maanantai 29. huhtikuuta 2013

Metsäläinen tässä hei!

Olemme nyt olleet muutaman päivän täällä mökillä ja kovasti on puuhaa ollut. Eilen haravoin melkein koko päivän, mies puuhastelee omia juttujaan, eilen kaadettiin yksi mänty tulevan terassin tieltä
onneton pieni männynkäkkyrä ja mä en jaksanut sitä työntää tarpeeksi kovaa, joten sen suunta olikin vähän väärä ja kaatuessaan olisi vienyt venevajan...onneksi saimme tuettua sen ja mieheni sisko tulikin sopivasti miehensä kanssa apuun.  Kyllä nauratti jälkeen päin, kaksi yli-innokasta mökkiläistä- juu..
 koivuja täällä olikin kaadettu aikaisemmin jo ja sieltä pelastin usamman tämmöisen kunnollisen järkäleen, nuotiopaikalle laitan näitä puolenkymmentä istuimiksi, siihen vaan pehmusteet ja filtit, siinä on mukava iltaa istua ja makkaraa paistaa.
tämän verran on vielä Tuusjärvessä jäätä, eli ei paljon nimeksikään, joten luultavasti jo ensi viikolla on järvi vapaa. Aivan ihanaa on ollut kuunnella ja tutkia luontoa ja kuulostella lintujen ääniä. Tässä lähistöllä kuhertelee kurki ja joutsen sekä kuikkapariskunnat. Olin aiemmin keväällä suruissani, kun en nähnyt pikkulintuja ensinkään pihapiirissä vaikka täällä on toistakymmentä pönttöä, noh..huoli oli turha...kova kuhina käy pöntöillä kun niistä katsotaan sitä sopivinta. Harmi vaan, että minun kameralle niistä ei kuvia oteta, ellei nyt satu ihan nenä eteen.
kukkapenkkejä olen vasta sunnitellut, kasvilavoille on jo paikat katsottuna, mutta kaikki sillä saralla on vielä vaiheessa. Tänään oli tuulinen päivä, joten sisähommiksi meni suurimmaksi osaksi. Rullaverhojen laittelua, taulujen ja hyllyjen laittelua sun muuta. Onhan tämä niin erilaista kuin kotona. Juomavesi kannetaan kaivosta ja nyt  saadaan jo saunaan pesuvesi järvestä letkua pitkin. Onneksi on paljon puita, jotta voimme lämmittää takkaa, ettei tarvitse sähköllä lämmittää. Kyllä ymmärrän aivan hyvin, ettei ennen vanhaan kenenkään tarvinnut kuntosalillä äheltää, hyötyliikunta piti huolen painonhallinnasta.
orvokkeja sentään istutin täältä löydettyihin ruukkuihin.
***
Kotiin jäi taimet ja kukat odottelemaan vielä parempia kelejä, ja tietenkin vielä viime torstaina tuli Viherpeukaloilta taimilähetys, joten olin vähän pulassa niiden kanssa, onneksi poika lupasi käydä niitä kastelemassa.
Ihmekauppa Ikeasta ostin myös laventelia.
***
Voi kun lämpiäisi nuo kelit, että pääsisi istutushommiin....
Hauskaa wappua kaikille, toivottelee Tuija
  
16 kommenttia:

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Meilläkin kaadettiin pihalta jokin aika sitten iso koivu ja kuusi. Tarkkana saa tosiaan olla kaadon suhteen ja asianmukaiset varusteet ettei tule vahinkoja.
Ihania järvikuvia ja kauniin värinen orvokki.

jori kirjoitti...

Voi, ompa Iksussa ollut kiva laventeli. mökkirantannastanne avautuu niin rauhaisan upeat näkymät. Tuolla muutama postaus sitten olleet salaiset hankintasi olivat superherkun oloisia =)

maatuska kirjoitti...

Mukava taatusti touhuta siellä omalla mökkitontilla.
Tuo laventeli oli hauskannäköinen mätäs, tuoksuu varmaan hyvälle!

Saila kirjoitti...

Hauskaa vappua sinne! Tuo on niin totta, että veden ja puiden kantamisessa menee päivittäin pitkät tovit ja vuosittain vielä lisää, kun pitää puut kaataa ja pilkkoakin. Vaan hyötyliikuntaa se kaikki on ja pitää yrittää ottaa rauhallisessa tahdissa niin ei tule rasitusvammoja ;-)
Ihana ranta teillä siellä!

Kirsikka kirjoitti...

Kun tuo toukokuu on puolessavälissä sitten ollaan jo mukavassa vauhdissa puutarhassa.

Hilma kirjoitti...

Siellä mökki ympyröissä aika kuluu varmasti mukavissa merkeissä, siltä näyttääkin! Luonnon heräämistä onkin ihanaa seurailla ja lintujen puuhia...
Oikein mukavaa vappua♥

Kukkahattuneiti kirjoitti...

Oi, tuo laventeli <3

Taina T kirjoitti...

Kauniita luontokuvia.
Keväistä puuhaa riittää nyt kaikilla.

mummeli kirjoitti...

"Työleiri" hyvällä alulla! Voi miten ihanaa kun pääset toteuttamaan kaiken suunnittelemasi. Ei tule vapaa-ajan ongelmia. Mutta ompa komeat maisemat järvelle!
Oikein hyvää Vappua.

ritva kirjoitti...

Kauniita kuvia.Kiitos samoin sinulle hauskaa vappua ♥

Titti kirjoitti...

Mukavaa vappua ystäväin!♥

Intianminttu kirjoitti...

Mökille vie tie minullakin tänään. Olisi edessä kevätlannoituspuuhia!

Hauskaa vappua!

Sanna Uusitalo kirjoitti...

Teillä samoja puuhia kuin meillä! Mökkitontilta on kaadettu aika paljon kuusia ja lehtipuita, männyt jätettiin rauhaan ja kivasti se järvimaisema nyt näkyilee tontilla. Laituria on pikkuisen jo tehty! Odotan niin kovasti jo kesää:)

Iloista vappua!

Saraheinä kirjoitti...

Ihana maisema järvelle päin! Kiva seurata, mitä saatte mökillä aikaiseksi kesän mittaan :) Hyvää vappua!

Cheri kirjoitti...

Naapuri kaatoi vasta rantakoivunsa suoraan veneen päälle :) Ei se ole niin helppoa kuin miltä ammattilaisen työnä näyttää. Meillä järvi vapautui eilen. Sinulla on jo mukavaa kukkaloistoa!

Tiina kirjoitti...

Puuhakkaalta kuulosta teidän mökkeily :) Onneksi ei venevaja mennyt lyttyyn puunkaatopuuhissa! Mukavaa Vappua teille sinne!