tiistai 27. toukokuuta 2014

Vihdoin minäkin! Lauantai Marketanpuistossa ja Paulalla...

Kaikki muut ovatkin jo kerenneet kertomaan, kuinka kiva päivä meillä olikaan lauantaina. Mutta minäpä aloitan kertomisen kommellukista mitä sattui, ennen onnistunutta tapaamista. 
Nooooh...perjantaina autoni sanoi sopimuksen irti, mies oli lähtenyt toisella autollamme kalareissulle ja minun kaarani vaan ei yksinkertaisesti suostunut starttaamaan. Mikä neuvoksi, Anukin piti Pasilan asemalta sovitusti aamulla hakea..Kääk...No soittamaan pojalle josko auto lainaan, lupasi tuoda.....toi...tankki tyhjänä, aivan järkyttävässä kunnossa, siis likaisena. Ei muutakuin  imuroimaan, pesemään, putsaamaan ja tankkaamaan..ilmastointi ei toiminut ja ilmoitti lapseni mun, että....ai niin se auto muuten saattaa sammua risteykseen...vihaan risteykseen sammuvia autoja. Ei siis kuulostanut hyvältä...no Anu saatiin haettua ja keikka heitettyä, vaikka jossain vaiheessa autossa oli 37 + astetta sisällä......ja hiki virtasi norona ja kilttinä tyttönä olin kopioinut kaikille reittiohjeet Marketanpuistosta Paulalle, itse uhohdin, että haemme ystävättäreni Oulunkylästä ennen Paulalle menoa, sieltä en sitten ihan heti osannutkaan suunnistaa oikein.......onneksi Anu osasi lukea karttaa niin sanotusti väärinpäin. Heh..kiitti Anu tuhannesti seurasta ja kärsivällisyydestäsi.
***
Ja sitten keväiseen Marketanpuistoon, jossa puut ja puskat kilvan loistivat auringon kanssa. Todettiin, että siellä pitäisi käydä kerran kahdessa viikossa, niin mikään ei jäisi näkemättä.

Kukassa olivat kirsikkapuut
pilvikirsikka
arovuokot
omenpuut...tykkään tälleen leikatuista omenapuista, yritin tuota joskus itsekin, silloin kun vielä oli omenpuita, mutta en osannut...
tarhakylmäkukat
metsäpuutarhassa tuoksuivat kielot
ja kas..kukas se siinä...
hattu olisi kyllä ollut itsellänikin kova sana, siinä helteessä. Minä ihastuin muuten näihin atsaleoihin (vaimitensenytkirjoitetaan)
ja keltaisena....aika mielenkiintoisen näköinen.
puutarhassa oli jouluruusujakin vaikka kuinka paljon, omani ovat pieniä ja surkeita näihin verrattuna.
puskat täyttyivät iloisesti pölöttävistä kuvaajista, kukaan ei kiirehtinyt ja se oli luksusta, luulen että kaikki nauttivat siitä, että sai kiireettämästi kävellä ja kuvata.
osa aurinkoisella paikalla olevista rhodoista oli jo komeassa kukassa ja se kirvoitti ajatuksen, että voisi mennä Haagaan rhodo-puistoon tässä vielä parin viikon sisällä.
rhodot on kyllä kauniita ja niistä tulee aina mieleeni muutaman vuoden takainen Skotlannin reissu, jossa todellakin oli rhodoja!
jonkun sortin pioni, en kyllä muista nimeä.
ja joissakin sireeneissä (syreeneissä) oli jo näin isot kukkaset. Vähän kyllä harmitti silloin, että kaikki tulee niin nopeasti kukkaan, kun on niin lämmintä. No nyt ei tarvitse miettiä sitäkään, kun katson mittariin niin 20 astetta on vähemmän kuin lauantaina. 
***
Tämmöiset kuvat valikoitui minulle, paljonhan siellä on nähtävää ja huomasin juuri, että niistä markkinoista ei tullutkaan yhtään kuvaa, mutta olihan siellä kukka-yrtti-kasvi ja vaikka mitä myyntiä. Me oltiin fiksuja kun olimme loppuun asti, niin saimme kukkia puoleen hintaan, itse ostin muutaman suklaakosmoskukan, väri miellytti kovin.
kiitos seurastanne;
Tuula
Erja
Henrietta
Laura
Tarja
ja
Maaret sekä Cheri, jotka tulivat seuraamme Paulan puutarhaan, josta päivitys toisella kerralla, muuten tästä tulee liian pitkä. Laitan tyttöjen blogien - linkit noihin nimiin huomenissa työkoneelta. Erjalla ja Maaretilla ei vielä ole omaa blogia, mutta painostus on alkanut.

Vesisateesta, mukavaa keskiviikko illan jatkoa kaikille !

 Tuija

20 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Voi kuinka kiva tapaaminen teillä on ollut ja varsinkin sinulla kaikkien vastoinkäymisten jälkeen.
Ja voi miten paljon kaikkea kaunista olette päässeet näkemään!
Kivaa alkanutta viikkoa, eiköhän se kesäkin sieltä vielä palaile... :)

Leena Lumi kirjoitti...

Mikä vauhdikas aloitus;)

Hienoja kuvia ja nuo kielot...Olen muuten itse nyt täysin hurahtanut azaleoihin, vain hinta hillitsee lisääntymisvauhtia.

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Jep, ei ole hellettä enää. Oli varmaan kiva tapaaminen! Vauhdikas aloitus..

Cheri kirjoitti...

Kylläpä sinulla oli kapuloita rattaissa, iltapäivällä tavatessamme olit kuitenkin sama iloinen Tuija kuin aina, ei tainnut helle ja vastoinkäymiset tuntua missään. Kiitos vielä paljon tapahtumien organisoinnista, moni sai elämyksellisen ja hienon päivän.

annekatariina kirjoitti...

Onpas ihana puutarha, pitäisi käydä joskus kun vierailen Espoossa.

Marikki kirjoitti...

No, hyvä, kun pääsitte kuitenkin onnellisesti ja turvallisesti perille!:)
IHANIA kuvia!♥ Ja varmasti oli kiva reissu!
Itse en sitten yrittänytkään enää ehtiä mukaan, liian paljon ohjelmaa ollut viime aikoina, pakko rauhoittaa välillä päiviä...
Kiitos, kun pääsin kuviesi mukana matkaan!♥

Lämmin kesähalaus sinulle ystävä,tähän kylmään iltaan!♥

Marikki kirjoitti...

Ps. Olen muuten joskus käynyt tuossa puistossa, mutta en piiitkään aikaan...
Ja nuo omenapuut...mieheni leikkasi pari vuotta takaperin meidän kaksi vanhaa omenapuuta ja lopputulos oli onnistunut,toinen kyllä vielä vasta uudestaan kasvaa, kun sitä leikattiin parina vuonna rajummin, koska oli päässyt jo aivan liian korkeaksi ja toinen on jo komeasti levinnyt ja matalampi, niinkuin mielestäni omenapuiden kuuluukin...Kun vielä saisimme saman tehtyä kesäpaikkamme omenapuille...huoh....

Riitta kirjoitti...

Olispa ehtinyt mukaan ihanaan päiväänne :)

Eeviregina kirjoitti...

KIITOS ihanista kuvista! Olisinpa päässyt mukaan. Ehkä ensi kerralla...
Marketanpuisto oli yllätys, kävin siellä viime elokuussa ja taatusti menen uudelleen.
Varmaan siellä on lähes joka viikko uutta katsottavaa. Noita kirsikkapuita en muista ollenkaan, kenenkähän hauta siellä näkyy olevan? Samoin kasvihuone jäi käymättä.

pioni kirjoitti...

Kiitos Tuija tuhannesti kyydistä ja koko päivän järjestämisestä! Niin mukavaa oli, että odotan jo seuraavaa tapaamista.
Ja pieni hikoilu sillontällön kuuluu asiaan, onhan kesä, tai oli;)

Mari kirjoitti...

Onpa upean näköistä, tuolla pitänee joskus käydä itsekkin... :)

Henrietta Hassinen kirjoitti...

Kiitos vielä järkkäämisestä:) Kaveri laittoin päivitystä siitä Haagan rhodopuistosta et atseleat kukkii ja osa rhodoista kukkii. Mites perjantai 30.5 sopisko jollei sada vettä taivaan täydeltä!!! Laita faceen viestiä jos sopii:)

between kirjoitti...

Lämpimät kiitokset sinulle Tuija tapaamisen järjestämisestä. Oli tosi kiva tilaisuus mukavine uusine tuttavuuksineen. Niin vain räpätettiin kuin iän kaiken toisemme tunteneet, yhteisestä puheenaiheesta ei ollut puutetta.
Tuo tapahtumarikas aloitus saa sinut taatusti muistamaan tämän tapaamisen.

Tuula Hamsteri kirjoitti...

Upea kuva kirsikkapuusta tuo ensimmäinen! Ja lukkarinrakkautta tunnen sellaista ihmistä kohtaan, jonka mielestä sireeni on sireeni! :)
Kiitos Tuija järjestelyistä ja kaikesta huolenpidosta. Oli ikimuistoinen päivä!

VillaVaahtokarkki kirjoitti...

Upeita kuvia - kiitos tästä Marketan puutarhakierroksesta!

laura kirjoitti...

Vielä kerran kiitokset päivän järjestämisestä! On niin hauska nähdä, miten meillä kaikilla on hieman eri näkökulma kuvatessa, ja miten kuvat ja kertomukset täydentävät toisiaan. Puhutaan puutarhaa taas ensikerralla! :)
Siskoni sanoi myös, että Haaga on todella hieno juuri nyt.

Irene kirjoitti...

Aikamoisia vastoinkäymisiä ennenkuin pääsit lähtemään. Mutta näppäränä naisena selvisit hyvin.
Mielenkiintoinen päivä teillä oli, upet kelit ja lämmön ansiosta varmaankin moni kasvi ja puu kukki jo nyt.

sariw kirjoitti...

Marketanpuisto kuuluu ehdottomiin suoksikkeihini pääkaupunkiseudulla.
Ja toukokuisilta puutarhamarkkinoilta olen aina tehnyt kivoja löytöjä.
Kyllä vähän harmitti, kun en nyt päässyt mukaanne.

Eija kirjoitti...

Ihania kuvia ja kiva juttu :)
Se pioni näyttää olevan Kuolan pioni.

Katja - Bag End kirjoitti...

Pienten vaikeuksien kautta voittoon :-) Kauniita kuvia ja kiva että kaikilla oli kivaa :-) Oikein hyvää loppuviikkoa!