torstai 23. kesäkuuta 2011

Hyvää Juhannusta !

Hei ystävät ja kiitos ihanista kommenteistanne edelliseen postaukseen, SE reki on just niin ihana kun ajattelin, ja monelta teiltäkin tuli viestiä, että se on myös talvella kaunis. Ja niinhän se on.Toinen asia onkin raaskinko jättää sen talven armoille vai vienkö sen talteen tuuleta ja tuiskulta.
kyllä se ihana sormustinkukka oli sittenkin valkoinen, vaikka vaikutti aluksi hennon keltaiselta, ja minä kun olin kerennyt jo hyväksymään asian. :)
Pionit isossa penkissä rupeavat vetelemään viimeisiään, eli pääkukinta on jo loppumetreillä, sitten on vielä iso kasa nuppuja, toivottavasti aukeavat. Nyt pääsen sitten ihastelemaan ja huokailemaan teidän pionejanne. Eli kuvia odotellessa !
Tällä viikolla hermostuin, kun mun pelargoniat pihtailevat kukkiensa kanssa, marssin paikalliseen puutarhaliikkeeseen ja 20 eurolla  lähti mukaan kuusi kaunista kukkivaa pelargonia. Ajattelin, että kilpailu tekee hyvää...:) valokoiset Mörbacat vastasivat heti huutoon...:)))
tosin ovat ainoat, jotka kukkivat, toiset yrittävät.
***
Tällä viikolla olen saattanut useimmat projektit loppumetreille, eilen viisi ( 5 !!!)säkillistä rikkaruohoja ja oksia, sun muita raivasin kukkapenkeistä ja istutusten reunustoilta. Ja vaihdoin kolmannen kerran etupihan ikkunoiden laatikoihin kukat. En käsitä mikä niitä vaivaa, kun eivät kuki.!!!! Plääh.
***
Pikkujasmikkeet, aloittelevat kukintaansa, ja niiden tuoksu, on jotain tosi ihanaa. Tulee mieleen mansikan tuoksu.
***
Tällä viikolla tuli myös kukkatuet Elsan lempituolista, joihin olen äärettömän tyytyväinen. ne tulevat tukemaan salkoruusujani ja tuo sammakko on niin ihana. Kiitos Saila, ja ylläri oli oikein sopiva mulle...:))) tuet ovat just sellaiset kun ajattelin. Myös tilaamani pionit tulivat tällä viikolla ja ne ovat istutusta vailla. Joten puutarha rupeaa olemaan muutamaa silausta vailla, olenkin huomannut, että tykkään nyhrätä joidenkin asetelmien sun muiden kanssa taas, eli ei enää kuoppien kaivuuta ja puskien  karsimista, kiitos.
Kun omat kukat ei enää puutarhassa riitä, pitää mennä metsään ja tehdä kesäkukkakimppuja luonnon kukista, ne ovat tällä hetkellä suloisimmillaan. Tosin tuo lilja ei ole luonnosta kotoisin.
On aika, toivottaa hyvää ja kaunista Juhannusta teille kaikille, minä lähden huomenna Pyhtään metsiin halailemaan kiviä.:) Ja käyn pikaisesti myös Eija's Gardenissa, kun siellä päin liikun. Varmaankin ystäväni kanssa teemme taas vanamokranssit, niin kuin viimekin vuonna. Ja tähän meinasin laittaa LINKIN, mutta tämä bloggeri on ärsyttävä, se ei tee ensinkään sitä mitä pitäisi. Ja siitä puheen ollen, en ole ensinkään tällä viikolla päässyt teidän blogeihin kommentoimaan, kun olen ollut lomalla, elikkä maanantaina nähdään.

Toivottaa Tuija sekä Väinö- herra!






18 kommenttia:

pirkko kirjoitti...

Eksyin blogiisi ja taidanpa tulla myös uudestan, koska kivalta vaikuttaa!

Leena Lumi kirjoitti...

Mun pelakuut pelleilee kukkimisen kanssa. En tajua...

Siis meillä ei ole ikinä ennen sormustinkukat kukkineet juhannuksena, vaan vasta heinäkuun puolivälissä.

Valkoinen sormustinkukka on lumoava! Kirjoitin tänään juuri postaukseni kommenteissa, että kaksi on jotka itse päättävät missä kasvavat: akileija ja sormustinkukka.

Mukavaa juhannusta sinulle ja Väinölle!

Liisa kirjoitti...

Hei Tuija-ystäväin! Ihana kuulla susta :) Taisit huokaista hyväksymisestä huolimatta, kun huomasit sormustinkukkien olevan sittenkin valkoisia, hih ;))
Jännä juttu, mäkin oisin voinut vannoa, että tuo mun toinen ruusupuska on pinkkiä, mutta toisin kävin ja pinkeistä nuppusista on avautunut ihania valkoisia, tai ainakin tooosi hailakan roosahtavia kukkia :) Me likey! ;)
Mun pelargoniat sen sijaan ovat edelleen pieni murheen kryyni...nostin niitä aurinkoon, unohtin pelastaa rankkasateilta... olen leikellys kuolleet pois ja toivon, että jäljellä olevat nuppuset jaksaisivat avautua... Nyt loman alla en ala uusia kukkia ostamaan, laitan sitten uusia loppukesäksi, loman jälkeen..
Lomista puheenollen, olette yhä oikein tervetulleita meille kyläilemään (ystävien kera tietenkin!), jos vaan suinkin näillä main ajelette sitten heinäkuun lopulla!
Laittele vaan viestiä...
Mitähän vielä piti sanoa...no ainakin oikein ihanaa ja leppoisaa Juhannusta ja yötöntä yötä halusin vielä toivotella!!! Väinölle tietty rapsut ja hau Usva-neidiltä ;)
Halauksin Liisa

Arja kirjoitti...

Voi jestama, että edellisen postauksen reki on kaunis..huokaus...
Kyllä puutarhasi on niin ihana!!!!!
Meillä on vasta pionit nupussa..täällä pohjoisessa kaikki tapahtuu niin myöhään:-(
Minullakin on ollu lumihiutaleiden kanssa kukinta ongelma..kastelin liikaa ja pudotti kukat vaikkakin muuten ovat virkun näköisiä..viimekesänä tein saman virheen ja onneksi sain kukkimaan lannoituksella uudelleen.

Oikein hyvää juhannusta blogiystävälle♥
Arja

Intianminttu kirjoitti...

Taimena puutarhamessuilta ostamani pelargonit eivät vielä kuki, kaksi niistä on ruusunnuppupelakuita ja yksi sellainen eggshell. En tiedä, ehtivätkö ikinä kukkaan tämän kesän aikana?!? Joten kyllä minäkin kävin muutamia kukkivia, simppeleitä ja sopivan pinkkejä pelargoneja kaupasta ostamassa, jotta sain parvekkeelleni väriä juhannukseksi. Mukavat jussit!

Marsa - Sininen Kuisti kirjoitti...

Ihania kukkia! Hyvää juhannusta sinullekin!

Krista/Sisustus Villa Blanco kirjoitti...

Aivan älyttömän upea on rekesi :)

Ja voihan taas tuota kukkaloistoa... Mun pionit vasta aukeaa...

Ihanaa Juhannusta Tuija! :)

mummeli kirjoitti...

Kiitos taas kauniista kuvista! Kyllä ne pelakuut vielä kukkii, ne vain ei aina tykkää kun siirretään ulos. ne sitten komistuu ja kukkii senkin enempi sitten. Oikein hyvää, ja toivottavasti sateetonta aattoa sinne kauniisees pijaasi!

Paula kirjoitti...

Hyvää juhannusaikaa! Toivottavasti hiukkasen auringon pilkahduksia saataisiin. Upeita ovat sinullakin nuo valkeat sormustinkukat - muun kauniin lisäksi.

Virpi kirjoitti...

Ihania kuvia taas sinulla :) sormustin kukka on upea! Mun penkissä on ollut sormustinkukkaa mutta nyt niitä ei näy, olisiko kova talvi vienyt ne? Ja pelargoniat ne pihtailee kukintansa kanssa täälläkin, outoa! Yksi kysymys sinulle, jospa osaisit vastata: me istutettiin naapurin emännän kanssa tuohon rajalla olevaan penkkiin pari vuotta sitten kaksi valkoista pionia. Nyt toinen niistä on pinkki! Voiko se olla mahdollista että pioni muuttaa väriä? Mä olen ihan 100%:n varma että ne oli molemmat valkoisia istutettaessa...

Leppoisaa juhannusta sinulle! :)

sammal airi kirjoitti...

Hyvää juhannusta sinnekkin! :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kaunista, niin kaunista!

Oikein ihanaa juhannusta sinulle ja Väinö-herralle!!

Maarit kirjoitti...

On sulla taas niin ihanat kuvat;
luonnonkukkakimput ja kaikki...
Ai miten ihana voi tulla vanamokranssista, otathan kuvan siitä tänne...
Ihanaa juhannusta sinulle ja Väinö-herralle ♥

Helena kirjoitti...

Hyvää juhannusta kukkien kera!

SariW kirjoitti...

Ihania nuo valkoiset sormustinkukat. Olen nähnyt niitä nyt useammassakin blogissa ja olen aivan ihastuksissani. Taidanpa hankkia niitä itsellekin, meillä kun on vain pinkkejä ; )
Minulla nuo pelakuut kukkivat melkein jo kaikki. Keväällä pistokkaista lisätyt tekevät jo nuppujakin. Pelakuille kannattaa jutella mukavia, niin nuput ilmestyvät heti, hih ; )
Ihanaa juhannusta sinullekin !

arleena kirjoitti...

Ihania kukkia puutarhasi on täynnä.
Rentouttava keidas.

Mukavaa juhannuksen jatkoa sinulle.

Ruusa kirjoitti...

Hei ja hulvatonta Juhannusta teidän porukalle!!! :)

Taina kirjoitti...

Kyllä on puutarhasi kaunista,lumoavaa..
Mukavaa Juhannusta sinulle!