sunnuntai 11. elokuuta 2013

Haikeutta ilmassa....

Viljapellot keltaisenaan, lintujen äänet hiljetyneet, kukkapenkissä keltaiset hujopit....mitä se tarkoittaa...loppukesää...elokuuta, haikeutta mennen kesän ihanista mökki hetkistä.
 minusta elokuu on keltainen tai oranssi kuukausi, ihan niinkuin kevät on sininen.


jos nyt joku ajattelee, että Tuija se taas siellä höpisee keltaisesta, niin tarkennettakoon, että nämä kukat ovat äitini luota..Hih.hih..äiti tykkää keltaisesta ja ei nuo nyt hassumman näköisiä olekkaan, eihän vaan.?
 veljeni mökillä syyshortensia on niin täynnä kauniita valkoisia kukkia.
 syysleimut tuoksuvat ihanasti ja niitä on paljon.
 helminukkajäkkärä kasvaa valtoimenaan sammaloituneen kiven juurella.
väriminttu tuoksuu voimakkaasti ja on kova lisääntymään. 
 mökillä on tunnelmallista, kun illat hämärtyvät ja kynttilät syttyvät.
 pimeys laskeutuu vaivihkaa.
 mökkiviikonloput alkavat olla vähissä, tomaatit eivät kerkiä punastumaan mökillä, kun siellä ei ole sellaista lämminta seinustaa mihin paistaisi aurinko kunnolla, liikaa puita.
kotona on liljat kauneimmillaan ja tuoksu tulee jo kaukaa nenään. Olipa hyvä, että vahdin niitä keväällä, kun liljakukot meinasivat popsia ne suihinsa, nyt ne palkitsevat kauniilla kukillaan.
 nämä kaksiväriset aukaisevat hauskasti yhden terälehden kerrallaan.
oma kukkapenkki kaikenkaikkiaan on aika masentava ilmestys, kesä oli kuuma ja kuiva, tuntui kuin koskaan ei olisi oikeassa paikassa oikeaan aikaan..mökille, kotiin, mökille , kotiin....kukat pääsivät välillä kuivahtamaan liikaa, jostain syystä monet klematikset eivät juurikaan kukkineet, vaikka niitä lannoitinkin keväällä. Nyt on aika perkaa penkkiä ja siistiä pelargoniat, vielä niillä on aikaa kukkia. Ostaa syyslannoite ja toivoa kunnollista sadetta, hissukseen ja pitkään.(mielellään yöaikaan...)

 Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille, ajellaan rauhallisesti ja muistetaan pienet koululaiset, yksikään lapsi ei ole liikaa, joten suojataan heidän koulutiensä.

Tuija