lauantai 8. lokakuuta 2011

Jaa, että syyshommia....

Niin justiinsa, mie oon raato, en muistanutkaan, mitenkä raskasta on koko päivä touhuta ulkona, kun siitä on niin pitä aika, kun viimeksi puutarhahommia koko päivä tuli tehtyä. Yritän koko ajan kammeta itseäni sohvalle lojumaan, mutta ei vielä, ei..ei..ja ei..ja se hemmetin mänty, että siitä osaakin lähteä roskaa ihan järjettömästi.No sen päivät on luetut!
Tänään oli dahlioiden ylöskaivuupäivä..ihan mielettömät juurakot, kaksinkäsin piti nyhtää ja osaa piti lapion kanssa irroitella, niin olivat tiukassa. Nyt saavat siinä kuivahtaa, täytyy käydä ostamassa vaikka puruja yksi säkki, jotta saan nuo varastoon talvehtimaan.
Mietiskelin, josko tuohon tuijaan valot virittäisi?
Pelargoniat vielä kukkivat, mutta huomenna siirrän ne varastoon, kukkikoot siellä sitten.Minulla on vaan ongelma, ai mikäkö? No se tietenkiin, että kun haluaisin säilyttää kaikki, ja tiedän jo nyt, ettei se onnistu, jostain on pakko luopua tilanpuutteen vuoksi.Nyyyhh....Tuo ripsuhelmainen syklaami on sitten niin suloinen.
Terijoensalavat on kauniita, mutta niin työläitä syksyllä, miten niistä lähteekin niin paljon lehtiä.Huoh.
Tänään siis sain talon etuosan laitettua suht siistiin kuntoon, suurimman osan patsaista ja muista koristeista sain myös siirrettyä varastoon, jihaa..siellä oli joku siivonnut.....! Huomenna sitten takapihan vuoro, en kyllä aio juurikaan lehtiä haravoida, mies saa ajaa ne leikkurilla silpuksi.
Kummituskukka? Periaatteessa aika kauhean näköinen, mutta taas toisaalta mielenkiintoinen.
:D ei niin, ei palele ei..:D
***
Meillä maalataan! Vihdoinkin!!! Ja sen jälkeen minä pääsen laittamaan uutta järjestystä olkkariin, ihanaa. Laittamaan kaikki taulut, hyllyt ja tarratekstit paikoilleen, olen niin odottanut sitä.Sanoin miehelleni, että kun nämä kaikki on maalattu, niin tuon sulle töistä konjakkipullon, jota olen säästänyt erikoistilannetta varten, kylläpä rupeskin sivellin viuhumaan.Mites se menikään, lahjonta, kiristys...jne..kaikki on sallittua rakkaudessa.
***
Tänään tein omenakaurapaistosta ja söimme sitä vaniljajäätelön kanssa, voi kun olikin hyvää. Nyt odottelen saunan lämpiämistä ja lähden sytyttelemään kyttilät ulos, hämärtyy kohta. On niin hyvä olla.
Toivottavasti myös sinulla! Halirutistukset kaikille tänne kurkkaaville, ensi viikolla tärähtää arvonta käyntiin, pitääkin miettiä palkintoa, elikkäs olkaahan kuulolla.
***
Ihanaa lauantai illan jatkoa toivottelee,

Tuija