tiistai 12. elokuuta 2014

Hellou, pitkästä aikaa!

Jestas, että onkin kulunut aikaa viimeisimmästä päivityksestä, ei vaan ole ollut oikein mitään ihmeellistä kerrottavaa, kesän kuumimmat helteet veivät kukkapenkistä kukat alta aika yksikön. Reilun viikon reissu helteisimpään aikaan ei ollut hyvä idea, mutta ei niitä ilmoja voi talvella arvailla. Itse asiassa olen kunnostautunut maisemien kuvaukseen tänä kesänä.
ruotsin laivalla auringon laskun aikaan.
jotenkin sitä menee ihan sanattomaksi tämmöisen kauneuden edessä.
tämä kuva on taasen Pertunmaalta 
ja tämä taasen veljen mökkimaisemia Rantasalmella.
"tavis" Mårbackan lisäksi olen vallan ihastunut näihin kevällä ostamiini pelargoneihin. Tämä tässä on ' Happy Thought' siinä on aivan ihanat kirjavat lehdet.
tämä taasen on 'Wilhelm Langguth' 
molemmissa on pienet punaiset kukat, punainen ei yleisesti ottaen ole ollut lempivärini pelargoniossa, mutta nyt taas kerran olen joutunut toteamaan, että ei kannata olla niin ehdoton värien suhteen. Samoin ihastuttava kaksivärinen pelargoni, jonka nimi on nyt kateissa, kuka auttaa? Luulin, että on Selma, mutta ei taida ollakaan. Pitäisi siis jättää nimilaput ruukkuihin...
Tämänkin nimen olen jo kadottanut johonkin......voi mua.
selvää on, että arkistointi ja pelargonien nimet ovat kadoksissa, pitäisi kuvata kaikki ja laittaa varmaan talteen nimet. Mutta ehkä vielä tänä kesänä.
***
Itse olen pitänyt pelargonit kuistilla, suojassa pahimmalta paahteelta (ja vesisateelta, jos sitä olisi ollut)
tai leveän kattolipan alla, ilta-auringossa.
osa pelargonioista on vielä tosi pieniä, mutta talveksi on jo "huone" varattuna, sitä kukkaloistoa odottelen näiden osalta ensi vuonna. Tosin ihan pienimmissäkin on yksi tai kaksi nuppua,joten kukan värin nyt ainakin saan selville.
Tänä keväänä sain idean laittaa kelloköynnöksen roikkumaan terassin katosta, laitoin yhden, mutta ensi keväänä ainakin kaksi, sen verran hyvältä näyttä. Ainut ongelma on tietty kastelu, kun meikäläinen on tämmöinen "pätkä" 
Noh..tässä tämmöisiä kuulumisia, syyslannoitteet on kylvetty ja nyt odotellaan sopivaa hetkeä, että saa uusittua kukkapenkkiä takapihalla, sille kävi nimittäin erittäin köpelösti, siitä toisen kerran.

Terkuin Tuija