lauantai 18. helmikuuta 2012

Zirp, zirp...

Tänään aamulla heräsin siinä seitsemän aikoihin, mietin mikä minut niin aikaisin herätti, jotain outoa oli, kunnes sen tajusin..zirp, zirp...ei vielä titityy..varpunen, varpunenhan siellä lauleskeli ja varmaan lintulaudalle lennähti aamupalalle. Tänä aamuna huomasin ensimmäisen kerran, että heti seitsemän jälkeen alkaa tulla valoisaa, kohta pääsee Väinön kanssa metsään aamulenkille. Ja ihan kohta laulurastas aloittaa suloisen lurituksensa..voi jestas, että olen sitä kaivannut, tänään ostin ensimmäisen multapussin, tarkoituksena on istuttaa isompiin ruukkuihin ostamani pelargonian taimet.
Tänään oli herkuttelupäivä, ranskalaisia ja amerikkalaisia suklaakarkkeja, kera ihanien lehtien. Wohnen und Garten lehti on ollut monta vuotta yksi suosikeistani, tykkään jotenkin siitä ihanasta runsaudesta ja aika monisivuista puutarhajutuista, jota lehdessä on. JDL:n lehti nyt on paras mitä toivoa saattaa ja siinä olikin tällä kertaa aivan ihana suomalainen koti esitteillä, huoh...:) Olen miettinyt jospa vaikka tilaisin sen, paitsi, että on ihan extra mukavaa hakea se Wanilla Rosen Riitalta, ehkäpä jätän tilauksen....
Tänään kävinkin Wanilla Rosessa GG ostoksilla ja sain mukaani aivan ihanat GG:n luettelot, huoh x 100 niin ihania ne ovat. Aamu alkaa tuhat kertaa mukavammin kukkakupista kahvia juoden. En ole orjallisesti ostanut kovin montaa samanlaista, tykkään kun niitä voi sekoittaa keskenään.
Olen hurahtanut vaaleanpunaiseen esikkoon. Esikko edestä ja takaa..mutta ne vaan on niin ihania.
Harmittaa jo nyt kun huomiseksi on luvattu lumimyräkkää, en nyt enää lumesta perusta, kaikki vuorimännyt on taas taipuneet lumen painosta ihan länään, norjanangervoista puhumattakaan. Mutta sen verran kuitenkin talvesta tykkään, että taas tänäänkin ennen saunaa kävin tunnin hiihtolenkin sujauttamassa, että se on kivaa...
***
Kiitos edellisen postauksen kommentoinneista sekä oikeinkirjoitusohjeista, minä en niistä kyllä paljon perusta, sillä kirjoitan ihan niin kuin ajattelen..siinä ei paljon äidinkielen koukeroita mietitä. Tämä blogini ei ole mikään kirja tai kirjoitelma, tämä on minun päiväkirjani, johon teillä on lukuoikeus. Ja jos ei kiinnosta ei tarvitse tulla kommentoimaan!
***
Mukavaa lauantai iltaa ja oikein suloista sunnuntaita ystävät!

Tuija


19 kommenttia:

Ruusa kirjoitti...

Et sinä voi sitä lehteä tilata, kyllä se on perinteisesti Riitalta haettava! :) Ja samalla kaikkea muuta ;D

Ihkut viikonlopun jatkot ja pirrauttele jos tarvviit vaikka sanakirjjaa tae jottae semmosta.. ;D

pikkunuttuja kirjoitti...

Ihana postaus, hempeiden kukkien ja värien runsautta...varmasti maistuu kahvi extra hyvältä noista kupeista !
Minäkin oon huomannut jo lintujen laulavan, vooi ♥kevättä♥
Ja ihan totta, älä sinä perusta jos joku haluaa olla tosikkona korjaamassa oikeinkirjoitusta;)
jokaisella on oma tyylinsä tehdä blogia..rentoa viikonlopun jatkoa sinulle♥

Anonyymi kirjoitti...

Voi mikä ihana kuppi tuo oikean yläkulman :))
Ei silti, ei mitään vikaa muissakaan!!

Ja tuo esikko! Mä vaan onnistun ne tappamaan alta aikayksikön...vai olikohan edellinen koti vaan liian pimeä??

Ihanaa tuiskupäivää, Tuija, kuitenkin :D

Arja kirjoitti...

Ihania kuvia:-))
Minäkin odotan aamua jolloin kuuluu keväinen linnunlaulu.
Olet Tuija niin oikeassa,että jokainen meistä kirjoittaa tyylillänsä.Tiedän itsekkin,ettei postaukseni ole kieliopillisesti oikein kirjoitettu;-))
Oikein mukavaa sunnuntaita<3

Marielisa kirjoitti...

Oikea suloisuus tuo esikko kyllä on, samoin GG-kupit! ♡

Täällä ei ole tänään ollut kovin keväinen fiilis, lumimyräkkä on pitänyt siitä huolen, jaiks.
Ihan pian on kuitenkin maaliskuu ja sehän on jo kevättä!

Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa sinne teille! :)

Kirsikka kirjoitti...

Ihania kukkakollaasia.

Liisa kirjoitti...

Miten mä en ole tullut ajatelleeksi, että voisin tilata jdl lehden??!! Mulla on nimiäätin lähimpään sitä myyvään kauppaan vähän turha pitkä matka, ja onnistunkin ostamaan tuon ihanuuden itselleni ehkä 3 kertaa vuodessa. Loput numerot saan kyllä suurella viiveellä lainaan ystävältä, mutta ei niitä sitten ole sama lukea, kun on pino odottamassa ja ihan stressiä pukkaa ;D Mutta jos asuisin Wanillan kulmilla, niin hakisin sen kyllä sieltä mieluummin ;)

GG:n astioista sen verran, että ensinnäikin aivan ihania nuo sun kupit, enpäs ole tuommosia nähnytkään! Ja toiseksi, mäkin sekoittelen jase onkin niissä ihan parhautta, kun niitä voi sekoitella ja jotenkin vaan melkein kaikki sopii keskenään yhteen :)

Väinölle rapsut, herra oli varmaan tohkeissaan kuullessaan, että pääsee pian aamulenkille metsään!

arleena kirjoitti...

Melkein hullaannuin noihin ruusukuppeihisi. Mietin jo mistä niitä saa. Ovatko ne mukin kokoisia. Voisin ostaa ihan itselleni aamujen piristykseksi.

Titti kirjoitti...

Suloista sunnuntaita ystäväin!
Ihania kuvia! Tuovat taas niin silmän- ja mielen iloa tähän lumiseen pyry-päivään.♥

Pionimetsän Tiina kirjoitti...

Nuo GG:t ne on vaan niin ihania. Tykkään kovasti - noh noista kaikista, kyllä - mutta varsinkin tosta vasemmanpuoleisesta. Sitä jossian toisessakin blogissa äskettäin ihailin.

Olen huomannut, että esikot aiheuttavat meikäläisessä jonkinlaista allergista reaktiota, ainakin jos niitä on paljon ja tila on pieni. Ja ehkä olen vähän laiska, kun en viitsi hoitaa niitä sitä viikkoa, paria kun mun hoivissani pysyvät hengissä. Luulenpa että Helmikin vois olla niistä liian kiinnostunut :D

Mukavia aamulenkkejä ja alkavaa viikkoa sulle!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihanat kuvat...keväiset...
Vai olet jo ostanut pelakuun taimet..pitääpä käydä kyselemässä saisinkohan, jostakin minäkin jo muutaman ostettua...

Ihanaa sunnuntaita sinulle.♥ Vaikkakin kovin lumi pyryttääkin...☺

Saraheinä kirjoitti...

Minä ainakin pidän iloa, tekemistä ja kauniita kuvia pursuavista postauksistasi! Ihanat kukkakupit tosiaan...

mummeli kirjoitti...

Pitkästä aikaa on ihan pakko taas kommentoida tänne. nuo ihanat kuvat! Rakastan esikoita, valitettavasti saan niiden kanssa olla varovainen. Saan lehdistä ihottumaa jos kosketan niitä, sama on muutaman muun kukan kanssa.

Oikein hyvää kevään odotusta, joka tänään on kyllä ainakin täällä kadoksissa.

Helena kirjoitti...

Vaaleanpunainen on kyllä ihana väri..

Kivisen Vilma kirjoitti...

Linnut laulaa meillä titityytä. Hämäläislinnut ovat kerrankin nopeita! Älä välitä nipotuksesta. Kirjoitat just niinkuin itse haluat.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Linnut laulaa meillä titityytä. Hämäläislinnut ovat kerrankin nopeita! Älä välitä nipotuksesta. Kirjoitat just niinkuin itse haluat.

Saila kirjoitti...

Ihana Tuija, noista oikeinkirjoituksista :-D Sinulla on niin hauskasti sana ja asenne hallussa! Minä kun työkseni oikoluen, niin tuppaan tekemään sitä automaattisesti aina muulloinkin lukiessani, kyllähän kirjoitusvihreet ärsyttää... Mutta kukin saa kirjoittaa blogiaan juuri niin kuin itse tykkää, siinä olet oikeassa. Ja blogi ei ole romaani, enemmänkin päiväkirja.
Esikot ♥
Lumen sulaminen ♥
...
Toivottavasti siellä oli yhtä aurinkoinen päivä kuin täällä tänään!

emmi kirjoitti...

Ihania GG:n astioita ja nuo kukkakuvat :) Mukavaa viikkoa!

Leena Lumi kirjoitti...

Tahtoo pinkin esikon! Kiitos vinkistä.

Käyppä Sarin puutarhalla katsomassa, mitä siellä on. Siinä on mun seuraavan syksyn uusi homma...lumikurjenmiekat!

Minä olen nostanut kolme jättimäistä pelakuuta póis kellarista ja yksi on jo uudessa ruukussa ja mullassa ja lykkää kovasti uutta versoa.

Joka suvi on istuettu joku puu...viime vuonna useita kun saimme sekä tuurenpihlaja- että pilvikirsikkakohtauksia;-) Nyt tulee kuolleen punaluumun tilalle, mutta ei samaan paikkaan, sama sortti. Siniluumu kypsyy eri aikaan, joten hyvin ehdimme ne nauttia.

Vaikka olen päättänyt että en enää tarvitse puutarhalehtiä, niin tilasin Koti ja puutarhan kun se saa Koti ja keittiö -lehden vakituinen tilaaja edullisesti.

Jokohan meillä multasormet syhyää...

Nyt laitan ostoslistalle pinkin esikon.