perjantai 20. tammikuuta 2012

Skotlannin reissua talven iloksi

Moikka vaan!
KOSKA ei ole mitään järkevää kuvattavaa ja ei kiireellä kerrottavaa, niin ajattelin kirjoittaa teille v.2005 tekemästämme moottoripyöräreissusta Skotlantiin. Joku kirjoittikin Irlannin reissusta ja muistot tulvahtivat mieleeni upeasta Skotlannista. Sinne haluaisin kyllä mennä vielä uudelleen ja ajan kanssa, nuuhkia ihania puutarhoja, kurkkia salaovien taakse ihanissa linnoissa, kierrellä kananlihalla wanhoja hautausmaita ja miettiä onko niillä Skottimiehillä kilttinsä alla alushousut ja pohtia Loch Nessin hirviön olemassa oloa. Me olimme Skotlannissa 2005 kesäkuussa ja ilmat olivat ihan ok. vaikka kaikki pelottelivat, että siellä sataa, ei tainnut tulla sadetta sen kahden viikon aikana kuin parina päivänä, toki pilvistä oli, eihän se ole mikään aurinkokohde, enkä sitä odottanutkaan. Yövyimme muutaman kerran B+B kodeissa ja muutaman kerran hotellissa, mulle olisi käynyt vaikka kaikki yöt b+b, mutta miehet vähän karsastivat sitä. Eikä vasemmanpuoleinen liikennekkään tuntunut ensimmäistä liikenneympyrää lukuunottamatta vaikealta. Skotlantilaiset olivat tosi ystävällisiä ja varsinkin kun kuulivat, että olimme suomesta he innostuivat kovasti. Häkkinen ja Räikkönen olivat tuttuja heille ja taisi muutama muukin rallimies olla jonkun huulilla.Koska teen tämän päivityksen toiselta koneelta, jossa mulla ei ole mahdollisuus käyttää Picasan kuvakollaaseja, niin nyt tulee tuutin täydeltä kuvia.Hih..merta oli riittämiin!Lisään tähän vielä jälkikäteen, että esim.rhodot kasvavat Skotlannissa todella korkeiksi, jotkut olivat yli kolme metrisiä, tosin metsien reunoissa, missä kasvoivat ns.vapaina.
Sekä linnoja, kirkkoja ja hautausmaita..hrr..hrr..



Antiikkia ja sisustustakin oli tarjolla, mutta moottoripyörällä kuljettaessa ei tarvitse miettiä ottaako vaiko ei..:D
ja näitäkin ihailin vain ikkunan takaa...


ja kaiken kruunasi ihana tuoksu, paljon oli kukkia kukassa ja monet atsalean näköiset ja rhodot olivat hurmaavassa kukinnassa. Kanttaukset olivat suoria ja kukkapenkit just sellaisia kuin minäkin tykkään, ei liian suoria kukkarivistöjä vaan silleen suloisesti hujanhajan kukkia siellä ja täällä. Puutarhat olivat isoja, joihin pääsi pientä maksua vastaan ja siellä sai haahuilla ihan niin kauan kuin halusi, sehän sitten olikin ongelma meidän kahdelle miespuoliselle tyypille, jotka kiemurtelivat kuin olisi kusiaisia housuissa, oi olispa ollut pubi lähellä...






Osa omenapuista taisi olla melko vanhoja koska olivat kasvattaneet komeat naavat.











Sitten tietysti kävimme parissa whiski - tislaamossa. Ja se oli miehille kohokohta.:D

Ajelimme suurimmaksi osaksi rannikkoa pitkin ja haimme pikkutiet, koska moottoritiellä ei ole kiva ajaa, ei näe mitään muuta kuin peltoa, kävimme siis myös Loch Nessissä, mutta hirviö oli teillä tietymättömillä silloin.

Sekä matkan varrella pysähdyimme kunnioittamaan Lockerbin yllä  tapahtuneen terrori-iskun uhreja, iskussa kuoli 270 ihmistä.
Ainut hankaluus Skotlannin keikassa oli laivamatkat, jotka kestivät noin 24 tuntia, ja nykyäänhän sinne ei pääse enää suomesta mitenkään kätevästi laivalla, edes Göteborgista. Oli muuten hauska tulla sieltä nummilta sitten tytärpuolen luokse Ruotsiin, maisemat olivat niin erilaiset.
ja ajaa laivaan suoraan kuin auringonlaskuun.

SE reissu oli kiva, suosittelen, mutta esim.autolla.

Kiitos kaikille edellisen postauksen kommentoijille, psstt...en ole talven vihaaja, mutta mulla on  meneillään pienimuotoinen ongelma kotona, jonka ratkaiseminen on tuottanut minulle suurta päänvaivaa, siksi oloni on hiukan häilyväinen ja turhautunut. Toivottavasti asiat pian ratkeavat
hyvään suuntaan. Toivotan uudet lukijat myös sydämellisesti tervetulleiksi.

Hyvää viikonloppua kaikille.!

Toivottelee Tuija