maanantai 3. kesäkuuta 2013

Ihana kesä !

Loistavat kelit!  Mutta tietenkin takaraivossa jyskyttää, että nyt voisi kesä vähän jarruttaa, ettei ihan kaikki kukat samaan aikan kukkisi. Eilen kun lähdimme mökiltä, keräsin vanhasta sireeniaidasta muutamia oksia maljakkoon, kotiin viemisiksi, totesin, että vanhanajan sireenit tuoksuvat paljon voimakkaammin kuin nykyiset lajitoverinsa, ainakin minun mielestäni.
aamu alkoi  mökillä terassiaamiaisella, lintujen laulaessa kuorossa ja lämmön ollessa jo noin klo 8.30 yli 20 astetta. Tämmöisellä helteellä taitaakin paras paikka olla mökillä, päivä kului varjoja etsien ja puutarhakalusteita maalaten. Mies sai laitettua kesähuoneen rännit paikoilleen, tosin kyllä manaten, koska aurinko paahtoi ihan suoraan rantaan. Itse sain vihdoin istutettua muutaman köynnöksen, niistä kuvia kunhan kasvavat hiukan. Ei olis millään eilen raaskinut lähteä kotiin illalla.
kotona olikin pakko alkaa kastelemaan kukkapenkkejä, vuorijumalten kukatkin ovat jo nuppuvaiheessa, siinä on kyllä kukka, jonka ostamista en kadu, tykkään siitä todella.
minulla on valkoisia ja vaaleanpunaisia, siirsin ne edellisestä kodista viime keväänä.
sireenit tai syreenit miten kukakin haluaa..nuuuh...nuuuh...nämä tuoksuu
nämä ei...

orvokitkin ovat vielä niin kauniita.
***
Viime viikolla en saanut mitään laitettua kotona, koska olimme mieheni kanssa golf-kursseilla, nyt on greengard taskussa, mutta nähtäväksi jää, tuleeko sitä minkä verran (lue, kerkeääkö) harrastettua. Ihan kivaahan tuo oli.
Oma terassi on ihan hyrskyn myrskyn kotona, joten siihen uhraan nyt aikaa tällä viikolla, mikäs sen mukavampaa.Kukkia siellä ja täällä, kaikki vielä istuttamatta ruukkuihin, kukkapenkkiinkin pitäisi ostaa muutamia taimia, jotta siitä saisi runsaan ja koko ajan kukkivan, mutta en kyllä oikeasti valita, tämä on niin kivaa, aika vaan on rajallista.
reen olin ajatellut käsitteleväni puuöljymaalilla, joten sen aion ainakin tehdä tällä viikolla, koska koko viime talven surin reen kohtaloa, kun vettä ja lunta tuli niin paljon. Ei kait sekään ihan mitä vaan kestä.
näin komeasti vielä kukkivat tulppaanit ja helmililjat pihan varjoisemmalla puolella.
***
Aurinkoista viikon alkua teille kaikille!
Toivottelee Tuija

14 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Onpa teillä ollut kuuma sielä mökillä! Täällä merellä on selvästi viileämpää, yli 20 asteen sentään mennään mutta 24 on tainnut olla maksimi. Tosin tuulettomassa ja paahteisessa paikassa taitaa olla enemmän.
Vuorijumaltenkukalla on maailman kaunein kukka! Ehkä vanhat syreenit tosiaan tuoksuvat runsaammin kuin uudet, se selittäisi miksi täällä perinnekylässä tuntuu olevan huumaava syreenien tuoksu ihan joka paikassa, vaikka lähimpään syreeniin olisikin matkaa - mutta kun niitä vanhoja syreenejä on jokaisella pihalla ja vielä usein kapalein. Tänä vuonna niissä on hurjan paljon kukkiakin.

Irma kirjoitti...

Oi mikä kukkaloisto siellä on Niin
kaunista:)

Leena Lumi kirjoitti...

Irlannissa on loistavat golfkentät;) Mieti vaikka ensi kevättä.

Tosi on, että nyt kaikki menee liian lujaa: Kaikki syreenit kukkivat jo nyt, vaikka normaalisti osa vasta juhannuksen jälkeen. Kääpiö-, puisto-, nuokku- ja pihasyreenit täydessä kukassa. Omenapuiden kukinta meni kuin salamana ohi ja suurissa unikoissakin on jo isot nuput...

Leena Lumi kirjoitti...

PS. Mikä kasvi on kyseessä 'nämä ei'?

Leena kirjoitti...

Niin kauniita kuvia ♥

Leena kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Intianminttu kirjoitti...

Kyllä sitä tosiaan on saanut mökillä harrastaa jo hyötyliikuntaa kastelukannujen kantamisen muodossa! Minäkin olen istutellut keväisen taimikasvatuksen tuloksia, niin en raaski niitä ihan omilleen jättää siellä mökillä, vaan pitää muistaa jaksaa kastella niitä, että juuret pääsevät hyvään kasvuvauhtiin.

pivi kirjoitti...

Tosiaan kesän etenemisvauhti on ollut melkoinen - hmm. onkos se palkkaa siitä, että niiiin kovasti odotimme sitä ilmojen lämpeämistä ja manasimme että kevät oli monta viikkoa myöhässä :) Mulle rupeaa olemaan liian kuumia nämä helteet, varjoa myös mieluummin etsiskelen. Ihan melkein tunsin kuviasi katsoessa syreenien tuoksun !

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Kauniita kukkia ja näkymiä.

Jaana kirjoitti...

ihania tunnelmia kotona ja mäksällä :))
kaunis kiitos lämmittävästä kommentista <3 <3
jaana

Taina T kirjoitti...

Syreenit ovat kestäviä ja ehdoton suosikkini! Helteet kun jatkuu kukinta on pian ohitse!

Irene kirjoitti...

Nautitaan nyt helteistä. Ikinä ei tiedä, oliko se kesä nyt tässä.
Syreenit tuoksuvat huumaavasti. Meillä alkaa tulppanit nyt olla jo ohi.

Katja Lammi kirjoitti...

Ihanaa,kun on ollut lämmintä ja aurinkoista. Ainoa asia mikä ketuttaa ovat itikat;pitäisi pukeutua haarniskaan aina,kun nenänsä panee ovesta ulos.

Kyllä vaan olet onnentyttö,kun saat noin ihanassa paikassa mökkeillä :)

Vilma kirjoitti...

Syreenit tuoksuvatkin tänä kesänä tosi voimakkaasti, melkein pökerryttävästi.