perjantai 27. toukokuuta 2011

Siivouspäivän kunniaksi

Tänään oli siivouspäivä, lattiat tuli luututta pitkästä aikaa kunnolla, nääs rupes sukat tarttumaan jo lattiaan kiinni. Kyllä olikin likaista, sen kunniaksi hipsin tietenkin syreenipuskaan, koska pitäähän siivouspäivän päätteeksi myös nauttia kauniista ja tuoksuvista kukista.
Että ne tuoksuvatkin ihanalle, sateen jälkeen vielä tuoksu voimistuu.
Nyt on kukkia kyllä tarjolla joka lähtöön, pelargoniatkin alkavat pikku hiljaa toipua säikähdyksestä. Minä olen raakalainen, yleensä varastosta siirron jälkeen, niitä en enää kiikuta mihinkään, vaan jos kylmiä öitä tulee, viskaan peitot niskaan. Nyt alkaa jo kukkia ja nuppuja tulemaan. Kiitos ja anteeksi.
***
Omenapuut alkavat kukkimaan ihan pian, nuput on jo, myös unikot ovat tosi pullukoita, pitää varmaan tukea, jotta eivät lamoa maahan. Pionit ovat myös jo isoilla nupuilla, joten tämä enteilee juhannusviikolle tai niille main tapahtuvaa h-hetkeä. Vuorimännyn vuosikasvut ovat taas isot, pah..se tietää valtoimenaan leijjuvaa siitepölypilveä ja suihkutusta terssille harva se ilta.
***
Riippapelargonia herkkää kauneutta ja vesipisaroita. Niin kaunista.
***
Tässä yksi suurista suosikistani, tuoksuneilikka ( on vähän kuva liikahtanut, sorry).
***
Huomenna menen Billnäsiin Puutarhamessuille ystävän kanssa. Odotan mukavaa päivää ja toivottavasti ei mahatauti yllätä, niin tekin pääsette virtuaalimatkalle mukaan. ;D
***
Vaikka en keltaisesta väristä juurikan innostu,niin tämä on kuitenkin yksi suosikkinurkkauksistani tällä hetkellä, liiterin seinustalla kasvaa kulleropuska, SE on kaunis.Vierellä Vuohenjuuri, joka yrittää piilotella itseään kulleron takana..peloissaan. No en minä sitä pois revi, kyllä ripaus keltaista, oranssia, sinistä ja punaista kevääseen ja kukkapenkkiin mahtuu, ei sitä niin nipo tarvitse olla.
Mukavaa viikonlopun alkua teille kaikille puutarhaan hurahtaneille ja muuten vaan hurahtaneille. Keväällä pitää hurahtaa milloin mihinkin.
***
Kiitos kommentoijille, olen yrittänyt käydä kiivaaseen tahtiin urkkimassa teidän juttujanne, ja mielestäni olen onnistunut siinä melko hyvin.
***
Ai, niin huomenna tapaan ensimmäistä kertaa yhden blogituttavan, ihan jännittää.

Lämpimin terveisin Tuija


Ai, niin laitan vielä tähän loppuun muutaman kuvan Riitan/Wanilla Rosen osastosta sieltä Billnäsistä.
Arvatkaa vaan oonko ihan täpinöissäni....;D