keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kukkapenkkien ja terassin siivousta

aamukuvia terassilta, jihaa, vihdoinkin sain laitettua tämän iki ihanan vaa'an terassille. Se sopii kuin nenä päähän noiden ihanien wanhojen luukkujen väliin. MIES ei ole noteerannut sitä mitenkään..höh...
itseasiassa vähän naurattaa tää meikäläisen touhu, ostin tuon valkoisen kukkalaatikon Mäntyharjulta, ajatuksena laittaa se mökille, mutta niin vaan se kulkeutui kotiin kun tajusin, että se sopii tänne hyvin. Pitäisi hankkia joku kiva pikku rottinkisohva tänne terassille, taidan odottaa alennusmyyntejä.
keijunmekko odottelee vielä laittamista, akkuporakone on Mäntyharjulla....ja koska se pitää saada roikkumaan tällä kertaa, niin nyt sitten odotellaan. Tää on just tätä...sitä mitä tarviaisi paikassa A on paikassa B ja päin vastoin.
kun puutarhan kukat vielä harkitsevat kukkimista, lupiinit eivät petä.
uusia kukkia olen hankkinut kukkapenkkiin, tässä yksi niistä..ja en tietenkään muista mikä nimi olikaan...jotain keijua varmaan...mä kun niin tykkään keijuista...:) pitää käydä puutarhalla tarkastamassa, tykkäsin, että oli kiva saada vihreiden lehtien sekaan jotain muutakin väriä ja näistä herkistä kukista tykkään kovasti.

onhan toinen vielä pieni ja onneton, mutta kyllä se siitä isoksi puskaksi muuttuu. Sopii hyvin tuohon reunaan kurjenpolvien sekaan.
***
Uusia jouluruusun taimia tilasin Kauppilasta, kerrottuja ja hyvin, hyvin tummia, kuva ei suostunut pysymään oikein päin täällä, joten niiden esittely ei siis onnistu, mutta ensi keväänä mulla on oikea jouluruusutarha!
***
Mä olen nyt kolme iltaa vääntänyt ja kääntänyt kotona pihaa, pientä pihapahasta ja nyt olen niin poikki, eilen oli taloyhtiön talkoot  ja klo 18-21 itse siellä häärin ja oli kiva huomata, että kun on itse aloittanut etanajahdin, niin koko taloyhtiö on tullut mukaan, siistittiin kaikki pensaiden alustat ja leikattiin lyhyeksi, mitä leikattavana oli. Kovin oli innostunutta porukkaa ja siitä mie pidän. Tunsin itseni vähintäänki tärkeäksi, kun tultiin kysymään, että mitäs mieltä puutarhuri on tästä ja tästä. Heh..puutarhuri....
***
Tänään huilaan ja suunnittelen......:) nostan jalat kohti kattoa ja uneksin, että Rolle keräisi energiaa ja tekisi mulle vähän uutta terassin tynkää...kotiin..tällä kertaa...Onhan siitä ollut puhetta joo....mutta ei vielä tekemisen asteella olla ja olisi mulla yksi ruusukaarikin laitettavana...

Lämpöisin  terkuin Tuija


12 kommenttia:

Cheri kirjoitti...

Kaksi puutarhaa hoidettavana :) Tuo kasvi taitaa olla keijunkukka, minulla on samanlainen. Puutarhuri on hyvä ja huilaa sekä ihailee kättensä jälkiä.

anniemilia / Sakalantiellä kirjoitti...

Kyllä se on purppurakeijunkukka tuo ihanuus. Olen itsekin niitä hankkimassa omaan puutarhaani <3.

Minnukka kirjoitti...

Ihana vaaka, kertaskaikkiaan ja kivan paikan olet sille keksinyt!

Mun yks lempparikukista on myös tuo keijunmekko! Mulla on jo monena vuonna keijunmekko kiipeillyt omppupuun runkoa pitkin ylös <3 Mä tykkään kun se on niin pitkään syksylläkin kaunis, pikkupakkasistakaan se ei ole milläskään :) Kauniissa ruukussa tuo sun mekkosi on!

Ihania puutarhahetkiä sulle,
Minnukka :)

ritva kirjoitti...

Kyllä puutarhurin täytyy välillä huilata ja nauttia kättensä töistä:)

maatuska kirjoitti...

Kyllä on hauskan näköistä sinulla siellä! Ihana tuo vaaka, mistä ihmeestä löysit sen?

Itsekin huilailen pihatöistä ja kas kummaa, tieni toi koneelle ja katsomaan muiden puutarhoja.... on kai liiaksi verissä tää homma.

Irmastiina kirjoitti...

Ihana puutarha ja tuo valkoinen laatikko on kuin tuohon tehty...:)

Krista/Sisustus Villa Blanco kirjoitti...

Tuijaaaaaa!!!!! Minulla on sulle jotakin, käy kurkkaamassa fb ja sisustus villa blanco ;)

Liisa kirjoitti...

Upea toi teidän terassi! Noi vanhat luukut...iso huoh!
Mukavas loppuviikkoa puutarhurille! ;)

Katja Lammi kirjoitti...

Aivan ihana tuo sinun terassisi <3

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Keijumekko on minunkin suuri suosikkini Tosin vielä ostamatta. Kesäiset ja kauniit kuvat.

Meery kirjoitti...

Ihanaia kuvia kauniista terassista ja kukista :)

Henkkumaaria kirjoitti...

Viihtyisä terassi! Tuo vaaka on aivan ihana! Ihkaensimmäisessä kesätyöpaikassani yli 30 vuotta sitten opin tuollaista sujuvasti käyttämään. Joskus oonkin haaveillut sellaista meillekin!