myös kelloköynnös kasvanut terassilla ja aivan varmasti laitan ensi keväänä samaan paikkaan yhden ja viereen vielä toisen....viidakkomeininkiä !
takaterassin siistimisessä menikin aikaa, kun tuota tavaraa on enemmän kuin laki sallii, niin kaikki piti kiikuttaa ensin toiseen paikkaan, jotta sain lakaistua kunnolla, meidän rivitaloa ympäröi monta haapaa ja niistä näyttää lähtevän sekä keväällä että syksyllä tosi paljon roskaa.
tammeterhoja lasipulloon keräilin taas tänään Väinön kanssa aamulenkillä.
syksyisiä istutuksia jo olen tehnyt, vaikka vielä pelargonit kukkivatkin ja leijonankita se vasta onkin innostunut kukkimaan.
pelargonioille tein jo alustavia "sisäänviemis" toimenpiteitä. Osa on kasvaa rojauttanut niin pitkiksi, että lyhensin jo nyt, jotkut saiva vielä pitää kukkansa, toiset taas eivät. Se sisään vieminen saattaa taas tapahtua niin nopeasti, että sitten ei kerkeä enää niitä siistimään.
on muuten komea myös tämä ns. "tavis" lohenpunainen pelargoni, se saa myös talvisijoituspaikan. 

Siispä tämmöistä täällä ja toivotaan nyt, että vielä olisi lämpöisiä päiviä ja hallattomia öitä tiedossa.


Toivottelee Tuija