maanantai 8. elokuuta 2011

Omituisia tapahtumia?

Tervehdys ystävät ja kiitos kovasti kaikista ihanista kommenteistanne edelliseen postaukseen.
****
Täällä on kuulkaa tapahtunut kummia!!!!!! Kaikkihan tietävät, että keltainen EI ole minun lempiväri, ei missään muodossa.En tiedä miksi, mutta elkää nyt keltaisen ystävät hermostuko, se on kaunis väri, joka siitä pitää, olenhan sanonut että esim.oranssi on enemmän mun juttu. MUTTA VOI SENTÄÄN.
jo nuppuvaiheessa aloin aavistelemaan, että ei siitä kyllä valkoista taida tulla, puhumattakaan vaaleanpunaisesta, joita olin ostanut. Hahaa..sehän on ihan keltainen dahlia! Siinä se nyt tököttää mun vaaleanpunaisten ruusujen ja tummien dahlioiden seasssa, eikä jää viimeiseksi, vieressä kasvaa toinen samanlainen iiiiiiiso dahlia, jonka kukat hm..erehdyttävästi muistuttavat edellämainittua.Ihan uskomaton juttu, siellä pussissa on täytynyt olla väärät juurakot, en muuta selitystä keksi, kesä kyllä on ollut aika kuiva ja dahliat ovat olleet kovalla koetuksella takapihalla suorassa paahteessa,mutta eihän sen nyt pitäisi väriä muuttaa.Hih..keltaisen siedätystä siis. Ainoat keltaiset, joista todella pidän ovat
kultapallot ja kultapiiskut. Minun pikku enkelini on myös saanut kolhuja kesän aikana.Voi toista raasua, ei taida tulla enää patsasta tuosta.
****
Ilon aiheitakin löytyy, vihdoinkin, minun valkoinen sinisarjani (onko sen nimi myös valkoisena sinisarja?) kukkii. Jihuu...:)
ja viime syksynä istuttamani hurmaavan tuoksuiset liljat kukkivat ja tuoksuvat voimakkaasti illan hämyssä. Harmi vaan, että nuo tuossa tuli istutettua ihan väärään paikkaan, korkeiden kukkien taakse, josta eivät näy kuin lehvästöä raottamalla, nooooh...syksyllä siirrän ne ja istutan lisää liljoja toiseen penkkiin ja etualalle.
Ruusut ja pelargoniat ovat loppukesän pelastus, annan vielä pelargoneille lannoitetta aikankin tämän kuun loppuun, koska joka syksy ne ovat, säiden salliessa kukkineen ihan lokakuulle asti.Kovasti pitäisi alkaa kukkapenkkejä vielä kitkemään, vesiheinää kasvaa runsaasti. Mutta nyt ei vielä jaksa, täytyy vielä harrastaa suunnittelua, hih.hih..
****
Viikonloppuna olimme Rantasalmella käymässä, saunoimme veljeni mökillä ja pojat olivat kalassa, komeita ahvenia saivat, mieheni oli innoissaan, kun hän sai n.700 g ahvenen, mummo paistoi ne meille ja voi, että ne maistuivat hyvälle. Kyllä taas vahvistui se asia, että parin vuoden sisällä mekin alamme kesämökkiä todenteolla metsästämään.Oli ihanaa saunoa pitkään ja hartaasti, istua välillä terassilla kuunnellen kesän ääniä, uni tuli silmään kyllä ihan houkuttelematta illalla.
Oikein mukavaa viikon alkua kaikille teille, syksy saapuu vääjäämättä, tummenevat illat houkuttelevat sytyttelemään lyhtyjä ja kynttilöitä, sekin tuntuu vaihteeksi ihan mukavalta.

Toivottelee Tuija

(psttt....kuvat suurenevat kaksoisklikkauksella toooosi isoiksi..ainakin mulla, miten teillä?)