lauantai 10. syyskuuta 2011

Syksyn värejä puutarhassa

Tervehdys!
Onpa ollut  ihanan lämpöinen, vaikkakin aika sateinen syyskuun alku.Tänään lauantaina kuitenkin sumuisen aamun jälkeen aurinko paistaa kauniisti ja minä käyn taistelua mustarastaiden kanssa. Pesen pyykkiä ja yritän kuivattaa vielä ulkona, ne mokomat käyvät vaivihkaa ruikkimassa jälkensä puhtaisiin lakanoihin..mrr.mrrr..eikun pesemään uudelleen. Periks ei nyt anneta, kohta ei enää voi ulkona pyykkiä kuivattaa. Samalla kuvailin vähän pihaa ja totesin että väriä ja kukkia löytyy vielä.
Sormustinkukkakin päätti vielä alkaa kukkimaan, ihan niin kuin lupiinit, joita on itseasiassa aika paljon tien varrella, osa täydessä kukassa ja osassa paljon nuppuja. Osa kesäkukista näköjään rakastaa näitä kosteita ja hämyisiä päiviä. Vaaleanpunainen hanhikki sekä keltainenkin kukkivat runsaasti.
Minulla on vuorimäntyjen seassa istutettuna villiviiniä ja se on upea just nyt, kun ei ole viellä pakkanen puraissut, se luikertelee suloisesti vuorimännyissä, orvokkeja bongailin myös.
Samettiruusut padassa voivat hyvin, niinkuin myös muraatit. Tässä yläkuvassa samainen, joka jo yhden talven on varastossa talvehtinut, koristekaalit ovat aivan ihania.
Eilen illalla taivas näytti kauniilta sekä suloinen kukkakimppu,jossa oli vaaleanpunaisia ruusuja sekä muutama kaunis gerbera, jonka sain mieheltäni synttärilahjaksi, niin kuin myös pullon  hyvää punaviiniä, illan hämärtyessä lasillinen maistui. Täytyy sanoa, että mulle sopii myös tämä pitkä syksy leutoinen säineen hyvin, toivotaan, että saamme värikkään ja kauniin ruskan myös tänne eteläiseen suomeen.
***
Ostin eilin uusimman Koti ja Keittiö - lehden puutarhanumeron ja siinä viehätti kovasti lilat sävyt.

Eikös ole kaunis! Ja juuri tästä tuli idea lähteä kanervametsään ja myös samalla voisi kerätä koivunlehtiä suodatinpussiin ja pakastaa, ja sitten talvella nauttia koivuntuoksuisista löylyistä. Idean sain Ruusuja  ja Rikkaruohoja blogin pitäjältä. Terkut toiselle Tuijalle<3

Reipasta ja aurinkoista viikonvaihdetta teille kaikille.

Toivoo Tuija


16 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Onpahan kiva koivunlehti-idea! Ihania kuvia, puutarhasi on todella kaunis. Ja ihan totta, että vaikka talven tulo ahdistaakin, tämä kaunis syyssää ei ahdista yhtään. Tämä on oikein mannaa mielelle, iholle ja kasveille.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Taas kerran niin ihania kuvia!

Täälläkin ollut aivan ihana syyspäivä...lämmintä ja aurinkoista...

Inhottavat rastaat, kun pyykkisi likaavat...☺☺

Mukavaa viikonloppua sinulle!

Ruusa kirjoitti...

Ihanan ihanan syyspihasi!!!

Just tulin kaupasta ja selasin samaista lehteä ja bongasin tuon lilan ja kanervat! On jo pitkään pitänyt mennä mehtään, mutta nyt rykäsen maalit seinään ja toteutan metsäaikeeni!!

Kivaa viikonloppua "naapuriin" ! :)

Sirkka kirjoitti...

Mukavaa syksyn jatkoa puutarhassasi.

Mari kirjoitti...

Ihania kollaseeja puutarhastasi! Tällaista ilmaa, kun olisikin pitkään, nytkin on 20 astetta...
Mukavaa viikonloppua!

pioni kirjoitti...

Kiitos lehtivinkistä! Ja koivunlehtien pakastamisvinkistä! Taidankin lähteä pihamaalle pari suodatinpussia mukanani...

arleena kirjoitti...

Nyt on saatu todella nauttia ihanan lämpimästä syksystä, tai onko tämä vielä kesää kun kaikki kukkii ja uusii kukintaansa.
Kaunista siellä on

sylvi kirjoitti...

Kaunista on pihallasi vielä.
Ihanat kollaasit.
Niin kauniit syksyn värit.
Ei noista kukista haluasi vielä luopua vähällä.

Oikein iloista viikonloppua sinne teille!

-T kirjoitti...

Runsas ja väriloistoinen on syksyinen puutarhasi!!

Selailin alla Loviisan reissultasi kuvia. Tutun näköistä osittain ja kiva oli nähdä lisää kuvistasi sitä mitä itse en nähnyt:) Sää oli kyllä ihana ja suotuisa! Kuljitkohan myös karlsronabulevardin halki jossa me käsityläiset olimme?
Lämmintä syksyn aikaa, -T

Jaana Kristiina kirjoitti...

Niin on komeat ruusukaalit siellä=)
Jaa ,että koivunlehtiä suodatinpussiin ja pakkaseen.Laitetaanko niitä sitten löylyveteen?Kävinpä hakemassa äsken metästä koivun oksia ja kastelin ne ja riuhdoin kiukaassa niitä.Johan tuli koivun tuoksua.Mutta täytyypä kerätä niitä pakkaseen,kun ei ole niitä vastoja.Kivaa viikonloppua sulle=)

Sari kirjoitti...

Aivan ihania kuvia ja tunnelmia puutarhastasi!

elämäni matkat kirjoitti...

Kovasti onnitteluja eilispäivän sankarille :) Ihanasti on sinua huomioitu.
Lämpöiset syyssäät on todella mukavia, pehmeitä, lempeitä.
Kovin kaunista on puutarhassasi edelleen.
Koivunlehti-ideasi on hyvä, täytyypä mennä keruureissulle!

mummeli kirjoitti...

paljon on vielä kukkia puutarhassasi. Niin nättiä kollaasia olet niistä taas iloksemme laittanut. Kiitos sinulle niistä!
oikein aurinkoisia syyspäiviä sinulle sinne!

Irene kirjoitti...

Niin kaunista on vielä puutarhassasi!
Viikonloppu oli vielä niin suloisen lämmin, että nyt sai toden teolla nautiskella.... ja ehkä ottaa toisenkin lasillisen punaviiniä.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Säilyvätkö koristekaalit kuinka pitkään, kun syksyllä ostaa? Eivät varmaankaan koko talvea? Olen monta kertaa ajatellut ostaa, mutta päädyn aina kanerviin tms.

Minttu kirjoitti...

Kauniita kuvia! Aurinkoisia syyspäiviä sinulle :)