lauantai 30. heinäkuuta 2011

Ihana kotiinpaluu!

Tervehdys pitkästä aikaa!
Ei mennyt kaikki niin kuin Strömsö:ssä, ei! Alpit vaihtuivat pohjoisen Saksan maalaismaisemiin ja Puolan, Liettuan, Latvia ja Viron kautta Suomeen viime tiistai- iltana myöhään. Jo menomatkalla laivalla, kuulimme, että Alpeilla ja eteläisessä Saksassa on todella sateista ja huonot kelit, ja ne jatkuvat pitkää. Oli pakko tehdä muutos (harmillinen sellainen) suunnitelmiin. Yhteensä kilometrejä prätkän kyydissä tuli noin 2700 km ja viimeisenä päivänä karautettiin niistä 630 km joten takapuoli on parkkiintunut. Heh..:D
Tässä kuvia matkan varrelta, en sen kummemmin lähde niitä erittelemään, paikkoja tuli nähtyä ja voin varmasti sanoa, että todennäköisesti tuommoiselle matkalle, näihin maihin tuskin olisi muuten tullut lähdettyä. Vaikka itseasiassa reissun kalleimmat ja kauneimmat hotellit olivatkin Puolassa ja  Liettuassa. Osataan sitä sielläkin. Joka ilta ulkona syöminen kyllä alkoi kyllästyttää, oikeesti!!!!
Välillä annokset oli niin suuria, että syönnin jälkeen oli melkein pakko mennä lepäämään. Varsinkin Liettuassa ja Latviassa 30 € söi 4 henkilöä erittäin hyvin juomineen päivineen. Halpaa siis.
Antiikkiliikkeitä bongasin useampia ja kävin niitä kuolaamassa, harmitti, koska mitään ei juurikaan voinut ostaa, koska tilaa ei ole. Puolassa oli makea vessa, tuo tuossa kuvassa alhaalla oikeassa reunassa. Lavuaarit oli täytetty kivillä ja kukkasilla. Se oli kaunis. Ihania wahoja kirkkoja oli joka kylässä, ja niitä ympäröi mitä kauneimmat istutukset ja köynnökset. Kukkaistutukset hoidetaan saksassa tyylikkäästi, ei ole pujopehkoja pitkin kävelyteiden varsia ja istutukset kunnostetaan varmasti useasti, toisin kuin esim.täällä Klaukkalassa, ero on silmiinpistävä ja harmillinen.Suomalaiset ovat sen verran vielä jäljessä Ruotsista ja Saksassa näissä asioissa.
Latviassa, Kaunaksessa olimme viimeisen yön ja siellä silmiin pisti isot rakennukset, jotka olivat tavallaan jääneet kesken. Ihme, että niitä ei ole rakennettu loppun asti. Ja tosiaan yhdessä hotellissa oli mukavasti wanhoja meilläkin tuttuja esineitä koristeena.
No juu, olihan siellä kukkiakin...hih..ja paljon.Runkoruusuja oli istutettuna maahan ja ne olivat tosi komeita, laventelit myös kasvoivat vapaasti isoina pehkoina, niitä oli mukava hömpsäyttää tuoksun toivossa. Kesä oli siellä jo sen verran pidemmällä, että pihljassa olivat jo punaiset marjat.
Puolasta lähtien bongailin haikaranpesiä ja haikaroita, joka kerta tuli hymy huulille näistä suloisista linnuista. Niin hellästi ne hoitivat parina pesuettaan. Harmi, että ei ollut kunnon kameraa, jolla olisi saanut oikein läheltä kuvia.
***
Summa, summarum...kotiin oli ihana tulla, kyllä tämä nyt taisi olla viimeinen meikäläisen  pörräyskeikka prätkän kyydissä näinkin pitkää matkaa. Ihan muutaman päivän juttuja voi tehdä kyllä, mutta koko ajan reissaaminen, pakkaaminen ja lampsiminen siellä sun täällä, ei kyllä järin kiehdo ja matkustustapa on jo niin nähty. Loppu, slut...Niin ja tytärkin oli hoivannut kukkaset oikein hyvin, kaikki olivat elossa ja hyvässä kunnossa.
***
Tänään kävinkin kirpparilla, ja voi sentään, silmiini osui aivan ihana vihreä vaaka, siispä mukaan lähti, 26 €, ei paha. Puutarhassa odottelen näiden mollukoiden avautumista, dahliat siinä pullistelevat komeasti. Ihan kohta aukeavat.;D
***
Tämmöistä täällä tällä kertaa, maanantaina töihin, mutta onneksi on vielä pari viikkoa lomaa jäljellä, sen ajattelin käyttää pitkinä viikonloppuina, ja Turkuun tutustumisella, tyttäreni kun muutti sinne nyt tänä viikonloppuna, ei voisi enää mieleisempi kaupunki olla. Hih..sanoinkin hänelle, että elokuun puolessa välissä mamma tulee tutustumaan asuntoon ja Turkuun. Sillä reissulla varmaan pääsen myös Adalmiinan Helmeen.
***
Mukavaa heinäkuun viimeistä viikonloppua kaikille, niin se kesä vaan alkaa olla jo ns.loppusuoralla.Elokuun hämyiset ja tunnelmalliset illat suorastaan huutavat sytyttelemään kynttilälyhtyjä.

 Ex Prätkämimmi Tuija

PS.kaikki kuvat suurenevat klikkaamalla.