sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Melkein katastrofi, tuija-aidassa "REIKÄ"

Viime viikolla huomasimme mieheni kanssa, että meidän tuija aita on kärsinyt kovin, ehkäpä viime kesän kuivuudesta tai siitä,  ettei sitä varmaan koskaan ole huollettu mitenkään. Meinasi sydän pysähtyä, kun huomasin ison aukon, katkenneita ja kuivia oksia  aidassa. Siinä sitten kiireen vilkaan yleissilmäys aitaan ja huonossa hapessa on, ei voi mitään. Ei näin päällisin puolin, mutta kun raottaa oksia, sisällä on paljon kuivaa.
Noh..tästähän seuraa tietenkin se, että parin viikon sisällä aitaa leikataan noin 50-60 cm pituudesta pois ja uutta multaa sekä lannoitetta kehiin. Tuija - aidan pelastusoperaatio on alkanut. Kuulin myös havupuubalsamista, se on myös ostoslistalla ja siitä voi lukea lisää tästä.  Meinaan jos jollain on samoja ongelmia, niin ehkäpä tuosta on apua.
***
Muuten tänään on ollut ihana ilma, ei tosin heti aamusta, mutta puolen päivän jälkeen selkeni, sen jälkeen menikin heti ulos ja haravoin jonkun verran roskia takapihalta ja siistin muutenkin pihaa. Voi mikä onnentunne valtasi mieleni, kun sai taas touhuta pihalla. 
luistimet joutaa jo varastoon ja havukranssi vaihtui keväisempään versioon.
sisääntulo piristyi kummasti pienestä ehostuksesta. Ja siitäpä muistuikin mieleeni, että etuterassille pitää käydä ostamassa pienehkö korituoli, jossa voin taas iltapäiväkahvitella.
olipa kiva kaivella varaston laatikoita ja asetella "löytöjä" kauniisti esille.
kanervat saivat jo kyytiä, tilalle narsisseja.
sipulista kasvatetut hyasintit, jo aavistus väristä.
pimeyden jälkeen en saa kyllikseni näistä ihanuuksista, joten pöydät täyttyvät kiivaaseen tahtiin.

Kyllä kevät on ihmisen parasta aikaa.!

Huumaavat onnen täyteiset aurinkoterkut kaikille teille ! 

Toivottelee keväästä sekaisin oleva Tuija :)