sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Taas yksi viikonloppu kesää vähemmän...

Voi jestas miten nämä viikonloput vilahtaa silmissä, ihan alkaa huolestuttamaan tämä vauhti. Mökillä oltiin ja ainakin tänään sunnuntaina oli aivan loistava keli, aurinko paistoi ja minäkin rauhoituin hetkeksi laiturille auringonottoon.
 täytyy sanoa, että maisemat on ihan kohillaan kyllä.
 aamusta tuli kurkipariskunta meitä moikkaamaan, on ne aika isoja lintuja ja kohtalaisen äänekkäitä, mutta niin ihania, harmi, että en niistä kuvia saa tällä mun kameralla.
tuossa vasemmalla on letku, mistä menee vesi saunaan.
joutsenpariskunnasta sentään sain kelvollisen kuvan.
mökki on tehty pilareiden varaan ja isot aukot ovat aiheuttaneet ongelmia (nämä ovat piennimästä päästä), koska Väinö mielellään ryömii sinne, olen miettinyt pitkään, että mitä muuta voisin laittaa tuohon kuin nuo ruusuangervot, jotka aikanaan kasvavat isommiksi. Lauantaina kävimme miehen siskon kanssa läheisellä Antiikkia ja rompetta puodilla ja tämmöisiä ihania, ruosteisia, mitä lienevätkään olleet, löysin 6 kpl, aika ihanat,vai mitä? Aika kivoja juttuja siellä oli muitakin, eli uudestaan täytyy mennä.
samalla reissulla löysin oikean lemmikkimeren, ei kun auto parkkiin ja keräämään.
kesäterassi on valmis, tuoleihin pitäisi löytää kivat tyynyt, tuo sähkökaappi pitää maisemoida vaikka istuttamalla tuija, se kolahtaa meikäläisen silmään liiaksi. Huoh..hommia on valtavasti, eikä ne valmistu missään tapauksessa tänä kesänä, koska päätimme jo miehen kanssa, että vain pakolliset hommat tehdään ja aikaa on jäätävä muuhunkin, niin kuin nyt auringonottoon ja kalastamiseen ja lähipaikkakuntien kirppareiden ja torien kiertämiseen.
eilen illalla saunottiin pitkään ja hartaasti, mieskin uskaltautui heittämään talviturkin.
 kotona olivat ihanat tulppaanit auenneet, minulla ne ovat vähän varjoisemmassa paikassa, joten aukevat vasta nyt.
 minulla ei ole muita kuin näitä kahta lajiketta, tykkään niin kovasti näistä väreistä tulppaaneissa. 
 myös särkyneet sydämet ovat kauneimmillaan nyt.
 ihan kohta avautuvat nämä erikoisen isot sireenit, kukka on kaunis mutta tuoksuton.
 eikä taida kauaa mennä, kun varjoliljatkin avaavat kukkansa, ja liljoista puheen ollen, niitä pieniä punaisia vintiöitäkin oli ilmaantunut jokunen...hitsi.
 Kiitos kaikille kivoista kommenteista edellisiin postauksiin ja mukavaa alkavaa toukokuun viimeistä viikkoa, ensi viikonloppuna juhlitaan meidän suvussa yhtä kaunotarta, joka saa valkolakkinsa lauantaina. Ja sitten kaikki peukut pystyyn mun tyttärelle, hänellä on oikikseen pääsykokeet maanantaina.
 
Aurinkoisin terkuin Tuija