sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Lokakuuta kohti

Lokakuu ovella...niin se vaan aika menee, kuin juna eteenpäin. Muutama kylmä yö ollut, mutta kovin ovat kukkaset pitäneet pintansa, dahlian kukat kuitenkin jo napsin maljakkoon, mutta ovat olleet paria ihan kylmintä yötä lukuun ottamatta ulkona terassilla.
 olen ihmetellyt miksi kärhöni kukkivat niin huonosti tänä kesänä, selvisihän se ainakin yhden kärhön osalta, että on hyvin myöhäinen lajike, Clematis Anita.
kauniistihan tuo sitten vihdoin ja viimein kukki ja sopi loistavasti dahlioiden seuraan, ei siis mikään huono valinta..tietämättäni.
 tänään ei ole pahemmin aurinko paistanut, joten aurinkoa on etsittävä muulla tavalla. Onneksi oli pari pientä koristekurpitsaa ja oranssit tuikkukynttilät.
 Nyt täytyisi yrittää jaksaa punnertaa viimeisetkin pihatyöt loppuun, tänään istutin vielä kolme pionia, saapa nähdä kuin heidän käy. Tietty jos on pitkä ja leuto loppusyksy niin hyvin varmaan kerkeävät juurtumaan.
uusia tuttavauuksia muhevaiselta...
 ja pihaan istutettu riippakoristeomenapuu, Royal Beayty
 ja juurelle paljon sipulikukkia, myös tulppaaneja.
 sorry taas näitä dahlioita, mutta tänä vuonna onnistuin mielestäni löytämään hyvät dahliat, jotka kukkivat kauniisti, pitkään ja olivat tanakka vartisia. Näitä ei paljon tarvinnut tukea. 
 mutta komeimmat kukat ovat kuitenkin näissä isoissa, vai mitä?
 ***
Mukavia syyskuun viimeisiä päiviä kaikille.
Toivottelee Tuija