perjantai 19. marraskuuta 2010

Perjantai - siivouspäivä

Tervehdys ystävät!

Tänään on perjantai ja minun siivouspäivä. Tosin imuri on ollut lattialla jo pari päivää, eri kohdissa tosin, sitä on siirrelty ees taas, mutta tänään on sitten se pakkorako.
Ei se mitään, tykkään siivoamisesta, mutta haluaisin silloin olla yksin, laittaa soittimen nupit kaakkoon ja vetää Nightwishin säestyksellä raivoisasti kaikki kerralla kuntoon. Musiikin tahdissa siivous sujuu parhaiten ja mitä raivoisampaa musiikkia sitä rivakammin homma hoituu.
**
Elikkä mulle kävi taas niin, että jäin pipertämään kaikkia pikkuasetelmia ja istuin ja suunnittelin uusia järjestyksiä, eihän siitä mitään meinannut tulla, ääh....mutta antaa nyt sitten olla mattojen yön yli pakkasessa.
Siitä itse asiassa pidän talvella, roudaan mattoja ja petivaatteita joka viikko ulos tuulettumaan ( naapureiden kiusaksi..., no onneksi ne tuntevat minut jo melko hyvin.), pakkomielle, kait.. ;=)
Tuolit sentään sain pois pöydältä, jotta aamulla päästään aamiaiselle. Heh...tuntuuko teistäkin välillä vaivalloiselta tuo siivouspuuha, vaikka se ihan mukavaa onkin.
*****
Tänään ostin ensimmäiset hyasintit, Plantagenista 4 kpl 10€, ei paha.
Ovat ihania ,mutta kuulkaas, viikolla tuli uusi KotiPuutarha-lehti, ja siellä oli juttua hyasintistä. Kreikkalaisen tarun mukan hyasintti sai nimensä, kun jumala Apollo surmasi vahingossa kauniin spartalaisen prinssin Hyacinthuksen, kuolleen veretä Apollo kasvatti kukan, joka sitten nimettiin nuorukaisen mukaan.
*
Hyasintti liittyy myös kristinuskoon (taivaallisen ikävän vertauskuva), valkoinen kukka kuvaa älykkyyttä, punainen tuskaa ja sininen uskollisuutta ja Viktoriaanisessa kukkaiskielessä hyasintti ilmaisi maallisempaa kaipausta. Mitä kuulostaisi jos rakkaasi ojentaisi hyasintin sanoen; Sydämeni ikävöi puoleesi, sinä kalvakka haaveksijatar....;=))) heh. noh..onha tuo romanttista, mutta kalvakka...hmm....
*
Lisää ihania kertomuksia kukista, viime postaukseen kommentoi Vaahteramäen, Maria ja antoi minulle linkin, josta voi käydä jouluruusun tarinan lukemassa, tästä linkistä, se oli hauska myös. Kukkiin liittyy paljon mukavia uskomuksia ja tarinoita, kiitos Maria tuosta tiedosta.
Muutenkin KotiPuutarha-lehdessä oli paljon mielenkiintoisia juttuja ja kauniita jouluasetelmia ja paljon luettavaa.
***
Tänään meille kotiutui pari pikku tonttusta, tyttö ja poika-tonttu
siinä he vieri vieressä istua nököttävät amaryllisen juurella.
 
 Meillä on töissä ollut tällä viikolla tosi surumielinen ilmapiiri, hyvä työtoverimme ja nuori reipas 40-kyppinen mies sai sydäninfraktin ja vaipui koomaan, tänään aamulla kuulimme, että hän tarvitsee ihmeen palatakseen tähän maailmaan, joten huonolta näyttää. Kyllä se tuntuu meissäkin työtovereissa pahalta, saatikka sitten hänen omaisensa, toivon heille jaksamista tämän surun keskellä.
Kiitän teitä kaikkia ihanista kommenteistanne, joka ainut niistä on lämmittänyt mieltäni tosi paljon.
*
Nauttikaamme ihanasta talvesta, kuka mitenkin, itse aion huomenna mennä katsomaan joko pääsen oikeaan avantoon uimaan, sitä ennen kuitenkin jumppasalillamme on huomenna spinning-tapahtuma, johon menen pariksi tunniksi pyöräilemään ja höpöttelemään tuttujen kanssa.
Tuija-tonttunne!