perjantai 25. maaliskuuta 2011

Hellou ystävät!

Huh, kyllähän on ilmoja pidellyt tälläkin viikolla!
Tiistaina innostuin laittelemaan terassille orvokkeja, kun en voinut vastustaa niiden kauneutta. Oikeastaan vaan ihan fiilistelyä ja  kuvaamista varten, NYT ne ovat visusti varastossa, pakkasia karussa.

Mitkä kauniit kasvot niillä onkaan.

Tuntuu ihan hullulta laitella kukkia, kun lunta on vielä niin paljon. Onneksi on tuo varasto, mihin voi viedä kukkaset vielä talteen, on niin kova hinku vaan heti ostaa, kun tulee uutta kauppoihin, ihan vaikka pikkusen. 
Olen yrittänyt kaivella vuorimäntyjä lumen alta, kun ovat ihan painuneet länään, saa nähdä nousevatko enää pystyyn. Näyttävät niin surkeita kyllä, että varmasti joudun sahauspuuhiin heti lumien sulettua. Muutenkin suurin osa pensaista on ihan lumien alla, näkyy vain kummut siinä kohtaa missä pitäisi pensaan olla.
Tuo pikku ikkuna tuolla ylhäällä vasemmalla on "se" ikkuna, minkä takana kukkavarastoni talvehtii.
****
Onneksi olen huomannut muitakin puutarhahulluja olevan, elikkä en ole ainut varustautuessani kevättä varten. Eilen tein tilauksen netissä, tilasin muutaman erikoispelargonin, verenpisaroita, daalian-juurakoita, ja toden totta, olin liikkeellä myöhään, koska aika monet ihanat lajit olivatkin jo loppuunmyytyjä tältä kaudelta. Onneksi vanhassa vara parempi, töiden jälkeen hipsin vaivihkaa Plantageniin ja apua...siis a p u a...sinne oli tullut metritolkulla kaikkia ihania sipuleita ja mukulia.
Niinpä ostin nyt ensiavuksi;
Vaalenapunaisia ja valkoisia daalioita sekä oikein ihanan näköisiä Freesioita. En enempää raaskinut ostaa, pitää käydä uudemman kerran, ei tunnu niin "kalliilta". Hih..mikä huijari.
Niin ja tietty ostin yhden valkoisen Mårbacka - pelargonian, niitä EI ole koskaan liikaa.
Olen minä varustautunut sunnuntaihinkin, suklaamunin ja namusin, toivotaan, että kukaan muu trulli ei ennätä niitä napsimaan ennen sunnuntaita. Taitaisi olla trullin naama mutrullaan, jos omenan koriin tiputtaisin. :) Niin ja nyt kuulin, että ne tulevatkin vasta noin kuukauden päästä, höh..pitää sitten itse syödä kaikki suklaamunat. Nam.


****
Kiitos tosi paljon ihanista kommenteistanne edelliseen postaukseen, olen kyllä hiippaillut teilläkin kyläilemässä ja aina yrítän itsestäni jonkun merkin jättää.
****
Olisi muuten hauska tietää kuinka moni teistä tulee tänne Helsinkiin puutarhamessuille huhtikuussa ja yleensä messuille, onhan siellä muutakin kuin puutarhaa. Ajattelin vaan, että kiva olisi, vaikka jossain siellä kukkien välissä moikata. Jos jotakuta kiinnostaa, niin ei muuta kun sähköpostiin viestiä vaan.
Heippa ja oikein mukavaa viikonlopun alkua teille ihan jokaiselle.

Tuija