perjantai 7. kesäkuuta 2013

Helle helpotti ja sade vilvoittaa

Helteet on kuulemma tältä erää ohi, noh, en valita sitäkään..olihan tuo aika kuumaa, ei  mulle ,mutta kukkasille. Varsinkin vasta istutetut silmäterät piti juottaa joka päivä. Jospa se nyt osaisi sataa silleen maltillisesti, puutarhurin toiveiden mukaisesti. :) kurjenpolvet reunakasveina ovat minun mielestä ihan parhaita, kukkivat pitkään ja nämä tuoksuvatkin hyvälle.
***
***
Ukonhatut ovat kasvaneet jo komeaksi puskaksi ja siitä olen erityisen iloinen, koska edellissä kodissa en meinannut löytää niille mitää järkevää paikkaa ja ehkä tuli istutettua liian aurinkoon, joten kasvu oli kituvainen.
Vuorijumalten kukkia nyt on vaan ihan pakko esitellä, ne on niin hauskan näköisiä.
sammakkoa naurattaa....
naapurin piha....:)
täytyy varmaan hoitaa tuo kitkeminen ja noiden ruusuangervojen siistiminen loppuun nyt viikonloppuna, kun emme lähde mökille. Että mä muuten inhoon tuota aitaa, tuo väri on jotenkin niin aneeminen...sama aita on meilläkin, minä vaan yritän peittää sen kasveilla. Ihan vaan tiedoksi, että naapuri ei pane yhtään pahakseen mun siivousintoiluja.....elikkä en nyt tunge väkisin heidän tontilleen. Huoh....olen jo alkanut pikkuhiljaa pehmittää naapureita siihen, että nuo ällöttävät kivet vaihdettaisiin johonkin kivoihin ja edullisiin kiveyksiin, esim.harmaa muurikivi ei varmaan tulisi liian kalliiksi ja sitä ei nyt montaa varvia tuohon tarvitsisi laittaa, jotta penkit näyttäisivät huolitelluilta. Itse olen jo meinannut omalle pihalle ostaa, mutta olis kait se vähän hölmön näköistä, jos yhdellä olisi ja muilla ei.
***
Mukavaa ja leppoisaa viikonloppua kaikille.

Tuija


11 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Juuri kehuin kurjenpolvia omassakin blogissa! On ne hyviä kasveja, kun moni kukkii nyt kun paljon muuta ei ole kukassa, jotain pientä vain siellä täällä.

ritva kirjoitti...

Kauniita kukkasia,täälläkin saati tänä aamuna hiukan vettä:)

Irmastiina kirjoitti...

Eipä ole naapurin penkki saman veroinen, kun sinulla...ymmärrän hyvin, että olet laajentanut "reviiriäsi"...:D

Tarja kirjoitti...

Komeat kukkakuvat. Rehevää on kasvu! Mulla tunne, että omassa pihassa nyt rehevää on vain rikkaruohojen kasvu. Monta päivää kitkenyt ja nyt tarvi välillä hakea inspiraatiota blogeista! ja sitähän sain ja nyt taas jaksaa kitkeä!!!!....

jori kirjoitti...

Ei haittaa täälläkään jos helteet hetkeksi hellittävä nyt totisesti kaivattaisiin kauniita sadepäivi. Vuorijumaltenkukkasi on niin kaunis =)

arleena kirjoitti...

Puutarhassa työ kyllä palkitsee. Hyvää jälkeä tulee.
Reunakivien vaihto tosiaan toisi uuden ja huolitellun ilmeen sisääntulolle.

sylvi kirjoitti...

Kurjenpolvista minäkin pidän.
ja nuo Jumaltenkukka on sitten kivan näköinen. Meillä on myös Jumaltenkukka , mutta punainen.

Mukavaa viikonloppua!♥

Hilma kirjoitti...

Itsekin ostin uusia kurjenpolvia, ei vaan ole noin komeita kun sulla, toinen reunuskukka mistä pidän on pikkusydän, kukkii koko kesän:)
pst. lopettelen julkisen blogini, jos tykkäät tulla jatkossakin kylään lähetätkö e-mail os.(sen jolla kirj. googleen) minulle; pinkkipioni@luukku.com
Ihkua viikonloppua♥

Katja Lammi kirjoitti...

Erilaiset kurjenpolvet ovat minustakin todella hyviä reunuskasveja ja etenkin tuoksukurjenpolvea on niin helppo jakaa,että siinä ei pääse kroppakaan pahemmin rasittumaan :)

Susanne Lekkerimäki kirjoitti...

Hei Tuija, tulin vastavierailulle ja ihastuin blogiisi niin, että jäin lukijaksi heti :) Aivan ihania kukkia sulla, minulta tuo viherpeukalo puuttuu kokonaan, joten nautin sun kukistasi kuvien muodossa :) Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

Kirsikka kirjoitti...

Voi Tuija on sulla niin kauniita kukkia kun ole taitava multasormi.