maanantai 8. elokuuta 2011

Omituisia tapahtumia?

Tervehdys ystävät ja kiitos kovasti kaikista ihanista kommenteistanne edelliseen postaukseen.
****
Täällä on kuulkaa tapahtunut kummia!!!!!! Kaikkihan tietävät, että keltainen EI ole minun lempiväri, ei missään muodossa.En tiedä miksi, mutta elkää nyt keltaisen ystävät hermostuko, se on kaunis väri, joka siitä pitää, olenhan sanonut että esim.oranssi on enemmän mun juttu. MUTTA VOI SENTÄÄN.
jo nuppuvaiheessa aloin aavistelemaan, että ei siitä kyllä valkoista taida tulla, puhumattakaan vaaleanpunaisesta, joita olin ostanut. Hahaa..sehän on ihan keltainen dahlia! Siinä se nyt tököttää mun vaaleanpunaisten ruusujen ja tummien dahlioiden seasssa, eikä jää viimeiseksi, vieressä kasvaa toinen samanlainen iiiiiiiso dahlia, jonka kukat hm..erehdyttävästi muistuttavat edellämainittua.Ihan uskomaton juttu, siellä pussissa on täytynyt olla väärät juurakot, en muuta selitystä keksi, kesä kyllä on ollut aika kuiva ja dahliat ovat olleet kovalla koetuksella takapihalla suorassa paahteessa,mutta eihän sen nyt pitäisi väriä muuttaa.Hih..keltaisen siedätystä siis. Ainoat keltaiset, joista todella pidän ovat
kultapallot ja kultapiiskut. Minun pikku enkelini on myös saanut kolhuja kesän aikana.Voi toista raasua, ei taida tulla enää patsasta tuosta.
****
Ilon aiheitakin löytyy, vihdoinkin, minun valkoinen sinisarjani (onko sen nimi myös valkoisena sinisarja?) kukkii. Jihuu...:)
ja viime syksynä istuttamani hurmaavan tuoksuiset liljat kukkivat ja tuoksuvat voimakkaasti illan hämyssä. Harmi vaan, että nuo tuossa tuli istutettua ihan väärään paikkaan, korkeiden kukkien taakse, josta eivät näy kuin lehvästöä raottamalla, nooooh...syksyllä siirrän ne ja istutan lisää liljoja toiseen penkkiin ja etualalle.
Ruusut ja pelargoniat ovat loppukesän pelastus, annan vielä pelargoneille lannoitetta aikankin tämän kuun loppuun, koska joka syksy ne ovat, säiden salliessa kukkineen ihan lokakuulle asti.Kovasti pitäisi alkaa kukkapenkkejä vielä kitkemään, vesiheinää kasvaa runsaasti. Mutta nyt ei vielä jaksa, täytyy vielä harrastaa suunnittelua, hih.hih..
****
Viikonloppuna olimme Rantasalmella käymässä, saunoimme veljeni mökillä ja pojat olivat kalassa, komeita ahvenia saivat, mieheni oli innoissaan, kun hän sai n.700 g ahvenen, mummo paistoi ne meille ja voi, että ne maistuivat hyvälle. Kyllä taas vahvistui se asia, että parin vuoden sisällä mekin alamme kesämökkiä todenteolla metsästämään.Oli ihanaa saunoa pitkään ja hartaasti, istua välillä terassilla kuunnellen kesän ääniä, uni tuli silmään kyllä ihan houkuttelematta illalla.
Oikein mukavaa viikon alkua kaikille teille, syksy saapuu vääjäämättä, tummenevat illat houkuttelevat sytyttelemään lyhtyjä ja kynttilöitä, sekin tuntuu vaihteeksi ihan mukavalta.

Toivottelee Tuija

(psttt....kuvat suurenevat kaksoisklikkauksella toooosi isoiksi..ainakin mulla, miten teillä?)

25 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Tervehdys, kauniita ovat sinun kukkasi ! Ja ihana rautalankasydän lopussa :)
Minäkin juuri perkasin ahvenet joita sain vävypojalta, kyllä ne on niin hyviä !
Sama juttu täällä kuvat aukee oikein isoina, pitänee pienentää kuvankokoa kamerasta...
Minäkään en erityisemmin pidä keltaisesta, mutta muutamia on täälläkin :)
Aurinkoista viikkoa sinulle ystävä hyvä ♥

Elsa kirjoitti...

Komeita kukkasia - melkein kaikki... ;P

Tuplaklikkasin keltaisen daaliankin, eikä se kauniiksi muuttunut. No, antaa kaikkien kukkien kukkia!

Luuletko että oliviipuuni mahtuvat sulle talvihoitoon???

Terkkusin,
Elsa

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kyllä on kaunsita...eikä yhtään haittaa vaikka mukana on keltaistakin...☺

Kaunis tuo piikkilankasydän... itsekkin olen piikkilankaa etsiskellyt, mutta vielä ei ole löytynyt...☺

Ruusa kirjoitti...

No voi, minusta tuo keltainen on niin pirtsakan kiva! :) Just ihana!
Pitäsköhän miunki antaa pelakuille lannotetta.. Joo!

Kivankivaa viikkoa!!

Irene kirjoitti...

Mistä hankit nuo daaliat? Olen huomannut, ett jos tilaan jostakin puutarhasta ja niillä on tuote päässyt loppumaan, ne laittavat korvaavan tilalle. Täytyy erikseen ruksia ettei halua korvaavaa tuotetta.
Sinisarjat ovat ihania sekä valkeana että sinisenä. Omani on jo kukkinut.
Minulla nuo pelargoniat alkavat kukkimaan vasta elokuussa tai heinäkuun lopulla. Ehkä en ole oikein lannoittanut.

Akissfromthepast kirjoitti...

onpa käyny enkelille hassusti. ehkä sen vois koota paremmin kasaan jollain askartelusavella tms? tai laittaa sille hatun päähän? ni peittyy tuo kohta..savesta vois saada semmoisen tehtyä..

Intianminttu kirjoitti...

Samoilla linjoilla ollaan, keltainen ei jostain syystä ole koskaan, siis ainakaan toistaiseksi, kuulunut suosikkeihini, ei kukissa eikä missään muussakaan yhteydessä. Pelargonit ovat minunkin mielestä yksi parhaimpia loppukesän sitkeitä kukkijoita, omiani myös lannoitan säännöllisesti ja nyt ajattelin ekaa kertaa yrittää erikospelakuita talvettaa...mökille ajattelin viedä. Syksyn tulosta en kyllä ole yhtään innoissani, kaipaan jo nyt kesää, vaikka se ei ole vielä päättynytkään. Kesän lapsi kun olen :)

Virpi kirjoitti...

Kaunista kukkaloista! Dahliakin on kaunis, vaikka en minäkään erityisemmin keltaisen ystävä ole :) Mukavaa viikkoa!

arleena kirjoitti...

Keltaiset daaliat näyttävät pikkuauringoilta, iloisia ovat. Ei kannata murehtia.
Kukkaloistoa taas paljon, onneksi on satan ut ainakin täällä hiemna. Ei tarvi kastella.

Mukavaa viikkoa sinne.

Cheri kirjoitti...

Keltaisen kaamea kosto! Ei vaan, tykkään kaikista väreistä. Mutta kun on odotellut vaaleanpunaista niin keltainen saattaa järkyttää. Minusta särkynyt enkeli on viehättävä.

Johanna kirjoitti...

Ihanat kukkakuvat taas - olkoonkin keltaiset :D Tuo kesämökkihaaveilu se on täälläkin päällä, mutta josko sen omakotitalon ensin..

Anonyymi kirjoitti...

Jo vain suurenee ☺ -sinä senkin kollaasihullu ☺☺- pistät vanhan klikkaamaan joka kuvaa....juuu!

Käypäs kurkkaamassa mun postauksessa josko tietäisit mitä mun pihassa lykkää mullasta....että otanko vai jätänkö???

*avuton*

Krista/Sisustus Villa Blanco kirjoitti...

Mitäs muuten pionille tehdään kukinnan jälkeen...? :) Joo, ne kukki jo hetki sitten ja pelko persiissä kun ovat noin 30 vuotta vanhoja... Ettei vaan mun kämmenen keskellä oleva viherpeukaloni tapa niitä...

Ihanaa katseltavaa jälleen sun kollaasit!

mummeli kirjoitti...

Paljon on vielä kauniita kukkia, omiani on kova rankkasade taas rokottanut, Jopa ruusutkin taivuttaneet kukkansa kohti maaemon syleilyä. Jospa ne vielä nollansa nostaa ylväästi ylös. Miten se sinun jumalten kukkasi jaksaa?
Blogissani on sinulle makupala nautittavaksi!

Sari kirjoitti...

Aivan ihana kukkaloisto! Kuvat aukeavat minulle tosi isoina ja tykkään siitä! Joskus harmittaa jos kuva ei aukea suureksi, kun haluaisi nähdä yksityiskohtia.
Mökkikuume on päässyt napsasemaan sinuun!=) Itselle mökki on ainoa paikka, jossa osaa ottaa oikeasti rennosti. Juuri tuota saunomista, uimista ja onkimista; rentoa oloa ja eloa!=))

Hallatar kirjoitti...

Miunkaan lempivärini ei ole missään nimessä keltainen. =)
Ymmärrän siis harmisi kun kukka paljastuikin keltaiseksi...

Mutta niinkos fb:ssa ehdotin, anna sen ilahdutta jotakuta keltaisen ystävää... =)

CAFE BLOG kirjoitti...

OI KUN IHANIA KUVIA! JA UPEITA KUKKIA♥

Kivisen Vilma kirjoitti...

Kiva rautalankasydän! Juu, mökkeily on mukavaa!

Inkivääri kirjoitti...

Juupa juu, viime kesänä minun suurikukkaiset pilkulliset daaliani osoittautuivat pienikukkaisiksi tummanpunaisiksi:/ Ihan nättejä, mutta kun niitä minulla jo oli ennestäänkin...

Laura kirjoitti...

Minäkään en mikään keltaisen ystävä ole.. mutta kun vanhoja siemeniä sain niin pitihän niitä kehäkukan síemeniä pukata multaan alkukesästä. Tuolta ne nyt loistavat väripilkkuna horsman seasta. Äh, horsmaa pukkaa joka paikasta, näkee että vasta aloitettu pihan laitto.

Mutta tuo valkoinen sinisarjahan on aivan ihana!!

JaanaElina kirjoitti...

Mä huomasin tässä kesällä että meidän pihassa on todella paljon keltaisia kukkia.On päivänliljaa,kallionauhusta,hanhikkiaja peikonnauhusta.Mitenkään sen enempää miettimättä kaikki ovat keltakukkaisia.Meidän pihassa kun ei kovin montaa kukkaa kuki niin määrä tuntuu paljolta.

Upea tuo daalia.Kyllä sinulla nuo kukat kasvaa ja viihtyy.

Kesämökki on kyllä paras.Suosittelen jos vaan yhtään innostusta riittää.

Kivaa loppuviikkoa.

Kiva rautalankasydän.

Sini ja Susa kirjoitti...

keltanen on kiva pääsiäisenä, keväällä ja ehkä syksylläkin...olen alkanut ajatella että keltanen valkoiseen yhdistettynä on oikein kiva...jossain tapauksessa...tosin vielä minä kitken suikeroalpitkin penkistä kun ne alkavat kukkia :D kun vieressä kasvaa vaaleanpunaista...Mutta kaunis sinun daalia on ja valkoinen sinisarja on ihana!! oletko itse taivutellut muuten tuon rautalanka sydämmen?

ilman muuta mökki!! olen vasta tätä kesänä päässyt kunnolla tähän mökkeilyyn sisälle, siis oppinut sitä oikeasti rakastamaan, viidettä kesää mennään..se ei ole sanonta että siellä mieli lepää vaan se on ihan totta ja siellä ollaan ulkona koko ajan, kotona me ei olla puoliakaan tästä ulkona..kun naapuri häiritsee :D. Mutta ihmisen mielen tasaavat vesi, tuli ja ...mikä se kolmas olikaan..? mukavata loppuviikkoa Tuija

Liisa kirjoitti...

Onnea tunnustuksista Tuija! Oli kiva lukea vastauksiasi :)

Ihania nuo aamuaurinkokuvat. Teidän etupihalla on niiiin kaunista, huoh :) Mutta oot kyllä ihan oikeassa, että aamuauringossa on vaan sitä jotain, ja kuvistakin tulee kauniimpia :)

Aikamoinen järkytys mahtanut olla nuo keltaiset dahliat.. Mä en kans jostain syystä tykkää keltaisista kukista. Paitsi voikukista niityllä :)
Kukista puheenollen, mun kaikki pelargoniat kukkivat taas!!! Jihuu! Taputtaa itseään olalle ;) ja kiittää sinua zempistä ja hyvistä neuvoista :D

Olit muuten mun unessa tässä yksi yö, hih :) Treffattiin jossain ja mentiin sisustuskaupoille, muuta en muista. Varmasti enneuni!

Usva-neiti lähettää muuten terveisiä Väinö-herralle!

Sinulle lämmin halaus ystäväiseni :)

Sateenkaarentaa Riikka kirjoitti...

Minulle aukeaa isoja ja ihania kuvia, voi sinä olet kyllä intohimoisin puutarhuri ikinä.
Ilona

Sirkka kirjoitti...

Kyllä vaan maar on kaunista jokaiselle solulle ja saa väräjämään...tod kaunista!
Kyllä kukat ovat ihania ja kun niitä jaksaa hoitaa, niin ne palkitsevat hehkeydellään ja antavat paaljon iloa ja onnen tunnetta.
Hyvä Sinä!