lauantai 17. syyskuuta 2011

Viikonloppu puutarhalle

Sääsennusteiden mukaan tänä viikonloppuna on vielä aurinkoista, eli se tarkoittaa sitten minulle puutarhan viimeistelyä talvikuntoon. Yksi asia on varma, mänty joka on etupihalla ihan talon vieressä, se jossa oli se harakanpesä, on saanut lähtökäskyn, kuka näitä jaksaa jatkuvasti siivota,kysyn vaan?
Villiviini on niin kaunis tällä hetkellä.
Istutettavia sipuleita olen hamstarannut, tässä viimeisimmät joista innoistuinkin kovasti.
Tummaa tulppaania ja kirjopikarinliljoja.Nam..
Sieniä ei tarvitse enää mennä metsään kuvaamaan, niitä löytyy omasta pihasta. ON se muuten vaan kumma, että heti kun illat pimenevät, meikäläinen alkaa hamstraamaan kynttilöitä, ihan kun niitä ei olisi tai että ne loppuvat kesken.
Esittelen vielä kerran, ( viimeisen kerran tänä syksynä :D lupaan ) tämän mun verenpisaran, on niin sääli sitä, se on aivan täynnä nuppuja ja kukkii valtavan komeilla kukilla, kuka tätä raaskii vielä varastoon? Nyt sitten ne jotka ovat saaneet verenpisarat talvetettua varastossa, voisivat ilmoittautua, otan vastaan hyviä neuvoja.
***
Kaunis kiitos jälleen kerran kommenteistanne, niitä on aina ilo lukea, se on kuin ystävän vierailu sateisena päivänä.


Toivottelee Tuija18 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Kaunis verenpisara!
Kyllä tuota vielä kelpaa katsoa toistekkin....☺

Ihania kuvia kaikki.
Sipuleita minäkin olen ostellut...

Jotkut luulevat, että männyt ovat helppompia puita syksyisin, kuin lehtipuut, mutta tiedän kokemuksesta, että näin ei asia suinkaan ole...☺☺

Mukavaa viikonloppua sinulle!

päivi kirjoitti...

Ihana verenpisara,
sellaisen talvehdittamisesta ei ole kokemusta...
Täällä odotettavissa jo pakkasyö joten joutunen raivaamaan pian kesä kukat pois:(

kivaa viikonloppua auringon paistaessa
halit
Päivi

Johanna kirjoitti...

Oikein ihanaa viikonloppua teille!
Nauratti tuo kynttilöiden hamstraus - minä olen ihan samanlainen... :)

Liisa kirjoitti...

Moi Tuija!
Voi vitsin vitsit, miksköhän et pääse blogiini!!!??? Olenkin vähän ikävöinyt sua ;)
Kai se on taas joku kumma Bloggerin vika, kun ovat taas tehneet muitakin muutoksia, pöh :(
Mitä jos tulet netin kautta "tavallisesti" siis kirjautumatta Bloggeriin.. Pääsisit edes kuulumiseni katsastamaan...

Munkin pitäisi laittaa terassi talviteloilleen. Meillä tulee tähän syksyyn vielä pienimuotoinen "kukkalaatikoiden" remppa taloyhtiön puolesta. Pitää pelastaa sieltä siis istutetut kukau ja kasvit. Saa nähdä miten siinä hommassa käy...
Muuten, kun yritän talvehdittaa noita mun pelargonioita, niin leikkaanko vaan varsia lyhyiksi ja vien kellariin, vai mitä pitäisi ottaa huomioon vielä..?!

Meillä on ollut tähän asti vielä tosi lämmintä ja aurinkoista... Tänä yönä satoi ja tuuli rankasti ja ajattelin ropinaa ja viimaa kuunnellessani, että nyt on syksy saapunut :) Saas nähdä...

Nyt lähdettävä pikku hiljaa valmistautumaan töihin... Mukavaa viikonloppua ja toivotaan, että pääset pian taas meille kylään...!

Halauksin Liisa

pioni kirjoitti...

Nyt taitaa tosiaan olla viimeisiä viikonloppuja, kun pihalla tulee vietettyä enemmän aikaa. Sitten siirrytään sisäsiskoiksi.
Mun pitäisi laittaa kasvihuone talvikuntoon ja sitten, jos viitsin, kukkapenkkien reunat kaipaisivat kanttausta.
Mutta aioin myös nauttia auringonpaisteesta:)

Saila kirjoitti...

Minulla ei ole koskaan verenpisaran talvetus onnistunut, mutta se johtuu siitä, että varasto menikin pakkasen puolelle. Olen nähnyt verenpisaroita, jotka kukkivat edelleen, vaikka kukkien ja lehtien pinnalla on kuuraa... kaunis näky.
Lämmintä ja aurinkoista puutarhaviikonloppua!

Ruusa kirjoitti...

Todistettavasti pääsen kommentoimaan tänne!

Mullakin on pussissa tuota tummaa tulppaania odottamassa maahan menoa! :)

Ihana villiviini..mäki tahon!

Kuullaan!
p.s. AIKA paljon neulasia...!!

Inkivääri kirjoitti...

Ihanan näköistä:) Verenpisaroiden talvetuksesta on kokemusta - mutta ei onnistuneesta:/ En ole saanut menestymään sisällä enkä liioin autotallissa, jossa saattaa mennä lämpö viiteenkin asteeseen, mutta ei juuri alle. Ruotsalaisessa ohjelmassa kaatoi maahan seinustalle ja peitteli paksulla kerroksella syksyn lehtiä, mutta sekin oli ihan eteläistä aluetta, meillä ei ole niin lämpimiä seutuja, joten luulen ettei meillä onnistu. Jos olisi talossa viileä valoisa huone, niin siellä varmaankin onnistuisi?

Titti kirjoitti...

Hei ystäväiseni! Minulla olisi sinulle tunnustus blogissani!:)

Cheri kirjoitti...

Kyllähän olisikin kamalaa jos kynttilät loppuisivat kesken! :) Minullakin on suuret varastot ja kyllä niitä talven aikana kuluukin. Yritän itsekin talvettaa verenpisaran jotenkin, mutta en tiedä mikä olisi paras tapa.

Marika kirjoitti...

Tosi upea verenpisara, toivottavasti talvetus onnistuu!!! Mulla ei siitä kyllä ole mitään kokemusta.
Kynttilähullu minäki :D

Touhukasta viikonloppua :)

sariw kirjoitti...

Olen saanut talvetettua verenpisarat monta vuotta viileän huoneen ikkunalla. Niitä täytyy muistaa kastella ! Ja sydäntalvella verenpisarat pudottavat melkein kaikki lehtensä, mutta säilyvät hengissa : )

Kuulostaa niin hauskalta, kun sinä siellä "etelässä" laitat pihaa talvikuntoon... minä täällä vielä hoitelen pihalla kesäkukkia ja ihastelan gladioluksia. Hyvä kun muistan syksyn tulevan, hih ; )
Paljonkohan meillä on muuten etäisyyttä toisistamme... olisiko mahtavat 12 km ; )

Mari kirjoitti...

Tuo tumma tulppaani on kaunista! Kirjopikarililjoja minäkin olen istutellut :)
Verenpisara on kaunis ja tosiaan täynnä nuppuja! Toivottavasti saat talvetettua sen.

Sirkka kirjoitti...

Kiitos tämänpäiväisestä oli ilo ja haleja myös ihanalle tyttärellesi!
Oli oikein kiva päivä kaikenkaikkiaaan ja mikä sää, loisti lämpöään!
Sinulla täällä ain kaunista katseltavaa ja luettavaa...!
Haleja!

elämäni matkat... kirjoitti...

Kaunis on verenpisarasi! Mulla on vielä kanssa täydessä kukassa etuovella, ajttelin pitää siinä kunnen ekat pakkaset puraisee.
Viikonloppuna olikin mukavat ilmat puutarhan syyshommiin, harmikseni mä vaan oo niin kipeenä että pystyin lähinnä toimimaan työnjohtajana.

elämäni matkat... kirjoitti...

Aivan ihana muuten tuo iso lasipurkki pitsinauhalla!

Irene kirjoitti...

Kynttilöitä pitääkin olla paljon.
Nyt illat ovat jo tosi pimeitä. Jotakin iloa pimeistä illoista on: saa polttaa kynttilöitä!
Nauti vaan tuota verenpisarastasi niin kauan kuin kukkii. En ole saanut talvetettua sisällä. Olen kyllä yrittänyt. Aina oli joko liian lämmin, että kukki koko ajan tai sitten liian kylmä, että paleltui - ainakin oli ihan lehdetön.
Kait tässä on vielä syksyä jäljellä!!?

Leena Lumi kirjoitti...

Tuija, minä poltan kynttilöitä ympäri vuoden, mutta toki ne nyt näyttävät kuin niiden pitääkin. Lauantainan söimme vain kynttilän valossa ja usko tai älä, se remontissa tehty taso pesuhuoneeseen mitattiin niiden takorautaisten kynttilänjalkojen mukaan ja meillä EI IKINÄ käytetä niitä hienoja himmenninvaloja kun saunomme, vain kynttilöitä.

Minä myönnän hamstraavani kynttilöitä kaikkialta ja kaiken aikaa.

Sarin kommentti on hauska;-) Siis mitä talvea sinä siellä, kun en minäkään täällä Keski-Suomessa vielä.

Minä ymmärrän niin kyllästymisesi mäntyyn. mekin ensin niitä palvottiin, mutta kyllä nyt on mieli muuttunut kun saa jättimäistä kalliota siivota yhden ison männyn takia alvariinsa. Mikä muu sotkee niin kuin mänty! Paitsi haapa, mutta niitä onkin vain lehdossamme pari isoa, siellä ne eivät haittaa ja kaipaan niiden lehtien havinaa unimusiikiksi.

Minulla on pelakuut vielä ulkona. Sitten annan niiden jatkaa vielä sisällä jonkin aikaa ja kun lopettelevat, siirrän kellariin.

Siis miten sen keijunmekon kanssa nyt on, pitääkö sitä lannoittaa? Jätin tänä vuonna kaikki kanankakkarakeet pois, kun olen niitä joka kevät niin runsaasti laittanut. Toiset kasvit tykkää, toiset eivät.

Koko viikonloppu meni pihatöissä. Istuitn callunoita ruukkuihin,mutta jätin vielä pelakut ulos, kun kukkivat upeimmillaan. Myös talven polttopuiden nouto ja kaikki muu siihen liittyvä oli ohjelmassa. Kelit oli upeat.