maanantai 6. toukokuuta 2013

Pienen pihan siivousta

Tänään oli ihana, aurinkoinen päivä, mutta aamusta mieliala oli jotenkin ihan maissa. Mulla on vasemmanpuoleinen hartianseutu jumittanut nyt pidemmän aikaa ja se rupeaa olemaan jo niin kipeä että oli pakko varata aika lääkäriin, kun sormetkin rupesi puutumaan. Muutenkin loman jälkeinen työmasennus iski aamulla niin totaalisesti. Kotiin kun tulin, niin eikun pihalle ja harava heilumaan, pari tuntia teki ihmeitä mielelle.
 takapihalla olevan reen siirsin silleen, että se on helppo käsitellä, koko viime talven harmitelin, että se menee huonoon kuntoon, kun en ollut sille mitään tehnyt. Eilen kävin vähän kukkia ostamassa,kun pihalla nyt ei vielä mitään kuki kunnolla, tarjoustalossa oli aivan ihania ruusuja ja lemmikkejä.
huomaa, että äitienpäivä lähestyy.
tänään ajattelin, että on kiva kun ei ole suurta pihaa hoidettavana, jotenkin tykkään niin sommitella ja laitella kukkia kauniisti, eikä kaikki aika mene nurmikon kanttauksiin sun muihin. Nämä muutamat kukkapenkit saa helposti laitettua, jotenkin pääse helposti itse asiaan.
Etupihan kukkapenkkejä siivotessani, siltä löytyi muutamia lehtokotiloita, laitoin paremman puutteessa kahviporoja, mökiltä täytyy tuoda tuhkaa ja asetella olutansoja, taistelu alkakoon. Syksyllä istuttamani kasvit ovat talvehtineet hyvin, siitä olen tosi iloinen ja niitä en ollut ajatellut lehtokotiloien eväiksi.
huomenna siirrä yhden sireenin ja istutan sen tilalle muutaman tuijan, yhtenäistämään pihan ilmeen.
Eli hommia riittää vaikka pihan ei järin suuri olekaan.
***
Mukavaa viikon alkua kaikille ja kiitos tunnustuksista, joita olen saanut, palaan niihin tässä viikon mittaan.
***
Tuija
 

18 kommenttia:

Marru kirjoitti...

Ihania hyvänmielen kuvia!
Toivottavasti saat lääkäristä apua <3

Saila kirjoitti...

Kyllä pienellä pihalla saa ajan hyvin kulumaan! Se sopii varmaan juuri sisustaja/somistaja -tyyppisille ihmisille, itse olen enemmän sellainen maankaivuri, nautin juuri siitä kanttaamisesta ja uusien kukkapenkkien kaivamisesta, vanhoissa möyrimisestä, enkä oikeastaan yhtään ruukkukukista! Näin meitä on moneen junaan.
Pikaista paranemista hartiallesi! Pistä vaikka sähköpostia jos kaari tai kaaret on sopivat saila (at) elsanlempituoli.fi

Tarja kirjoitti...

Mulla oli viime viikolla oikea lapa aika kipeä. Lääkäri lähetti fysioterapiaan ja sieltä sai avun. Toivottavasti saat helpostusta vaivaan :). Ihana reki istutuksineen!

sylvi kirjoitti...

Kauniisti olet reen koristanut.
Toivottavasti saat lavan pian kuntoon.
Kiitos ja mukavaa viikkoa myös sinulle!♥

Eeviregina kirjoitti...

Ihanan tunnelmallisia kuvia! Voi miten kauniita nuo ruusut ja lemmikit ovatkaan. Meillä kukkii lemmikki pihalla siellä sun täällä ja rannassa myös.
Pikaista paranemista, että pääset touhuamaan!

Adelheid kirjoitti...

Mäkin ostin ruukkuruusun ja laitoin muratin kaveriksi rappusille. Tuli niin ihanan kesäinen tunnelma! =)

Tweety Blue kirjoitti...

Tuo reki näyttää aivan ihanalta tuijien vihreyttä vasten! Minunkin alkoi tehdä mieli lemmikkejä pihalleni...

Kukkahattuneiti kirjoitti...

Minulla on usein ollut (viimevuosina) hartiat niin jumissa, että sormet puutuilee. usein taustalla on ollut rankat työt. Kestää aikansa, ja jahka olen viitsinyt venytellä, jumpata, saunoa ja levittää vuoroin kylmägeeliä ja vuoroin tiikeribalsamia, on jumitukset menneet ohi. Kannattaa kuitenkin käydä lääkärillä, jos sieltä saisi nopeampaa apua.

pivi kirjoitti...

Pikaista paranemista sinulle. Puutarhatöillä on kummasti mieltä piristävä vaikutus, mitä parhainta terapiaa. Puutarha lohduttaa ja auttaa harmaana päivänä, ja kun on iloisella päällä - onnellisuus siellä vaan tuplaantuu. Ihana ihana puutarha ! Kaunista olet saanut aikaiseksi !

Seikku kirjoitti...

Aivan ihania kesäisiä kuvia !

:)

Tylsä Mörökölli kirjoitti...

Vopi miten ihania kaikkia :) Upea tuo reki ;)

Vilma kirjoitti...

Sanoit, ettei sinulla onneksi ole isoa pihaa. Entä se mökin piha sitten? Taitaa sinulla olla sinnekin jo suuren suunnitelmat.
Toivottavasti kätesi paranee.

Irmastiina kirjoitti...

Pienellä pihalla ei tule stressiä, että pitäis ehtiä tuokin tekeen ja tuo ja tuo...:)

Sirkka kirjoitti...

Kuinka kauniisti olet jälleen saanut laitettua viehkeillä istuksillasi ja esineilläsi. Pihassa nauttii haravoiden ja puuhastellen, kun on ympärillä kukkia sun muuta viehkeää. Reki on aarre parhaimmasta päästä! Kyllä vaan pihalla puuhastelu saa mielialan pysymään hyvänä, itsekkin olin siellä tänään taas koko päivän, ilma oli mitä parhain ja on vieläkin!:) Pienessä pihassa riittää minullekin ihan omiksi tarpeikseni puuhaa nauttien ja kahvitellen!:) Pian puut ja pensaat kukkivat ja luonto viheriöi!:)
Nyt toivotan sinulle kaikkea hyvää ja auttavia käsiä hartiaseutuun.
Kaikkea hyvää Sinulle Tuija!<3

pioni kirjoitti...

Pientä tilaa voi varmaankin helpommin sisustaa. Kaunista teillä ainakin on. Ja tuo reki on upea!
Toivottavasti olet taas pian kunnossa, kesä ja kaivuut alkavat, sinulla varmaankin mökillä;)

Maria kirjoitti...

Heippa Ihana Tuija! Oi kuinka kauniisti olet rekeen kaukka-asetelmat laittanut. Olet kyllä kukkien laiton mestari!

Milloin muuten syreenipensaat pitää istuttaa? Äitini unelma oli syreeniaita ja haluaisin sen hänen muistolleen kotipihaan toteuttaa...

Ihanaa kevättä ja paljon haleja!

Marikki kirjoitti...

Tuija, toivon, että saat hyvän avun♥
Kuvasi ovat ihania!
Halaten, Marikki

♥Min Eden♥ kirjoitti...

Hei hei,
Kivaa että pidät mun naispatsasta..Se on kyllä mun oma tekemä patsat, eli sitä ei valitettavasti voi ostaa :)

Toivon sulle ihanaa kevättä...terkkuja Pohjanmaalta!!
/NIna