lauantai 30. heinäkuuta 2011

Ihana kotiinpaluu!

Tervehdys pitkästä aikaa!
Ei mennyt kaikki niin kuin Strömsö:ssä, ei! Alpit vaihtuivat pohjoisen Saksan maalaismaisemiin ja Puolan, Liettuan, Latvia ja Viron kautta Suomeen viime tiistai- iltana myöhään. Jo menomatkalla laivalla, kuulimme, että Alpeilla ja eteläisessä Saksassa on todella sateista ja huonot kelit, ja ne jatkuvat pitkää. Oli pakko tehdä muutos (harmillinen sellainen) suunnitelmiin. Yhteensä kilometrejä prätkän kyydissä tuli noin 2700 km ja viimeisenä päivänä karautettiin niistä 630 km joten takapuoli on parkkiintunut. Heh..:D
Tässä kuvia matkan varrelta, en sen kummemmin lähde niitä erittelemään, paikkoja tuli nähtyä ja voin varmasti sanoa, että todennäköisesti tuommoiselle matkalle, näihin maihin tuskin olisi muuten tullut lähdettyä. Vaikka itseasiassa reissun kalleimmat ja kauneimmat hotellit olivatkin Puolassa ja  Liettuassa. Osataan sitä sielläkin. Joka ilta ulkona syöminen kyllä alkoi kyllästyttää, oikeesti!!!!
Välillä annokset oli niin suuria, että syönnin jälkeen oli melkein pakko mennä lepäämään. Varsinkin Liettuassa ja Latviassa 30 € söi 4 henkilöä erittäin hyvin juomineen päivineen. Halpaa siis.
Antiikkiliikkeitä bongasin useampia ja kävin niitä kuolaamassa, harmitti, koska mitään ei juurikaan voinut ostaa, koska tilaa ei ole. Puolassa oli makea vessa, tuo tuossa kuvassa alhaalla oikeassa reunassa. Lavuaarit oli täytetty kivillä ja kukkasilla. Se oli kaunis. Ihania wahoja kirkkoja oli joka kylässä, ja niitä ympäröi mitä kauneimmat istutukset ja köynnökset. Kukkaistutukset hoidetaan saksassa tyylikkäästi, ei ole pujopehkoja pitkin kävelyteiden varsia ja istutukset kunnostetaan varmasti useasti, toisin kuin esim.täällä Klaukkalassa, ero on silmiinpistävä ja harmillinen.Suomalaiset ovat sen verran vielä jäljessä Ruotsista ja Saksassa näissä asioissa.
Latviassa, Kaunaksessa olimme viimeisen yön ja siellä silmiin pisti isot rakennukset, jotka olivat tavallaan jääneet kesken. Ihme, että niitä ei ole rakennettu loppun asti. Ja tosiaan yhdessä hotellissa oli mukavasti wanhoja meilläkin tuttuja esineitä koristeena.
No juu, olihan siellä kukkiakin...hih..ja paljon.Runkoruusuja oli istutettuna maahan ja ne olivat tosi komeita, laventelit myös kasvoivat vapaasti isoina pehkoina, niitä oli mukava hömpsäyttää tuoksun toivossa. Kesä oli siellä jo sen verran pidemmällä, että pihljassa olivat jo punaiset marjat.
Puolasta lähtien bongailin haikaranpesiä ja haikaroita, joka kerta tuli hymy huulille näistä suloisista linnuista. Niin hellästi ne hoitivat parina pesuettaan. Harmi, että ei ollut kunnon kameraa, jolla olisi saanut oikein läheltä kuvia.
***
Summa, summarum...kotiin oli ihana tulla, kyllä tämä nyt taisi olla viimeinen meikäläisen  pörräyskeikka prätkän kyydissä näinkin pitkää matkaa. Ihan muutaman päivän juttuja voi tehdä kyllä, mutta koko ajan reissaaminen, pakkaaminen ja lampsiminen siellä sun täällä, ei kyllä järin kiehdo ja matkustustapa on jo niin nähty. Loppu, slut...Niin ja tytärkin oli hoivannut kukkaset oikein hyvin, kaikki olivat elossa ja hyvässä kunnossa.
***
Tänään kävinkin kirpparilla, ja voi sentään, silmiini osui aivan ihana vihreä vaaka, siispä mukaan lähti, 26 €, ei paha. Puutarhassa odottelen näiden mollukoiden avautumista, dahliat siinä pullistelevat komeasti. Ihan kohta aukeavat.;D
***
Tämmöistä täällä tällä kertaa, maanantaina töihin, mutta onneksi on vielä pari viikkoa lomaa jäljellä, sen ajattelin käyttää pitkinä viikonloppuina, ja Turkuun tutustumisella, tyttäreni kun muutti sinne nyt tänä viikonloppuna, ei voisi enää mieleisempi kaupunki olla. Hih..sanoinkin hänelle, että elokuun puolessa välissä mamma tulee tutustumaan asuntoon ja Turkuun. Sillä reissulla varmaan pääsen myös Adalmiinan Helmeen.
***
Mukavaa heinäkuun viimeistä viikonloppua kaikille, niin se kesä vaan alkaa olla jo ns.loppusuoralla.Elokuun hämyiset ja tunnelmalliset illat suorastaan huutavat sytyttelemään kynttilälyhtyjä.

 Ex Prätkämimmi Tuija

PS.kaikki kuvat suurenevat klikkaamalla.


27 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

Vai että ex prätkämimmi.Kunhan toivut matkasta,niin voi olla toisenlaiset aatokset.Jäihän siulta ne Alpit näkemättä.

Upea matka teillä ollut.Omatoimimatka on siitä hyvä että suunnitelmia voi vaihtaa olosuhteiden mukaan.Vaikka teettää se varmaan vähän lisää suunnittelemista reittien suhteen.

Upea kuva sinulla bannerissa.

Tuon vaaan olisin minäkin napannut,upea.

Mukavaa viikonlopun jatkoa.

Cheri kirjoitti...

Matkoissa on se(kin) hyvä puoli, että on kiva taas tulla kotiin. Arkeaan osaa arvostaa kun käy katsomassa sitä vähän kauempaa. Prätkässä on tosiaan se huono puoli ettei voi pakata löytöjä mukaan. Hyvää työviikkoa!

Ruusa kirjoitti...

OOlalaa, tervetuloa kotiin! :)

Varmaan on ollut huikeita paikkoja! Olen joskus miettinyt tuota kyydissä istumista pidemmällä matkalla, mutta takamus tuskin kestäisi ;D

Tsemppiä töihin paluuseen! Onneksi niitä lomia tulee lisää!

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Teillä on varmasti ollut hitsin hieno reissu:)
Monta maata ja kulttuuria olette nähneet.
Ahteri kyllä varmasti turtuu tuolla istumiseella:)
Matkat ovat mukavia, mutta kotiin on ihana palata.
Tervetuloa kotiin!

Anonyymi kirjoitti...

Onneks nyt ei ole yhtään matkakuumetta, olis ollut muuten ihan tuskaa katsella noita reissukuvia!
Kiva matka takana!

Krista/Sisustus Villa Blanco kirjoitti...

Et sinä Tuija ex ole, se peppu unohtaa sen puutumisen aikas nopsaan, kokemusta on! Ja ihanahan se on katsella, haistella ja fiilistellä takapoksissa. Silloin ennen Elohiirtä meillä oli myös prätkä... Nyt meillä on Elohiiri ja vanha talo, jotka molemmat tarvitsevat meitä enemmän kuin prätkä ;)

Ihania kuvia ja kukkia, kuinkas muutenkaan :)

Mukavaa sunnuntita!

sylvi kirjoitti...

Borta bra men hemma bäst!
Näinhän se on.
Jos ei välillä käy jossain niin ei tiedä miten hyvä on olla kotona.

TERVETULOA TAAS KOTIIN!
Mukavaa viikonloppua sinulle tuija!

Liisa kirjoitti...

Niin, harmi, kun ette päässeet noiden typerien säiden takia tänne asti, mutta kuten jo sanoinkin sulle, pääasia, että loppu hyvin, kaikki hyvin ja ainakin oli reissunne sujui turvallisesti!

Mutta kyllä se tosiaan vaan on niin, että oli matka kuin ihana tahansa, niin kotiin on aina ihaninta palata!

Kiva, jos koneesi pelittää taas :)

Rapsut Väinölle ja mukavaa Turun reissua tyttösi luo!

Puutarhuri kirjoitti...

No on teillä ollu hieno reissu! Paljon näyttää jääneen mukavia muistoja. Niinhä nuo kaikki sanoo että matkailu avartaa, saa vähä erilaista ja uutta näkökulmaa niin hyviin ku huonoihinki asioihin. Minä en vaan vielä ole päässyt Suomen rajojen ulkopuolella käymään...ei toistaiseksi ole innostanut lähteä. ;)

elämäni matkat... kirjoitti...

Tervetuloa kotiin :)
Kivoja kuvia, ihanaisia kukkia ja hienoja paikkoja. Eiköös se perän puutumus pian hellitä ja unohdu ;)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Tiedän tunteen...siis minäkin kävin kuolaamassa antiikkipuotien ikkunoiden takana meren tuollapuolen...☺☺
Kyllä harmitti, kun ei voinut mitään ostaa, kuljetusongelmien takia...☺☺☺

Äläkkä puhu mitään ex juttuja...ihanaahan se loppujen lopuksi on, se prätkäily. Myönnetään, että tuo viimeinen rupeamanne oli aikas pitkä..☺

sammal airi kirjoitti...

Tuijaa olikin jo ikävä:)
Kivalta kuulostaa matkanne, vaikka ei ihan sunitelmien mukaan mennytkään, samoissa maisemissa kävisin mieluusti itsekkin, Saksassakin paljon kauniita linnoja jne. Ihanan vaa'an taas olet löytänyt! :)

Intianminttu kirjoitti...

Kauniita ja mielenkiintoisia paikkoja löysitte uusistakin matkakohteista, ehkä ne Alpit sitten käyt bongaamassa joku toinen kerta?! Ja ihana löytö tuo kauniinvärinen vaaka! Mukavaa Turun reissua, kun sen aika koittaa!

marjamatilda kirjoitti...

Kiitos "matkakertomuksestasi", oli aivan kuin olisi itsekin käynyt reissussa, eläydyin niin lukemaaani.

päivi kirjoitti...

Ihana matka ja kuvat mutta eikös kotiin olekin mukava palata:) ihastuttavan vanhan vaan olet taas löytänyt, niihin tulee oikein hinku... olen huomannut:)

Leppoista elokuun aloitusta ystäväni:)
toivottavasti pääset blogiini sisään,
laitan varaltakuitenkin uuden kutsunn !
haliterkut
Päivi

Jaana kirjoitti...

Hei, Hieno vaaka sinulla, vanhemmilla on samanlainen, voi olla hieman vaurioitunut kun oli meillä kauppaleikeissä mukana kun oltiin pieniä ;-)

Sirkka kirjoitti...

Apuva! kirjoitin ed. postaukseen vaikka piti tälle aukeamalle,hihii!
Suonet anteeksi ystäväiseni:)

Paula kirjoitti...

Muistorikas matka varmasti vaikka loppu slut prätkämatkoille olikin. Minäkin olin Pohjois-Saksassa kiertelemässä muutama vuosi sitten, mutta liikkeellä olimme autolla, emme prätkällä. Siellä oli kaunista. Kuvistasi päätellen kaunista on ollut edelleen, myös Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Paljon näitte matkallanne.

Eeviregina kirjoitti...

Kiitos matkakertomuksesta!
Tuli ihan haikea olo, kun oli niin tutun näköistä ja omat matkat Eurooppaan tuli mieleen, autolomat kylläkin.
Jospa mekin vielä joskus päästään matkoille, täytyy toivoa sitä!
Mies toi viime kesänä mulle Tammelan torilta keltaisen vaakan, vähän samantyylisen kun sinun aarteesi.
Mukavaa elokuuta, nautitaan joka hetkestä!

arleena kirjoitti...

Tervetuloa takaisin.

Antoisaltahan reissu näyttää, kuvista päätellen.
Kiersimme muutama vuosi sitten myös Viroa, Latviaa ja Liettuaa. Ihan mukava oli nähdä niitäkin paikkoja. Latviassa kyllä huomasi taloudellisen ahdin gon ihan selvästi. Paljon työttömyyttä ja palkkataso minimaalin en Suomeen verrattuna.

Maarit kirjoitti...

Upea reissu teillä takana ja hienot kuvat ! Aikansa kutakin, itsekin jo ex-mimmi...nyt on jo uudet unelmat päällä...
Vaaka on ihan huippu ! Hienoa, kun sulla on lomaa vielä jäljellä kun kuulemma hienot ilmat jatkuis pitkälle syksyyn. Itselläkin vielä kolme viikkoa jäljellä
tsemppiä työviikkoosi ♥

Tuija kirjoitti...

Kiva kun oot bäk =)

Olen tässä kahlannut koko blogisi läpi ja katsellut kateellisena puutarhaasi. Hienoja juttuja sulla <3

-Tuija-

Maria kirjoitti...

Kesäiset terveiset Tuijalle Baijerista! Toivottavasti kesäsi on ollut lämmin ja raikas :)

Mulla ois sulle pari tunnustusta mun blogissa!

seijastiina kirjoitti...

Tuija prätkämimmillä on ollutkin ihana kesä. Upee matkakertomus ,kauniine kuvineen on mukava katsella, kaikenlaista kivaa, vanhaa ja uutta, rakenuksia,kukkia, kivaa!
Minusta patsaat on myös mielenkiintoisia, ennen osattiin tehdä niitäkin, nykään ..äh.. ei kivoja!
Tuo merenneito patsas on huikea esimerkki, ihana!
Ja entäpä tuo lintukollaasi, siis hieno!!
On ollut antoisa matka ja kesä!
Ihanaa, leppoisaa elokuuta Tuija ystäväni ♥

Susanne kirjoitti...

Paljon ehditte nähdä matkan aikana. Ihana matkakertomus kuvakollaaseineen!

Oikein mukavaa alkanutta elokuuta!

Mari kirjoitti...

No on teillä varmasti ollut kiva reissu! Ihania kuvia ainakin. Mutta eikö olekkin kiva tulla kotiin :)
Ihanan vaa'an olet löytänyt kirpparilta!

Sateenkaarentaa Riikka kirjoitti...

Olisin tahtonut olla laukussa mukana, mieletön reissu ja Tuija kesä on kauneimmillaan vielä, hih!
Ilona