keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Luvassa kylmenevää

No niin...nythän se talvi sitten taitaa vääntätyä tänne meillekin päin. Mietin tossa, että onneksi on jonkun verran havuja jemmassa, että voi arimpia kukkia suojata, jos ei tule lunta kovin paljon.
  Koko viikon olen odottanut, että viikonloppuna paistaa aurinko, niin mitä nämä tekivät...ei auringon aurinkoa enää kartoilla näy......byäääää..taas mua huijattiin.
Lehtikuusen oksia olen keräillyt koko syksyn naapurin kuusien alta, kiitos Seijan, Taunon ja mikälie Einon....:) hyvin muuten kestää nuo kävyt pitenpäänkin, edellis vuonna kerättyjä oli vielä säilössä ja ihan olivat hyviä. Pärjäisin muuten hyvin keräilytaloudessa. :) olen kova tyttö keräilemään kaikenlaista, mikä muille ei kelpaa.
koska tämä pimeys meinaa oikeasti saada minut hermoromahduksen partaalle, niin kukkien avulla siitä kait selviää vähän paremmin....ensin saint pauliat ja sitten jo esikot ja tulppaanit.
mutta vielä hetken voi pimeyttä karkoittaa kynttilöin.
jännää muuten, että vieläkin on kotimaisia omenia tarjolla meidän kaupassa.
 No niin tule senkin talvi, olen valmis!
 
Terveisin Tuija
 


 

18 kommenttia:

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Kukkaterapiaa on tässä pimeydessä tosiaankin tarvittu...odotan niin aurinkoa...edes puolipäivää, kun paistais...:)

Marru kirjoitti...

Tänään just ihailin tulppaaneja kaupassa, mutta vielä en ostanut :))

sariw kirjoitti...

Herkän kauniita santtuja !
Minun oli tänään pakko käydä kukkakaupassa... niin ihanasti yksikin kukka jo piristää : )

Suvikummun Marja kirjoitti...

Juu, minäkin hain jo lumikolan valmiiksi (miestä varten...)
Mitä, ei aurinkoa viikonloppuna, mihin tästä voi valittaa, kun kerran jo luvattiin!???
Santut on niin söpöjä ja tulppaanitkin kyllä.
Täällä on terapoitu oikein kunnolla, käytiin Ruissalossa, tulppaaneja olen jo ostanut vaikka kuinka monta kimppua ja Belarina-esikkoja odotellessani sorruin yhteen tavis-esikkoon....

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Täällä satoi viime yönä maan valkoiseksi, mutta nyt kaikki lumi on lähes huvennut vesisateen ansiosta. Katsotaan tuleeko loppuviikosta pakkasia kuten on luvattu. Toivossa on hyvä elää.

MINNA kirjoitti...

Mukavaa kun viikonlopuksi luvattiin jo pakkasta ja luntakin. Harmautta piristämään ostin tänään esikon. Pieni ilo arkeen.

johanna / maxandmoses.blogspot.com kirjoitti...

Voi ei, talvi tulee ja vie meidän kauniisti orastavat voikukan versot :D Sieltä ne puskee salaojaremontin alta myllätystä pihasta, tammikuussa!
Koiran kanssa olemista kyllä helpottais hirveesti kun tulis lunta, nyt on vaan kuraaaaaaa...

Cheri kirjoitti...

Minun sääkartallani näkyy vielä maanantaina aurinkoa. Vitsikkäästi auringon kuva on myös ti klo 20.00-02.00. Pitää varmaan kaivella talvikamppeet esille. Onneksi valo kuitenkin lisääntyy kaiken aikaa ja ihan kohta on otettava siemenpussit esille :)

Vilma kirjoitti...

Tervetuloa talvi minunkin puolestani! Mietin vaan, että miten puut, pensaat ym kasvit selviävät. On satanut pitkään ja jos ei tule lunta paljoa, mutta pakkasta.

Titti kirjoitti...

Samma här, -sitä talvea odotellessa... Vettä vain sataa ja nurmikko vihertää!
Minulla tulppaaneja ollut jonkin aikaa, nyt ensimmäinen kevätesikko.:)

ellu kirjoitti...

Kaunis kimppu!

Ei ole outo valoilmiö kirkkaudellaan ilahduttanut. Tänään satoi sentään vähän lunta ja nyt pari astetta pakkasen puolella lämpötila, että kyllä se talveksi näyttää muuttuvan, ainakin hetkeksi.

pioni kirjoitti...

Toivottavasti ehtii sataa lunta edes jonkin verran ennenkuin pakkaset tulee. Mulla on huomenna päivällä vapaata, täytynee käydä laittamassa vähän havupeittoja arimmille kasveille.

Intianminttu kirjoitti...

Mun puolesta pakkaset olis voinut jäädä kokonaan väliin! Mutta kelille nyt ei mitään voi, vaikka tässä kuinka pullikoisi, joten on vaan otettava vastaan, mitä tuleman pitää. Kasveille varmaan raastava kokemus, kun maa on nyt niin märkää ja jos pakastaa kunnolla, voi tulla "rumaa jälkeä". Havuja, siis.

Heidi kirjoitti...

Joo, kyllä nyt tuntuu siltä, että meitä on tässä huijattu, kun ensin luonto lupailee kevättä ja sitten aikookin pyryttää! Mutta toivottavasti tulee lyhyt talvi ja se oikea kevät tulee jo pian:)

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Blogissani olisi pullakahvikutsu sinulle. Toivottavasti kahvihammastasi kolottaa.

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Nyt lumen mukana tuli vähän valoa ja on päiväkin jo jonkin verran pidentynyt. Kauniita kukkia olet hankkinut. Kukkaterapia on ihan parasta!

maatuska kirjoitti...

Nätti santtu!
Lunta saatiin tännekin, ei liikaa, mutta sopivasti, että valaistuu koko tienoo :)

Katja Lammi kirjoitti...

Ja sieltähän se talvi tuli,että pätkähti. Ihanaa ulkoilla koiran ja heposen kanssa ilman kuraa :)