maanantai 6. toukokuuta 2013

Pienen pihan siivousta

Tänään oli ihana, aurinkoinen päivä, mutta aamusta mieliala oli jotenkin ihan maissa. Mulla on vasemmanpuoleinen hartianseutu jumittanut nyt pidemmän aikaa ja se rupeaa olemaan jo niin kipeä että oli pakko varata aika lääkäriin, kun sormetkin rupesi puutumaan. Muutenkin loman jälkeinen työmasennus iski aamulla niin totaalisesti. Kotiin kun tulin, niin eikun pihalle ja harava heilumaan, pari tuntia teki ihmeitä mielelle.
 takapihalla olevan reen siirsin silleen, että se on helppo käsitellä, koko viime talven harmitelin, että se menee huonoon kuntoon, kun en ollut sille mitään tehnyt. Eilen kävin vähän kukkia ostamassa,kun pihalla nyt ei vielä mitään kuki kunnolla, tarjoustalossa oli aivan ihania ruusuja ja lemmikkejä.
huomaa, että äitienpäivä lähestyy.
tänään ajattelin, että on kiva kun ei ole suurta pihaa hoidettavana, jotenkin tykkään niin sommitella ja laitella kukkia kauniisti, eikä kaikki aika mene nurmikon kanttauksiin sun muihin. Nämä muutamat kukkapenkit saa helposti laitettua, jotenkin pääse helposti itse asiaan.
Etupihan kukkapenkkejä siivotessani, siltä löytyi muutamia lehtokotiloita, laitoin paremman puutteessa kahviporoja, mökiltä täytyy tuoda tuhkaa ja asetella olutansoja, taistelu alkakoon. Syksyllä istuttamani kasvit ovat talvehtineet hyvin, siitä olen tosi iloinen ja niitä en ollut ajatellut lehtokotiloien eväiksi.
huomenna siirrä yhden sireenin ja istutan sen tilalle muutaman tuijan, yhtenäistämään pihan ilmeen.
Eli hommia riittää vaikka pihan ei järin suuri olekaan.
***
Mukavaa viikon alkua kaikille ja kiitos tunnustuksista, joita olen saanut, palaan niihin tässä viikon mittaan.
***
Tuija