maanantai 20. syyskuuta 2010

Kirpputori ostoksia ja puutarhan laittelua

No niin, siis sunnuntaina olin SisutajanTaivaan sisustusmarkkinoilla, onneksi sade ei sotkenut ainkaan liiemmin päivää. Kovasti oli kaikkea ihanaa myynnissä, mutta minulla taisi olla joku jarru päällä, kun en nyt niin kauheasti villiintynyt. Jotakin sentään ostin, vanhaa ja uutta. Ihana emalikannu, joka oli pohjasta ehjä, siispä oiva kukkamaljakko ensi kesäksi ja ihanat "kuluneet" kynttilänjalat.
Ihanan torkkupeiton,niiiiin suloisen värinen, siihen on ihana kääriytyä talvella takkatulen ääreen unelmoimaan uudesta keväästä ja kesästä.

Sitten löytyi mukava vanhahtava puulaatikko, hauskalla metallisella kahvalla.Se sai heti uumeniinsa vihreää ihanaa sammalta ja kauniin kukan ( jonka nimeä en muista) siinä on valkoiset marjat. Linnut taitavat siitä kovastikkin pitää, no ei haittaa.

Sekä vanha ikkuna ja kyltti jossa lukee "Rakkaus on ikuista".
Niistä minulla ei ole kuvaa tähän hätään.
Sitten ostin Pialta kahdet, valkoiset ihanat pitsilliset käsipyyhkeet, jotka eivät kylläkään tule minulla käsipyyhkeen virkaa toimittamaan, vaan ompelutan niihin yläosiin kujan ja niistä tulee oivat salusiinit, näytän kuvan jahka ovat valmiit. Sitten ostin vielä Vågan aivan ihanan kaulahuivin, vaalea/vanharoosa väriltään, senkin näätte jossain vaiheessa myöhemmin.
Tänään innostuin repimään kymmenen vuotta vanhat tuoksukuusamat alaterassin seinustalta pois.
Ihan järkyttävä homma, ne olivat kietoutuneet niin tiukkaan noihin ristikoihin, että oikein muutama ärräpää taisi suusta livahtaa näitä repiessä. Huh...mutta se oli pakko tehdä, koska kuusamat olivat jo niin riiskuuntuneet, etteivät enää alaosastaan kukkineet, vaan kukat keikkuivat korkealla katolla ja niistähän ei siellä ole mitään iloa. Istututin tilalle uuden tuoksuköynnöskuusaman ja valkoisen pienikukkaisen kärhön, nimeltään; Clematis alpina, White Moth, siinä oli kauniit valkoiset, kellomaiset kukkaset, toivotaan, että se viihtyy siinä seuraavat kymmenen (ja enemmäkin) vuotta.
Aika kamalat eikö, uusista en vielä ottanut kuvaa, kun pitää vielä tehdä "loppusiivous " illassa ei nykyään enää kovin paljon kerkeä tekemään, kun tulee jo melko aikaisin pimeää.
Näytän vielä köynnösruusun nuppusista ( niitä on tosiaan paljon ) kuvan, jos se nyt enää ketää kiinnostaa, eivät kylläkään enää auenneena ole kauniita, koska on niin märkää ja kylmää.


Kirsikkapuukin on jo saanut ruskan väriä lehtiinsä.

Koristekurpitsat ovat päässeet kasvihuoneen lämpöön sammalpedille.
Köynnökset on jo otettu varaston oven vieressä olevista kukkaruukuista pois, kruunut ovat päässeet ruukkuihin muraateille seuraa pitämään.

Koska eilen ja tänään on mieheni tuonut meille polttopuita talvea varten varaston täyteen

minulla oli peräkärry käytössä ja pakkasinkin vielä kuutamon valossa kaikki köynnösten jätökset kyytin, oli melko aavemainen tunnelma, kuutamo ja huuhkaja huhuili lähimetsässä, vähän nauratti, mutta pakkohan se oli käyttää tilaisuus hyväksi, muuten olisin joutunut niitä kottikärryillä raahaamaan ties minne.
Minusta tuntuu, että olen ainut blogimaailmassa joka vielä puutarhassa touhuaa, olenko jotenkin myöhässä näiden hommieni kanssa? Vielä on paljon istuttamatta sipulikukkia, vaikka kait tuli jossain vaiheessa sanottua etten niitä juurikaan tänä syksynä laita, ainahan minä niin sanon ja ainahan minä niitä kuitenkin laitan.Heh...;=)

Kiitos taas kerran  kommenteistanne edelliseen postaukseen, toivotan kaikille mukavaa syyskuista viikkoa.

Toivottelee Tuija